MÜSİAD İzmir'de SENYAP Yatırım ortaklığı ve GABORAS Gayrimenkul Borsası Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

MÜSİAD İzmir'de SENYAP Yatırım ortaklığı ve GABORAS Gayrimenkul Borsası Tanıtıldı

MÜSİAD İzmir Şubesi İnşaat, Çevre ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu "GABORAS Gayrimenkul Borsası ve SENYAP Yatırım Ortaklığı" konulu Ocak ayı toplantısı Irmaklar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Irmak'ın ev sahipliğinde düzenlendi.

09.01.2020 09:18  Güncelleme: 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplantıda, MÜSİAD'ın öncülüğünde kurulan SENYAP Yatırım Ortaklığı ve GABORAS Gayrimenkul Borsası ile Türkiye'deki gayrimenkullerin alım-satım ve kiralama gibi işlemlerinin elektronik ortamdan yapılabilmesi hedefiyle nasıl hayata geçirdiği anlatıldı.

MÜSİAD İzmir Şubesi bilgilendirme toplantıları kapsamında Kemalpaşa'da Vatan Restaurant Kır Kahvaltı Salonu'nda gerçekleşen programa, AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya, MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı, Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Senyap Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Köse, SENYAP Genel Müdürü Ahmet Buğa, GABORAS Genel Müdürü Kurtuluş Altun, Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir, İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Türkyılmaz ve dernek üyeleri katıldı.

Toplantıda açılış konuşması yapan MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı; "İzmir iş dünyasının temsilcileri olarak, İzmir ve Türkiye ekonomisine katma değer sağlamak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Yerelde bölgemizin, genelde de ülkemizin ticari ilişkilerini geliştirmek, yeni yatırımlar ve iş ortaklıklarına zemin hazırlamak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu akşam da "GABORAS Gayrimenkul Borsası ve SENYAP Yatırım Ortaklığı" konulu bilgilendirme toplantımızda üyelerimiz ve dostlarımızla bir aradayız. Bu toplantıyı organize eden İnşaat Sektör Kurulumuza ve aramızda bulunan konuklarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

MÜSİAD'ın İzmir ve Türkiye için çok önemli bir sivil toplum kuruluşu olarak güzel işlere imza attığını söyleyen AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar da yaptığı konuşmada "Coğrafya kaderdir. Bizde bu coğrafyanın kaderiyiz. Böylesi cennet bir ülkede yaşıyoruz. Biz bu coğrafyada yaşıyorsak eğer çok güçlü olmak zorundayız. Bizim gücümüz petrolle, altınla, madenle değil, bizim gücümüz birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimizdedir" dedi.

Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya da yaptığı konuşmada, MÜSİAD'ın çalışmalarını yakınen takip ettiğini ve bu akşam da bu toplantıda olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

MÜSİAD öncülüğünde geliştirilen SENYAP Yatırım Ortaklığı ve SENPOLY projeleri hakkında bilgi veren MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve SENYAP Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Köse, "Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin en büyük sorunlarından birisi, uluslararası arenada dev markalarla rekabet edebilecek yeterli sayıda şirket ve girişimciye sahip olamamasıdır. Bunun en temel nedeni ise sermaye birikiminin yetersiz oluşudur. Yeterli sermayenin ve gücün birikmediği bir ortamda, Türkiye'nin gelecek için belirlediği büyük ve iddialı hedeflere ulaşması kolay olmayacaktır. Türkiye'nin, mevcut küresel sistem, pazar ve rekabet koşulları ile başa çıkabilmesi için yeni yol ve yöntemler geliştirmesi, kapasitesini çok daha etkin kullanması kaçınılmazdır. Bu noktada en büyük görev şüphesiz iş dünyasına, dolayısıyla bizlere düşmektedir" dedi.

Daha sonra GABORAS Genel Müdürü Kurtuluş Altun tarafından katılımcılara, MÜSİAD ve Yıldız Teknik Üniversitesi ortaklığında kurulan GABORAS'a ilişkin kapsamlı sunum yapıldı. Teknolojik ve altyapı olarak gelinen son durum hakkında bilgi verilerek GABORAS Gayrimenkul Borsası ile hedeflenen amaçlar anlatıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel MÜSİAD İzmir'de SENYAP Yatırım ortaklığı ve GABORAS Gayrimenkul Borsası Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı
    00:35 Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı, kentin kırsal bölgelerinde vatandaşların huzur ve güveni için uygulama gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda çeşitli suçlardan aranan 25 kişi yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, trafik denetimlerinde 72 araç sürücüsüne toplamda 233 bin lira idari ceza kesildi ve 24 araç trafikten men edildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.


Advertisement