Muş'ta kadınlar ve genç kızlar geri dönüşüm malzemelerinden oyuncak yapıp köy okullarına hediye etti - Son Dakika
Güncel

Muş'ta kadınlar ve genç kızlar geri dönüşüm malzemelerinden oyuncak yapıp köy okullarına hediye etti

Muş\'ta kadınlar ve genç kızlar geri dönüşüm malzemelerinden oyuncak yapıp köy okullarına hediye etti

Muş'ta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde açılan kursa katılan kadınlar ve genç kızlar, yaptıkları oyuncakları köy okullarındaki ana sınıfı öğrencilerine hediye etti. Geri dönüşüme de dikkat çeken kadınlar, bugüne kadar 20 köy okulunda yüzlerce çocuğa oyuncak dağıtarak yüzlerini güldürdü.

31.05.2023 11:41  Güncelleme: 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde açılan kursa katılan kadınlar ve genç kızlar, yaptıkları oyuncakları köy okullarındaki ana sınıfı öğrencilerine hediye etti.

Muş Gençlik Merkezi'nde geçen yıl başlatılan Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Kursu'na katılan 120 kadın, "köy çocukları oyuncaksız kalmasın" sloganıyla, evlerinde kullanmadıkları ya da çevrelerinden topladıkları cam, kumaş, pet şişe, karton, örgü ipi gibi malzemelerden oyuncak yapmaya başladı.

Usta öğreticilerin de desteğiyle birbirinden farklı oyuncaklar tasarlayan kadınlar, haftanın belirli günleri yaptıkları oyuncakları kilometrelerce yol katederek gittikleri köylerde ana sınıfı öğrencilerine hediye etti.

Projeyle geri dönüşüme de dikkati çeken kadınlar, bugüne kadar 20 köy okulunda yüzlerce çocuğa oyuncak dağıtarak yüzlerini güldürdü.

Son durakları merkeze 18 kilometre uzaklıktaki Özdilek köyü olan kadınlar ve gençlik liderleri, çocuklara oyuncak dağıttı, yüzlerini boyayıp oyunlar oynayarak eğlenceli vakit geçirmelerini sağladı.

Muş Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, AA muhabirine, Gençlik Merkezlerinde sanatsal, sportif ve kültürel birçok faaliyet yapıldığını söyledi.

Merkezde açılan kurslara kadınların yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Taşdemir, şöyle konuştu:

"Çocuk Gelişim ve Eğitimi Kursu'ndaki kadınlar, geri dönüşüme katkı sağlamak için atıl malzemeleri dönüştürerek oyuncak üretiyor. 20 köy okulumuza giderek, bu oyuncaklarımızı çocuklarımıza hediye ettik. Burada amacımız çevre bilincini oluşturmak ve malzemelerin çöp olmasını engellemek. Burada geri dönüşüme katılımı sağlayarak insanlarımızın geri dönüşüme olan ilgilerini artırmaktır. Emeği geçen kurs hocasına ve kadınlara teşekkür ediyorum."

"Çocukların yüzündeki ifadeyi görünce ben de mutlu oluyorum"

Kurs öğreticisi Çiğdem Söylemez ise yaptıkları oyuncakları kilometrelerce uzaklıktaki çocuklara ulaştırarak onları mutlu etmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Çok anlamlı bir çalışma yaptıklarına inandığını belirten Söylemez, "Bugüne kadar 20 köy okuluna oyuncaklarımızı dağıttık ve devam edecek. Şu anda birçok ürünümüz birikti. Bu oyuncakları da öğrencilerine götüreceğiz. Köydeki çocukların yüzündeki ifadeyi görünce ben de mutlu oluyorum. Kursiyerler evden getirdikleri malzemeleri nasıl değerlendireceklerini ve çöpe atılmayacağını öğrendiler. Burada kendi oyuncaklarını kendileri üretiyorlar. Kurs, her anlamda kadınlara faydalı oluyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kursiyerlerden Nura Altun da evde kullanmadıkları karton, cam ve pet şişelerle çok farklı oyuncaklar yaptıklarını belirterek, "Çocuklar için yaptığımız ürünlerle kendimizi geliştiriyoruz. Atıl malzemelerle yaptığımız oyuncakları Özdilek köyüne getirdik, çocuklara dağıttık. Onların mutluluğuyla biz de mutlu olduk." dedi.

Gençlik lideri Hadis Çiçek ise "Özdilek köyünde çocuklarla oyunlar oynadık. Kadınların yaptığı oyuncakları dağıttık. Güzel bir gün geçirdik. Hepsine teşekkür ederim." diye konuştu.

Öğrencilerden Zeynep Büşra Karakaya da kendilerine güzel bir gün yaşatan gençlere ve oyuncak dağıtan kadınlara teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muş'ta kadınlar ve genç kızlar geri dönüşüm malzemelerinden oyuncak yapıp köy okullarına hediye etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi
    23:11 Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi

    Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Müslüman diplomatlar ve siyasetçiler ile Tüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi yetkililerine iftar verdi. Programda konuşan Kobakhidze, ülkesinde yaşayan Müslümanların, Gürcistan'ın gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Gürcistan'daki tüm Müslümanların kardeşlik ve barış içinde yaşadıklarını kaydeden Kobakhidze, devletin Müslüman toplumuna sağladığı desteklerin artacağını belirtti.

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.

  • İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması
    22:55 İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur.

  • ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı
    22:53 ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı

    ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya'yı 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırısı hakkında uyardıklarını belirterek, 7 Mart günü saat 11.15'te Rus güvenlik birimlerine yazılı uyarıda bulunduklarını açıkladı.


Advertisement