Müsiad Heyeti Sudan'da - Son Dakika
Güncel

Müsiad Heyeti Sudan'da

Müsiad Heyeti Sudan\'da

Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hasbu Abdurrahman, ülkesinde Türk yatırımların önündeki engellerin kaldırılacağı taahhüdünde bulundu.

11.12.2016 20:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hasbu Abdurrahman, ülkesinde Türk yatırımların önündeki engellerin kaldırılacağı taahhüdünde bulundu.

Sudan resmi haber ajansı SUNA'nın haberine göre, Abdurrahman, başkent Hartum'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak başkanlığındaki heyeti kabul etti. Görüşmede Sudan Sanayi Bakanı Muhammed Yusuf da hazır bulundu.

Hartum'un iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğini güçlendirmek istediğini belirten Abdurrahman, ülkesinde Türk yatırımların önündeki engellerin kaldırılacağı taahhüdünde bulundu.

Savunma Bakanı Yusuf da Türk işadamları için Sudan'da bir ofis açıldığı bilgisini verdi.

Türkiye ile Sudan arasındaki güçlü ilişkilere dikkati çeken Yusuf, iki ülke arasında stratejik ortaklık kurulması için sanayi, tarım ve ticaret alanında Türk işadamlarının Sudan ziyaretlerinin gelecek dönemde yoğunluk kazanacağını kaydetti.

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak da görüşmede iki ülke arasında ekonomik alanda yapılabilecek her türlü işbirliğinin güçlendirilmesi yollarının ele alındığını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Müsiad Heyeti Sudan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement