Müsiad Kars İl Temsilcisi Yönetim Kurulu Üyeleriyle Birlikte Basın Mensuplarıyla Biraraya Geldi - Son Dakika
Yerel

Müsiad Kars İl Temsilcisi Yönetim Kurulu Üyeleriyle Birlikte Basın Mensuplarıyla Biraraya Geldi

Müsiad Kars İl Temsilcisi Yönetim Kurulu Üyeleriyle Birlikte Basın Mensuplarıyla Biraraya Geldi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), İl Yönetimi Basın mensuplarıyla bir araya geldi.

06.12.2014 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), İl Yönetimi Basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Eylül ayında Kars İl Temsilcisi olarak MÜSİAD Genel Merkezi tarafından görevlendirilen Nihat Kaya, misyon olarak başta evrensel değerler olmak üzere, milletin geçmişine, kültürüne ve kimliğine saygıyı esas alarak, ulusal ve uluslararası düzeyde "bağımsız" yapılarını muhafaza etmek olduğunu belirtti.

Kaya, ülkenin ekonomik kalkınmasını tamamlayıp, gelişmiş ülkeler seviyesine yükselmesi yolunda çaba harcamak, bu doğrultuda serbest rekabetçi bir ekonomik ortamın oluşması için faaliyette bulunacaklarını kaydetti.

Üyelerinin iş hacimlerini artırmalarına yardımcı olmak, bu doğrultuda ulusal ve uluslararası pazarda rekabet güçlerini yükseltici, sürekli gelişmelerini sağlayıcı bilgi akışını gerçekleştirmek ve bunun için gerekli desteği vereceklerini ifade eden Nihat Kaya, "Yüksek teknolojilere dayalı, üretimi esas alan bir davranış doğrultusunda, uluslararası standartlara uygun ve çevreye duyarlı davranmayı kültür haline getirmek. Güçlü de olsa, haksızın karşısında olmak; zayıf olsa da haklının yanında yer almak. Hür teşebbüsü esas alarak, ekonomik faaliyetlerini tüm aşamalarında girişimci ruhu harekete geçirmek ve yaygınlaşmasını sağlamak. Ülke kaynakları ve Dünya ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, sürekli,kalıcı ve faydalı projeler üretmek, bu projeleri faaliyete geçirmek için üzerine düşen görevini yerine getirmek. Finans, üretici ve proje sahibini bir araya getirerek, global pazarda etkili olacak üretimlerin inşasına öncü olacağız" dedi.

"KARS'IN, KAFKASYA'NIN VE TÜRKİ CUMHURİYETLERİN KAPISI KONUMUNDA OLMASI HASABİ İLE BİZ GENÇ VE DİNAMİK GİRİŞİMCİLER MÜSİAD'IN BAYRAĞI ALTINDA TOPLANDIK"

Sivil Toplum Kuruluşu olan MÜSİAD bünyesinde 8000'i aşan üyesiyle, 36000'e yakın işletmesiyle, Yurtiçinde 78 irtibat noktası, Yurtdışında 5 aktif ofisiyle birlikte, 60 farklı ülkede toplamda 155 noktada hizmet veren büyük MÜSİAD ailesine katılmaktan onur ve mutluluk duyduğunu kaydeden Kaya, "Sivil Toplum Kuruluşları Temel bazda projeler üretmek, bu projelere kaynak aktarımını sağlamak, uygulamaya geçirerek eğitim, sosyal, refah ve istihdam konularına hükümet politikalarına paralel ya da alternatif sorumluluklar üstlenmektir. Tarihi şan ve şerefle dolu olan, adeta bölgesinde bir yıldız gibi parlayan Kars'ın, Kafkasya'nın ve Türki Cumhuriyetlerin kapısı konumunda olması hasabi ile biz genç ve dinamik girişimciler MÜSİAD'ın bayrağı altında toplandık. Ülkemizin 2023 ve 2071 hedeflerine paralellik arz edecek noktada hazırlıklarımızı yapmaya başladık. Kars MÜSİAD olarak kısa, orta ve uzun vadede hedeflerimizi koyduk. Kars işadamının iş dünyası atmosferine dahil olabilmesi için ve Kars'a büyük yatırımcıların gelebilmesi noktasında neler yapılabileceği üzerinde kafa yormaktayız. Kars'ın ürettiği ürünlerin coğrafi işaretinin yokluğunun sebepleri araştırılmaktadır. Seyit Ebul Hasan Harakani Hazretlerinin, aşık Şenlik'in şehri olan bu kutlu beldede yaşayan memleketin bağrından çıkan bir evladınız olmaktan onur duymaktayım. Şehrimizin turizm potansiyeli yeterince ortaya çıkarıldığı düşüncesinde değiliz. Bu noktada yapılacak reklam faaliyetlerinin neler olabileceği noktasında fikir alış verişi içerisindeyiz. Şehrimizin aziz millet vekilleri yerel dinamikleri olan iş adamları ve çok kıymetli bürokratlarıyla ortak akıl yaratarak Kars MÜSİAD olarak düşüncemiz son zamanlarda moda tabiri olan "algı operasyonu" yaparak en büyük hayalimizden bir tanesi olan şehrimizin Serbest Bölge olması noktasında tüm girişimleri, reklamları, talepleri Ankara'daki yetkililere sesimizi duyurmak için ortak havuzda ve akılda birleşerek, kurtuluşumuzun yegane unsurlarından birisi olduğu bilincini oluşturmak olmalıdır. Ayrıca değerli rektörümüzün ve akademisyenlerinin katkılarıyla teknokent-teknopark gibi ileri düzeyde projelerim hayata geçirilerek sanayici ve üniversite işbirliğini en üst seviyeye taşıyacağız" diye konuştu.

Kars'ta görev yapan ulusal ve yerel basının temsilcileriyle Kars'ta yapılması gerekenleri konuşan MÜSİAD Kars İl Temsilcisi Nihat Kaya, Kars'ta farkındalık oluşturacaklarına dikkat çekti.

Kars'ın gelişmesi, kalkınması ve büyümesi için bütün STK'larla diyaloğ içerisinde bulunacaklarının altını da çizen Kaya, MÜSİAD'ın 'Dünya değişecek, işler değişecek' sloganıyla yola çıktıklarını vurguladı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müsiad Kars İl Temsilcisi Yönetim Kurulu Üyeleriyle Birlikte Basın Mensuplarıyla Biraraya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement