Müsiad Şube Başkanı Mehmet Balin, Genel İdare Toplantısına Başkan Hacı Uğur Polat'ı Davet Etti - Son Dakika
Yerel

Müsiad Şube Başkanı Mehmet Balin, Genel İdare Toplantısına Başkan Hacı Uğur Polat'ı Davet Etti

Müsiad Şube Başkanı Mehmet Balin, Genel İdare Toplantısına Başkan Hacı Uğur Polat\'ı Davet Etti

Müstakil ve Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ı ziyaret ederek, 2-3 Eylül 2016 tarihleri arasında Malatya’da yapılacak Genel İdare Toplantısına davet etti.

10.08.2016 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müstakil ve Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ı ziyaret ederek, 2-3 Eylül 2016 tarihleri arasında Malatya'da yapılacak Genel İdare Toplantısına davet etti.

Yeşilyurt Belediyesinin Yakınca'daki Hizmet Binasında gerçekleşen ziyarette konuşan MÜSİAD Başkanı Mehmet Balin, "2-3 Eylül 2016 tarihleri arasında MÜSİAD'ın 86 şubesinden 700'e yakın işadamını ilimizde ağırlayacağız. Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi'nin katılımıyla gerçekleşecek toplantımızda Malatya'daki ihracaat, gümrük ve ticaret konularını ele alacağız. Bu toplantımızda sizleri de aramızda görmek istiyoruz" dedi. 15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesi noktasında Yeşilyurt Belediyesinin önemli hizmetlerde bulunduğunu ifade eden Balin, "15 Temmuz darbe teşebbüsü Türkiye'nin iradesine gem vurmak isteyen, Türkiye'nin gelişimi ve büyümesini istemeyen dış güçler ve buradaki FETÖ ile birlikte yaptıkları organizasyon içerisinde Malatya'da önemli bir üs olarak kullanılmak istendi. Malatya'yı bu oyuna alet ettirmeyenler arasında yer alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ın şahsında tüm Belediye personellerine teşekkür ediyorum. Darbe teşebbüsünün olduğu gece Malatya'dan eğer mühimmat taşıyan uçaklar havalanmış olsaydı darbe girişiminin seyri değişebilirdi. 15 Temmuz gecesinde olayların başladığı andan itibaren darbenin önünde durabilme ve insanları yönlendirme konusunda gösterdiğiniz büyük gayretlerden ötürü şahsım ve yönetim kurulum adına çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, MÜSİAD'ın düşünce dünyası ve ticari alt yapısının oluşmasında önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. MÜSİAD'ı ailesinin bir parçası olarak gördüğünü ifade eden Başkan Polat, "MÜSİAD benim ailem gibidir. Anadolu sermayesinin çok zayıf olduğu, esnafların kendi aralarında örgütlenmediği ancak yeni yeni hareketlenmelerin olduğu yıllarda bir grup arkadaşımızın birlikte kurduğu MÜSİAD'ın faaliyetlerini ve çalışmalarına önem veriyorum. Benim ve birçok arkadaşımın düşünce dünyamızın ve ticari alt yapımızın oluşumunda MÜSİAD'ın çok büyük katkıları olmuştur. Genel İdare Toplantısına inşallah katılacağız. Yerel yöneticilerinde toplantıda yer alması ayrı bir güzellik olacak. Ülkemizin değişik kentlerinden gelecek 700'e yakın işadamımızı ilimizde en güzel şekilde misafir edeceğiz. Bu toplantının ilimizin tanıtılmasında önemli bir yer kaplayacağını düşünüyoruz" ifadelerine yer verdi.

15 Temmuz darbe girişiminin askeri üniforma içine saklanmış hainler tarafından gerçekleştirildiğini belirten Başkan Polat:

"15 Temmuz gecesi bir grup katil tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi hainlik ve barbarlıktır. Ülkenin iyi gidişatını durdurmak, tersine döndürmek ve emperyalist güçlere teslim etmek için yapılan plan, darbe girişimiydi. 15 Temmuz dendiği zaman milletimizin direnişi akıllara gelecek. Çünkü babalarımız bizlere darbeyi anlatamazlardı, çok korkunç bir olay olarak görüp, konuşamazlar ve anlatacak kelime bulamazlardı. Bizim neslimizdeki insanlar içinde darbe denildiği zaman sessiz harflerle darbeyi konuştuğumuz durumdu. Ama çocuklarımız darbe deyince bir takım hainlerin normal hukuk düzenini tersine çevirmek için yaptıkları kalkışma karşısında milletin buna karşı koyması, direnişi ve halk devrimi olarak hatırlayacak. O gün tüm Türkiye bir ve beraber oldu. Bu hain ve alçaklara karşı asil bir duruş sergilendi. Tanklara ve tüfeklere karşı göğsünü siper eden aziz milletimiz büyük kahramanlık örnekleri sergiledi. Fakat en acı olan Amerika'da yaşayan bir müptezelin, bir meczubun, bir megalomanın nefsini her şeyden büyük gören bir acizin bu insanları bir etki altına alarak bizim 40 yıllık insan sermayemizi boşa götürdü. Biz millet olarak birliğimizi ve beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe bu zorlukların üstesinden geleceğiz. 15 Temmuz milletimizin daha fazla kenetlenmesine vesile olmuştur. Burada herkesin çok büyük katkıları olmuştur. MÜSİAD bu anlamda önemli katkılar sunmuştur. Bu hep birlikte verdiğimiz bir mücadeledir" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müsiad Şube Başkanı Mehmet Balin, Genel İdare Toplantısına Başkan Hacı Uğur Polat'ı Davet Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement