Muş'ta kadınlar sentetik ipten çarık üretiyor - Son Dakika
Kadın

Muş'ta kadınlar sentetik ipten çarık üretiyor

Muş\'ta kadınlar sentetik ipten çarık üretiyor

Muş Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan kurslara katılan kadınlar, tığ örgü kursundan sonra sentetik ipten çarık üretmeye başladı. Kursiyerler, ürettikleri ürünleri akrabalarına hediye ediyor veya satış yapıyorlar. Kurs öğretmeni Fikriye Ustaoğlu, üretilen ürünlerin ticari anlaşmalar için henüz erken olduğunu ancak ilerleyen zamanlarda bunun da gerçekleşebileceğini belirtti.

02.06.2023 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta Halk Eğitimi Merkezince açılan kurslara katılan kadınlar, sentetik ipten çarık üretmeye başladı.

Kurs öğretmeni Fikriye Ustaoğlu, yaptığı açıklamada, "tığ örgü kursu"nda ilk olarak panduf ve terlik ürettiklerini söyledi.

Yeni kazanımlar elde etmek için farklı arayışlara girdiklerini anlatan Ustaoğlu, "Kursiyerlerimiz ilk başta kendileri için üretmeye başladılar. Daha sonra akrabalarına hediye ettiler. Birkaç model ayakkabı ürettik ve bu modellerden üretime geçtik. Şu an bir ticari anlaşmamız yok. Çünkü ilk defa yapılan bir ürün. Bunun üstesinden geleceğimize inanıyorum." diye konuştu.

Kursiyer Öznur Yavuz ise "Terlik, panduf ve ayakkabı yapmaya başladık. Biraz zor ama zevkle işimizi yapıyoruz. Bazen satış yapıyoruz, bazen de arkadaşlarımıza hediye ediyoruz. Bu sayede aile bütçemize de katkıda bulunuyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kadın Muş'ta kadınlar sentetik ipten çarık üretiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement