Muş'ta Okul Çevresinde Asayiş Uygulaması - Son Dakika
Güncel

Muş'ta Okul Çevresinde Asayiş Uygulaması

Muş İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş, Çocuk, Toplum Destekli Polis ve Uyuşturucuyla Mücadele şube müdürlüklerince okul çevresinde asayiş uygulaması yapıldı.

20.09.2018 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş, Çocuk, Toplum Destekli Polis ve Uyuşturucuyla Mücadele şube müdürlüklerince okul çevresinde asayiş uygulaması yapıldı.

İMKB Anadolu Lisesi önünde uygulama yapan polis ekipleri, okul etrafında dolaşan ve durumundan şüphelendikleri kişilerin kimlik bilgilerini kontrol etti.

Okul ve çevresinde şiddet ile kötü alışkanlığın engellenmesi için Emniyet Müdürlüğünce kent genelindeki 176 okuldan 32'sine okul kolluk görevlisi, 144 okula ise okul koordinasyon görevlisi görevlendirildi.

Ekipler her gün okulların giriş çıkış saatlerinde okul önlerinde bulunacak şekilde görevlendirilirken, okul servis araçları ise Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince her gün denetleniyor.

Okul önleri ve çevrelerinde öğrencileri zararlı alışkanlıklardan korumak ve suça sürüklenmelerini önlemek amacıyla Asayiş, Terör, Narkotik ve Çocuk şube ekiplerinin her gün uygulama yapacağı belirtildi.

Öğrenci velisi Recep Karagöz, yaptığı açıklamada, okulların güvenliği açısından bu uygulamaların çok önemli olduğunu söyledi.

Denetimler sayesinde okulla alakası olmayanların okul çevresinde barınamadıklarını anlatan Karagöz,

"Biz bu uygulamalardan çok memnunuz, çünkü okulla alakası olmayan insanlar okul önlerine gelmekten çekiniyor. Bir veli olarak eğitim öğretim açısından faydalı buluyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muş'ta Okul Çevresinde Asayiş Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement