Muş ve İlçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Muş ve İlçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları Kutlandı

Muş ve İlçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları Kutlandı

MUŞ (İHA) – Muş ve ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

30.08.2017 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUŞ (İHA) – Muş ve ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Ülke genelinde olduğu gibi Muş'ta da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı. Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören, Vali Aziz Yıldırım ve Belediye Başkanı Feyat Asya'nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden tören, öğrencilerin şiir okunmasıyla devam etti. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Topçu Yüzbaşı Muhammet Sak, 30 Ağustos zaferinin, Türk'ün var oluşunu, haykırışı ve bunu dünyaya kabul etmesinin önemli adımlarından biri olduğunu söyledi. Sak, "Falih Rıfkı Atay diyor ki, 'bağımsız bir devlet kurmuşsak, şerefimizle dolaşıyorsak, yurdumuzu batının, vicdanımızı ve düşüncemizi doğunun pençesinden kurtarmışsak, şu denizlere biz diye bakıyor, bu topraklarda ana bağrının sıcaklığını duyuyorsak ve nefes alıyorsak hepsini 30 Ağustos zaferine borçluyuz'. Aziz Türk milletinin bağrından çıkan ve onun ayrılmaz bir parçası olan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, dünya var oldukça Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığını, vatanın bölünmez bütünlüğünü, Atatürk ilke ve İnkılaplarını koruyup kollayacaktır" dedi.

Törenin ardından Vali Yıldırım, makamında tebrikleri kabul etti. Yıldırım ve beraberindeki heyet Garnizon Şehitliğini ziyaret ederek karanfil bıraktı. Tören, şehitlere dua okunmasıyla son buldu.

(NA-)

Varto'da 30 Ağustos zafer bayramı

(Fotoğraflı)

Fatih Çelik

Muş'un Varto ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenlenen tören; Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Varto Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İsmail Terzi, Emniyet Müdürü Murat Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ömer Faruk Tunç, kamu kurum amirleri ile vatandaşların katıldığı törende Personel Teğmen Nuh Göktaş tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.

Ardından Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu. Kaymakam Mehmet Nuri Çetin'in makamında tebrikleri kabul etmesiyle tören sona erdi.

(FÇ)

Malazgirt'te 30 Ağustos Zafer Bayramı

(Fotoğraflı)

Veysel Eşin

MUŞ (İHA) - Muş'un Malazgirt ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Malazgirt'te de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı. Törene Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Samet Tonga, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akpınar, Ak Parti İlçe Başkanı Kenan Deniz, MHP ilçe Başkanı Yıldırım Tutar, Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya ve daire amirleri katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasından sonra başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı Personel Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Çiğit yaptı.

Kaymakamlık makamında İlçe Kaymakamı Soner Kırlı'nın tebrikleri kabul etmesinin ardından tören sona erdi.

(VE)

Bulanık'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

Galip Kılınç

MUŞ (İHA) - Muş'un Bulanık ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü törenlerle kutlandı.

Bulanık'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Hükümet Konağı Önündeki Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığının çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Yüzbaşı Onur Koçak yaptı.

Jandarma Yüzbaşı Onur Koçak, yaptığı konuşmada 30 Ağustos Zaferi ile Başkomutan Mustafa Kemal'in önderliğindeki Türk Ulusunun emperyalist işgal güçlerini anavatan topraklarından kovduğunu belirterek, ülkenin ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuştuğunu söyledi. Bu zaferin Anadolu'da sağlanan Milli birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanıldığını belirten Koçak sözlerini şöyle sürdürdü: " Her safhası tek tek düşünülerek hazırlanan bu zafer, aziz yurduna ve bağımsızlığına kast eden işgal kuvvetleri karşısında Türk Ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir. Anadolu Halkı tek bir yumruk olarak, büyük fedakarlıklarla verdiği kurtuluş savaşında, en son Başkomutanlık Meydan Muharebesini de kazanarak kesin zafere ulaşmıştır. 19 Mayıs 1919'da başlatılan kuruluş mücadelesinde, istilacı düşman ordusunu üst üste darbeler vurulmuş, ancak yurdumuz içerisinde ilerleyen düşmanı vatanın bağrından atıla bilmesi için sıra kesin sonuçlu bir harekata gelmiştir. 'Ya İstiklal ya Ölüm' parolası ile başlayan muharebede elde edilen bu büyük zafer, Türk'ün bağrına dayanan hançerin ulusça sökülmesi, özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenlerin dize getirilmesi destanıdır" dedi.

Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törenin ardından Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hasköy Kaymakamı Ahmet Özkan, 30 Ağustos Zafer Bayramı'yla ilgili gelen tebrikleri Kaymakamlık makamında kabul etti.

Bulanık Hükümet Konağı önünde düzenlenen programa, Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hasköy Kaymakamı Ahmet Özkan, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ömer Altaş, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri başkanları ve vatandaşlar katıldı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Muş ve İlçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement