Son dakika haber | Terör örgütü PKK/KCK Bulanık ve Malazgirt'te sözde halk mahkemesi kurdu: 20 kişi gözaltında - Son Dakika
3.Sayfa

Son dakika haber | Terör örgütü PKK/KCK Bulanık ve Malazgirt'te sözde halk mahkemesi kurdu: 20 kişi gözaltında

Son dakika haber | Terör örgütü PKK/KCK Bulanık ve Malazgirt\'te sözde halk mahkemesi kurdu: 20 kişi gözaltında

Son dakika haberlerine göre MUŞ'un Bulanık ve Malazgirt ilçelerinde bölücü terör örgütü PKK/KCK tarafından kurulan sözde kent meclisi ve halk mahkemesine jandarma tarafından operasyon düzenlendi.

02.10.2020 13:41  Güncelleme: 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUŞ'un Bulanık ve Malazgirt ilçelerinde bölücü terör örgütü PKK/KCK tarafından kurulan sözde kent meclisi ve halk mahkemesine jandarma tarafından operasyon düzenlendi. Aralarında HDP'li eski yönetici ve meclis üyelerinin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Muş Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, sözde 'Erzurum Eyaleti Doğu Gücü' adı altında PKK/KCK terör örgütü mensupları tarafından Bulanık ve Malazgirt ilçelerinde Kent Meclisi (İlçe Meclisi) ve Halk Mahkemesi (Adalet Komisyonu) kurulduğu tespit edildi.

Muş İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sözde kent meclisi ve halk mahkemesi başkan ve üyelerine yönelik 29 Eylül 2020 tarihinde eş zamanlı olarak operasyon başlattı. Operasyon düzenlenen 20 kişiden aralarında HDP eski ilçe belediye eş başkanı, HDP eski il genel meclisi üyeleri, HDP eski yönetim üyeleri ve görevden alınan HDP eski ilçe başkanının olduğu 19 kişi Muş'ta ve 1 kişi de Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı bölgesinde gözaltına alındı.

Şahısların evlerinde yapılan aramalarda 1 adet 9 mm çapında Beratta marka ruhsatsız tabanca, 2 adet şarjör, 65 adet 9 mm çapında fişek, 1 adet terör örgütünü simgeleyen fotoğraf, 9 adet cep telefonu, 10 adet sim kart, 4 adet dizüstü bilgisayar, 2 adet hafıza kartı, 1 adet bilgisayar kasası, 2 adet tablet, 2 adet flash bellek, 8 adet CD, 3 adet DVD ele geçirildi.


Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Son dakika haber | Terör örgütü PKK/KCK Bulanık ve Malazgirt'te sözde halk mahkemesi kurdu: 20 kişi gözaltında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mardin ve Diyarbakır Belediye Meclislerindeki Olaylar İçin Müfettiş Görevlendirildi
    19:03 Mardin ve Diyarbakır Belediye Meclislerindeki Olaylar İçin Müfettiş Görevlendirildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır Belediye Meclislerinin açılışında yaşanan olaylara ilişkin mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini açıkladı. Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde İstiklal Marşı'nın okunmadığı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Türk bayrağının kaldırıldığı iddiaları üzerine müfettişler görevlendirildi. Diyarbakır Belediyesi'nin Türk bayrağını kaldırması sosyal medyada büyük tepki çekti.

  • Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı
    18:57 Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı

    Eyüpsultan'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru Semih Çakıllı, Piyale Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Kazada ağır yaralanan Çakıllı, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cenaze namazına ailesi, yakınları ve zabıta meslektaşları katıldı.

  • Mersin Çamlıyayla'da kaçak kazı yapan 2 kişi gözaltına alındı
    18:28 Mersin Çamlıyayla'da kaçak kazı yapan 2 kişi gözaltına alındı

    Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde, izinsiz kazı yapıldığı tespit edildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgeye yönlendirilerek 2 kişiyi suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarmaya teslim edildi.


Advertisement