MÜSİAD Sakarya Şubesi Katar'dan Döndü - Son Dakika
Güncel

MÜSİAD Sakarya Şubesi Katar'dan Döndü

MÜSİAD Sakarya Şubesi, High Tech Port By MÜSİAD Qatar Fuarı'na katıldı.

12.10.2015 08:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurtdışında ilk defa gerçekleştirilen "High Tech Port By MÜSİAD Qatar" Fuarıyla eş zamanlı gerçekleştirilen 19. Uluslararası İş Forumu'na katılan MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Ahmet Genç ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Katar'daki ziyaret ve görüşmelerini tamamlayarak, Sakarya'ya döndü.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Sakarya Şube Başkanı Ahmet Genç, yurtdışında ilk defa 6 - 8 Ekim 2015 tarihleri arasında Katar'ın Doha Şehri'ndeki Katar Milli Kongre Merkezi'nde "High Tech Port By MÜSİAD Qatar Fuarı"yla eş zamanlı gerçekleştirilen 19. Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi'ne (International Business Forum-IBF) katıldı. Programda; Sakarya'dan ise MÜSİAD Sakarya Şube Başkan Yardımcısı Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Bütçe ve Mali İşler Başkanı Bakkaloğlu Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bakkaloğlu ve Üye İlişkileri Komisyonu Başkan Yardımcısı Özcan Doğrama Özcan Nalbant ile Sakarya Genç MÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi Makprom Grup Ortakladıklarından Semih Çalışkan'da yer aldı. Sakarya heyeti, programda ayrıca MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, IBF Başkanı Erol Yarar, ABD MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tuncer ve Katar Umm Salal takımında görev yapan Bülent Uygun ile de bire bir görüştü

Önemli bir toplantı

IBF Başkanı Erol Yarar, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, İTO Başkanı İbrahim Çağlar, İBF Yönetim Kurulu Üyeleri, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda işadamının hazır bulunduğu gerçekleştirilen19. Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi'nde MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Ahmet Genç ve beraberindeki heyet, Dünya'nın akın ettiği fuarda incelemelerde bulunarak, çeşitli ikili görüşmelerinde de bulundu. Savunma Bakanı Vecdi Gönül, bakanlık olarak bir yılda sarf ettikleri araştırma bütçesinin eskiden 5 milyon lira olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile bu rakamın 600 milyon liraya çıktığını kaydetti. Gönül, "Kendilerine de açıkça söyledik. Yarın yine bizden sonra birileri hazır almaya kalkarsa, siz seçmensiniz, diyeceksiniz ki 'Biz bunu yapıyoruz arkadaş, neden hazır alıyorsunuz?'" ifadelerini kullandı. Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi de Türkiye ile Katar arasındaki ilişkilerin sürekli geliştiğini söyledi. IBF Başkanı Erol Yarar açılış konuşmasında, dünyada 1,5 trilyon dolarlık bir Ar-Ge bütçesinin olduğunu, ABD'nin tek başına bunun yüzde 30'unu elinde tuttuğunu söyledi. üniversitelerin sanayinin laboratuvarı olduğunu belirten Yarar, "Üniversitesi ile entegre olamamış bir sanayi kesinlikle gelişemez. O nedenle bizim bu entegrasyon üzerinde çok kafa yormamız gerek" ifadelerini kullandı. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'da yaptığı selamlama konuşmasında ise bu tür organizasyonların İş dünyası için hem ticari hemde sosyokültürel açıdan çok önemli olduğunu söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel MÜSİAD Sakarya Şubesi Katar'dan Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement