MÜSİAD, Riyad ve Cidde'de bazı ziyaretler gerçekleştirdi ?? - Son Dakika
Güncel

MÜSİAD, Riyad ve Cidde'de bazı ziyaretler gerçekleştirdi ??

MÜSİAD, Riyad ve Cidde\'de bazı ziyaretler gerçekleştirdi ??

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı başkanlığındaki MÜSİAD heyeti, Suudi Arabistan İş Programı kapsamında, Riyad ve Cidde'de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

22.03.2023 12:27  Güncelleme: 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı başkanlığındaki MÜSİAD heyeti, Suudi Arabistan İş Programı kapsamında, Riyad ve Cidde'de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. ???????

MÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, Uluslararası İş Forumu (IBF) Başkanı Erol Yarar, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Davut Altunbaş, MÜSİAD Suudi Arabistan Temsilcisi Sait Ebu Mohamed, IBF Başkan Yardımcısı Gazi Mısırlı ve MÜSİAD Genel Sekreteri Dr. Cihad Terzioğlu'ndan oluşan MÜSİAD heyeti, Suudi Arabistan İş Programı kapsamında Riyad ve Cidde'de bazı ziyaretler yaptı.

Suudi Arabistan İş Programı'nın Riyad ayağında, Mahmut Asmalı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Fatih Ulusoy ve ile bir araya gelerek iki ülke ticari ilişkileri ve bölgedeki ticaret yaşamına yönelik istişarelerde bulundu.

Suudi Arabistan İş Programı çerçevesinde Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş, Suudi Arabistan Ticaret Bakanı Majid Bin Abdullah Al Qasabi ve Türk-Suudi iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen istişare toplantısına katılan MÜSİAD heyeti, daha sonra iki ülke ticaret bakanları eş başkanlığında gerçekleşen Suudi Arabistan-Türkiye İş Forumu'na iştirak etti.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, iş forumu sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş ve Suudi Arabistan Ticaret Bakanı Sayın Majid Bin Abdullah Al Qasabi eş başkanlığında gerçekleştirilen Suudi Arabistan-Türkiye İş Forumu'na iştirak ettik. Programın Türkiye ve Suudi Arabistan ticari ilişkilerinin güçlendirilmesi ve iş dünyamız için hayırlara vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

MÜSİAD heyeti, Riyad programı çerçevesinde, Türkiye ve Suudi Arabistan'dan firmaların katılımıyla düzenlenen TÜRK EXPO Ticaret Fuarı'na katıldı. Fuar katılımcıları ile görüşen Asmalı, firmaların ürünlerini yerinde inceledi.

Suudi Arabistan İş Programı'nın Cidde ayağı

Suudi Arabistan İş Programı'nın Cidde ayağı ise MÜSİAD heyetinin Türkiye'nin Cidde Başkonsolosu Mete Zaimoğlu'na gerçekleştirdiği ziyaret ile başladı.

Başkonsolosluk ziyaretinin ardından İslam Kalkınma Bankası yetkilileri ile bir araya gelen MÜSİAD heyeti, İslam Kalkınma Bankası yetkilileri ile muhtemel iş birliği alanları, uluslararası çalışmalar, bölgesel yatırım ve ticaret fırsatlarına yönelik bilgi aldı.

Mahmut Asmalı başkanlığındaki MÜSİAD heyeti, daha sonra İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Hissein Brahim Taha ve İİT Genel Sekreter Yardımcısı Büyükelçi Musa Kulaklıkaya ile bir araya geldi. Görüşmede MÜSİAD ve İİT çalışmaları, iş birliği alanları ve depremden etkilenen bölgelere yönelik adımlar ele alındı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MÜSİAD, Riyad ve Cidde'de bazı ziyaretler gerçekleştirdi ?? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement