Müslüm gürses mezarı başında anıldıd - Son Dakika
Güncel

Müslüm gürses mezarı başında anıldıd

Arabesk müziğin Müslüm Babası olarak bilinen ünlü sanatçı Müslüm Gürses, vefatının 7'inci yılında Zincirlikuyu'daki kabri başında anıldı.

03.03.2020 15:17  Güncelleme: 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arabesk müziğin Müslüm Babası olarak bilinen ünlü sanatçı Müslüm Gürses, vefatının 7'inci yılında Zincirlikuyu'daki kabri başında anıldı. 3 Mart 2013 tarihinde kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Müslüm Gürses için ölümünün 7'inci yıldönümünde Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi. Törene sanatçı Huri Sapan, Gürses'in sevenleri ve farklı şehirlerden gelen birçok hayranı katıldı.

YILLARIMIZ BERABER GEÇTİ

Gürses'i anmak için Zincirlikuyu Mezarlığı'na saatler öncesinden gelen bazı hayranları merhum sanatçıya dua ederken, bazıları da Gürses'in kabri başında Kur'an-ı Kerim okudu. Aralarında Gürses'e benzerliği ile dikkat çeken hayranlarının da yer aldığı kalabalık, uzun süre ünlü sanatçının kabri başından ayrılmadı. Müslüm Gürses'in ve Muhterem Nur'un aile dostu olan Huri Sapan, 'Bugün çok buruğum, çünkü arkadaşım Muhterem Hanım yok ve yoğun bakımda. Onu aratmamak için hepimiz geldik ama onu aratmamak mümkün değil. Müslüm de çok iyi arkadaşımdı, çok iyi insandı. Kimsenin tatlısına tuzlusuna karışmayan mülayim bir insandı. Günlerimiz, yıllarımız beraber geçti. Çok genç öldü. En verimli zamanında öldü dedi.

İÇİMİZDE YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ

Gürses'i anmak için kabrine gelen ve Gürses'e benzerliğiyle dikkat çeken İhsan Sevimli, 'Çok heyecanlıyım, baya kalabalık. Sevenleri bir araya geldik. Hüzünle sevinci şu anda bir arada yaşıyoruz. Çok sevenleri var, biz de Zonguldak'tan geldik. Allah rahmet eylesin diyoruz. Muhterem Hanım şu anda hastanede yatıyor. Ona da çok geçmiş olsun diyorum. Müslüm Baba'yı içimizde yaşatmaya çalışıyoruz. Burada gençlik fazla, en güzel tarafı da o. Gençlik bu bayrağı alıp götürecek dedi.

Zonguldak'tan gelen ve Gürses'e benzeyen Turgay Eğimli ise, 'Küçüklüğümden beri ben Müslümcüyüm. Yollarda Müslüm şarkılarını çalıyorlar, tüylerim diken diken oluyor. Bu sene 7'inci sene, her sene geliyorum. Onun için ölürüm dedi.

MARDİN'DEN GELDİM

Müslüm Gürses'e benzeyen Veysi Gürses de, 'Çok üzüntülüyüz. Ben Mardin'den geldim. 7'inci yıl dönümünde anmak için geldik. Gelmeye de devam edeceğiz. Benzerlik de Allah'tan geliyor ama keşke onun yarısı kadar olabilsek dedi.

HER SENE BURADAYIZ

Müslüm Gürses hayranlarından Gül Çakıcı ise, 'Buruğuz, özlüyoruz. 7 yıl oldu, hiçbir zaman unutmadık. Her zaman elimizden geldiğince yaşatmaya çalışıyoruz. Her sene buradayız. Her sene Muhterem Hanım ile birlikte geliyorduk, bu sene o olmadığı için içimiz daha buruk. Abilerimiz, kardeşlerimiz, dostlarımız oldu. Müslüm Baba sayesinde çok güzel dostlular edindik. Zaten hayranlarının kalbi çok güzel, Müslüm Baba hayranları farklı. Genelde her pazar buraya geliyoruz. Bazı arkadaşlar her pazar geliyor, biz bazen iki haftada bir geliyoruz. Hep buradayız dedi.

Gürses'in kabrinin başında dua okunduktan sonra Gürses için pide ve ayran ile lokma dağıtıldı. Bazı hayranları Gürses'in anma programına şarkı sözleri ve fotoğrafının yapıştırıldığı araçlarla geldi.

Müslüm gürses mezarı başında anıldıd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Müslüm gürses mezarı başında anıldıd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı
    15:58 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhur İttifakı ile Yahyalı ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı. Büyükkılıç'ın yanı sıra AK Parti ve MHP ilçe başkanları, milletvekilleri, kadın kolları, gençlik kolları, meclis üyeleri, muhtarlar ve ilçe sakinleri de mitinge katıldı. Büyükkılıç, konuşmasında eser ve hizmet siyaseti yaptıklarını vurgulayarak, Yahyalı'da yapılan hizmetlerin önemine değindi. Milletvekilleri ve ilçe başkanları da Yahyalı'nın Cumhur İttifakı'nın kalesi olduğunu belirtti.

  • Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü
    15:56 Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde çıkan kavgada 16 yaşındaki Kademcan'ın öldürülmesiyle ilgili bir kişi tutuklandı, bir kişi serbest bırakıldı. Olayın ayrıntıları da ortaya çıktı. Kız meselesi sebebiyle çıkan tartışma kavgaya dönüşürken, M.E. isimli şüpheli havaya ateş açtıktan sonra grubun üzerlerine gelmesi üzerine bir kez daha ateş etti. Bu sırada kurşunlar 16 yaşındaki Kademcan'a isabet etti ve genç hayatını kaybetti. Şüphelilerden M.E. tutuklanırken, E.K.D. ise yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

  • Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti
    15:55 Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti

    Eskişehir'de bir marketten alkol çaldığı iddia edilen şahıs, yeniden markete gelerek çalışanları bıçakla tehdit etti. Şüpheli, market çalışanlarının takibi sonucu bir apartmanda yakalandı.

  • Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi
    15:55 Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gazi Konut tarafından Güneyşehir bölgesinde yapımı süren 500 konut için anahtar teslim töreni düzenlendi. Törende, yapılan konutların örnek daireleri gezildi ve anahtarlar hak sahiplerine verildi.

  • Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak
    15:55 Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın'da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, hastanede yatan veya evde sağlık hizmetlerinden faydalanan vatandaşlar için de İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde seçim günü 260 sağlık personeli görev yapacak.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması
    15:53 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada, iş insanı Hüseyin Köksal'ın ifadesi alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında birçok kişinin ifadesi alınmıştı.

  • Sivas'ta üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü
    15:50 Sivas'ta üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü

    Sivas'ta üniversite öğrencileri, İsrail'in Gazze'de devam ettirdiği katliam ve soykırımı protesto etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirip, ardından basın açıklaması yaptı. Yürüyüşe Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız ile öğrenciler katıldı. Yapılan basın açıklamasında, İsrail'in insanlık suçlarına ortak olan ülkelere tepkisiz kalmadıklarını göstermek ve bu zulmü protesto etmek için bir araya geldikleri ifade edildi.


Advertisement