Muş'ta Oyların Yeniden Sayımı Tamamlandı - Son Dakika
Politika

Muş'ta Oyların Yeniden Sayımı Tamamlandı

AK Parti Muş İl Başkanlığı tarafından yapılan itiraz üzerine kette geçtiğimiz cuma günü başlayan oy sayımı tamamlandı.

02.07.2018 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Muş İl Başkanlığı tarafından yapılan itiraz üzerine kette geçtiğimiz cuma günü başlayan oy sayımı tamamlandı.

Muş'un Varto, Bulanık, Malazgirt, Korkut ve Hasköy ilçelerinde AK Parti tarafından yapılan itiraz üzerine başlatılan tüm oyların yeniden sayılması işlemi tamamlandı. Sayımın ardından AK Parti ile HDP arasında daha önce 380 olan fark 236'ya düştü. Ancak AK Parti'nin 1, HDP'nin ise 3 milletvekili kazandığı dağılımda bir değişiklik olmadı.

AK Parti İl Başkanlığı tarafından merkez ilçedeki oyların yeniden sayılmasıyla ilgili yapılan itiraz YSK tarafından reddedilirken, yapılan sayımlara göre cumhurbaşkanlığı seçiminde 788 sandıkta 189 bin 545 seçmen oy kullandı. Kullanılan oylardan Recep Tayyip Erdoğan 70 bin 612, Selahattin Demirtaş 97 bin 855, Meral Akşener 2 bin 705, Muharrem İnce 10 bin 939, Temel Karamollaoğlu bin 384, Doğu Perinçek 210 oy alırken, 5 bin 840 oy da geçersiz sayıldı. Milletvekili seçimlerinde ise 788 sandıkta 189 bin 275 seçmen oy kullandı. Kullanılan oylardan HDP 101 bin 744, AK Parti 58 bin 265, MHP 6 bin 593, HÜDA-PAR 2 bin 784, Vatan Partisi 391, CHP 3 bin 661, Saadet Partisi bin 664, İYİ Parti 7 bin 935 oy alırken, 6 bin 238 oy ise geçersiz sayıldı. 24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin resmi olmayan sonuçlarına göre Muş'ta AK Parti 1, HDP ise 3 milletvekili çıkardı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Muş'ta Oyların Yeniden Sayımı Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:12 CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    CHP'li belediye başkanları ve il yöneticileri, Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel, Anıtkabir mozelesini çelenk koyup, saygı duruşunda bulunduktan sonra Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. İnönü'nün mezarını da ziyaret eden Özel, çelenk koydu.

  • Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:06 Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 7'inci kez belediye başkanı seçilmesinin ardından Anıtkabir'i ziyaret etti. Akgün ve beraberindeki heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Akgün, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak Cumhuriyet değerlerine olan inancını ifade etti.

  • Afyonkarahisar'da sığınmacıların kaçak iş yerleri kapatıldı
    10:00 Afyonkarahisar'da sığınmacıların kaçak iş yerleri kapatıldı

    Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı halde faaliyet gösteren sığınmacılara ait işyerlerini kapatmıştır.

  • Husumetlisini öldürdü, yakalanınca 'Öldürme amacım yoktu' dedi
    09:58 Husumetlisini öldürdü, yakalanınca 'Öldürme amacım yoktu' dedi

    Adana'da tartıştığı husumetlisini göğsünden vuran zanlı tutuklandı. Zanlının ifadesinde, 'Öldürme amacım yoktu' dediği öğrenildi. Olay, 14 Nisan'da Seyhan ilçesinde meydana geldi. İzzet E. ile Osman Asma arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. İzzet E., kendini korumak için tabancayla ateş açtığını söyledi. İzzet E., tutuklandı.

  • AK Parti Karabük milletvekilleri Karabük Belediye Başkanı'nı ziyaret etti
    09:48 AK Parti Karabük milletvekilleri Karabük Belediye Başkanı'nı ziyaret etti

    AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya'yı ziyaret etti. Ziyarette, milletvekilleri ve AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, Çetinkaya'ya yeni görevinde başarılar diledi. Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya da ziyaretten memnuniyetini dile getirerek teşekkür etti. Ziyarette, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve eski AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan da bulundu.

  • Afyonkarahisar Belediyesi Sığınmacıların Kaçak İşyerlerini Kapattı
    09:42 Afyonkarahisar Belediyesi Sığınmacıların Kaçak İşyerlerini Kapattı

    Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı halde faaliyet gösteren sığınmacılara ait işyerlerini denetledi ve kapatma kararı aldı.

  • İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çınar Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Seçildi
    09:25 İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çınar Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Seçildi

    Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Aslan'ın görev süresinin dolmasıyla boşalan üyelik için İbn Haldun Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çınar seçildi. Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • Van'ın Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut, seçilen muhtarlarla toplantı yaptı
    09:15 Van'ın Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut, seçilen muhtarlarla toplantı yaptı

    Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut başkanlığında toplanan muhtarlar, 2024 yılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mütevelli heyeti seçimini gerçekleştirdi. Yapılan seçimde Tepedam Mahalle Muhtarı Yalçın Özcanlı ve Yorganlı Mahalle Muhtarı Cafer Dayı SYDV mütevelli heyeti başkanlığına seçildi. Kaymakam Bulut, yeni göreve başlayan muhtarlarla başarılar diledi.

  • Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi
    09:05 Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda lav silahı, el bombası, ruhsatsız tabanca, tüfek, fişek, sikke, kılıç, mızrak, ok ucu, taş sütun, İslami Döneme ait miğfer takımı, tarihi eser niteliği taşıyan objeler ve el telsizi gibi toplamda 455 adet suç unsuru ve tarihi eser ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 kişi gözaltına alındı.


Advertisement