Müsavat Dervişoğlu: Ekonominin Başındaki Bakan, İstikrarsızlığın İstikrarının Kitabını Yazıyor - Son Dakika
Güncel

Müsavat Dervişoğlu: Ekonominin Başındaki Bakan, İstikrarsızlığın İstikrarının Kitabını Yazıyor

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz’ın kitap önerdiğini hatırlatarak, “Bu kitabı değerli büyüğüm bana da önermişti, sayesinde biraz karıştırdım. Kitabın adı, İstikrarsız Bir Ekonominin İstikrarı. ‘Hocam, ben bunu okuyamam’ dedim. Çünkü ekonominin başındaki bakan, istikrarsızlığın istikrarının kitabını yazıyor. Siz yine de Durmuş Bey’in tavsiyelerine uyunuz, İstikrarsız Bir Ekonominin İstikrarı’nı gözden geçiriniz” dedi.

12.12.2022 23:22  Güncelleme: 23:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz'ın kitap önerdiğini hatırlatarak, "Bu kitabı değerli büyüğüm bana da önermişti, sayesinde biraz karıştırdım. Kitabın adı, İstikrarsız Bir Ekonominin İstikrarı. 'Hocam, ben bunu okuyamam' dedim. Çünkü ekonominin başındaki bakan, istikrarsızlığın istikrarının kitabını yazıyor. Siz yine de Durmuş Bey'in tavsiyelerine uyunuz, İstikrarsız Bir Ekonominin İstikrarı'nı gözden geçiriniz" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda bugün Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı'nın bütçeleri görüşülüyor.

Genel Kurul'da söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye, "Sayın Nebati, kürsüye geldiğinde espri ile başladı. Dedi ki 'Önümüzdeki dönem seçim olacak, bir kısmınız olmayacak bu Meclis'te'. Önümüzdeki dönem bu Meclis'te hangimizi olup olmayacağı belli değil ama bir kişinin olmayacağı kesin, o da zatı alinizsiniz efendim" diye konuştu.

Dervişoğlu, "Bu bütçe, gerçekten başka bir bütçe. Geçen bütçe için de aynısı söylenmişti. 'Bu bütçe ile devlet idare edilmez, milletin beklenti ve ihtiyaçlarına cevap vermiyor' dedik. O zaman da ısrarcı davrandınız. Aradan 6 ay geçtikten sonra ek bütçe değil, adeta yeni bir bütçe yapma mecburiyetinde kaldınız. Çünkü biz hangi uyarılarda bulunursak bulunalım siz söylediklerimizi dikkate almıyorsunuz. Biz, o bütçenin ne bir rakamını ne de bir kelimesini değiştirebilme kabiliyetine sahip değiliz. Allah'a şükrediyoruz, bütçeyi konuşabiliyoruz" dedi.

"EKONİMİNİN BAŞINDAKİ BAKAN, İSTİKRARSIZLIĞIN İSTİKRARININ KİTABINI YAZIYOR"

Dervişoğlu, İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz'ın Bakan Nebati'ye kitap önerdiğini hatırlatarak, "Bu kitabı değerli büyüğüm bana da önermişti, sayesinde biraz karıştırdım. Kitabın adı, İstikrarsız Bir Ekonominin İstikrarı. 'Hocam, ben bunu okuyamam' dedim. Çünkü ekonominin başındaki bakan, istikrarsızlığın istikrarının kitabını yazıyor. Siz yine de Durmuş Bey'in tavsiyelerine uyunuz, İstikrarsız Bir Ekonominin İstikrarı'nı gözden geçiriniz" diye konuştu.

Dervişoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na hitaben de "Sıkıntımız, sizin ihtiyatlı bir dış politika uygulamanız değildir. Türkiye Cumhuriyet devletinin, yaşadığımız coğrafyanın risklerini zaman zaman hesap etmeden, ihtiyattan vazgeçip maceraperest bir tavır ile aktif politika uygulama eğilimine girdiği dönemler de olmuştur. Bu dönemlerde ilişkiler zedelenmiştir. Şimdi zedelenmiş ilişkileri düzeltmeye çalıştığınız için de tarafımızdan övülmeyi bekliyorsunuz" dedi.

Müsavat Dervişoğlu: Ekonominin Başındaki Bakan, İstikrarsızlığın İstikrarının Kitabını Yazıyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Müsavat Dervişoğlu: Ekonominin Başındaki Bakan, İstikrarsızlığın İstikrarının Kitabını Yazıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement