Müslüm'ün Yapımcısı Filmdeki Cinayet Sahnelerin İç Yüzünü Anlattı - Son Dakika
Magazin

Müslüm'ün Yapımcısı Filmdeki Cinayet Sahnelerin İç Yüzünü Anlattı

Müslüm filminin yapımcısı Mustafa Uslu, filmdeki cinayet sahnesinin kurgu olduğu yönündeki iddialar için telefonla bağlandığı programda "Cinayet gerçekte çok gaddarca ve vicdansızcaydı onu o şekilde veremezdik." dedi.

22.11.2018 11:31  Güncelleme: 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Usta sanatçı Müslüm Gürses'in hayat hikayesinin anlatıldığı 'Müslüm' filminde Gürses'in babasının eski eşini ve karısının öldürdüğü sahnenin kurgu olduğu ve Gürses'in kız kardeşinin olmadığı iddia edildi. Kanal D ekranlarında yayınlanan '2.Sayfa' programına telefonla bağlanan filmin yapımcısı iddialara açıklık getirdi.

"EZO, ANNESİNİN CİNAYETİ İŞLENDİĞİ GÜN RAHMETLİ OLDU"

Sunucuların 'Müslüm Gürses'in babası kızını öldürmemiş bu konu da ne söylersiniz?' sorusu üzerine açıklama yapan filmin yapımcısı Mustafa Uslu, telefonla bağlandığı canlı yayında şunları söyledi: Filmi yaparken önce Muhterem Nur'la mülakat yaptık, Müslüm abinin hayat hikayesini anlattı. Adana'ya giderek mahalle muhtarı ve hayatına giren insanlar ile görüştük. Bize anlatılan, hem mahalle halkının hem de Muhterem Hanım'ın anlattığı Ezo'nun, annesinin cinayetinin işlendiği gün rahmetli olduğu. Bizde bununla ilgili belgeler de var. Ezo'nun fotoğrafı da var. Peki Ezo ölmediyse nerede?

Müslüm'ün Yapımcısı Filmdeki Cinayet Sahnelerin İç Yüzünü Anlattı

"CİNAYET ÇOK GADDARCA OLDUĞU İÇİN FİLMDE ÖYLE VEREMEZDİK"

Biz bir de annenin cinayetini babanın tam işlediği gibi vermedik. Çünkü çok gaddarca çok vicdansızca bir cinayetti. Kadın bıçak darbelerinden kurtuluyor, yandaki evin damına kaçıyor, orada baba tarafından 22 tane daha bıçak darbesi alarak hayatına veda ediyordu. Bunu böyle göstermenin sinema tarihinde sinematografik dil olarak anlatım olarak da çok sert ve kaba olduğunu düşündük.

Müslüm'ün Yapımcısı Filmdeki Cinayet Sahnelerin İç Yüzünü Anlattı

"CİNAYETİ YUMUŞATARAK VERDİK"

Günümüzde kadına şiddetin konu olduğu günlerde bunu böyle yapmayalım, daha estetik bir anlatım diliyle anlatalım diye böyle yaptık. Hatta bunu böyle çektiğimiz bile bile çok kaba oldu. Araya metaforik bir şey koymak için kedinin gelerek güvencinleri öldürdürdüğü sahneyi koyduk, o benim küçükken yaşadığım bir hikayeydi. Baba bana yapmıştı onu. Babam ben küçükken güvercinlerimle çok mutluyum diye kafeslerin kapısını açıp kedilerin yemesine izin vermişti. Biz olayı daha yumuşatmak istedik.

Müslüm'ün Yapımcısı Filmdeki Cinayet Sahnelerin İç Yüzünü Anlattı

"EZO ÖLMEDİYSE NEREDE?"

Eğer Ezo mahkeme kayıtlarına göre yoksa biz filmde yer alan o fotoğrafı nasıl bulduk? Masa da Ezo'ydu. Biz fotoğrafa photoshop yapmadık, eğer Ezo o gün ölmediyse nerede?"

NE OLMUŞTU?

Gişe rekorları kıran Müslüm filminde, Müslüm Gürses'in babası Mehmet Akbaş'ın kızı ve eşini öldürdüğü şeklindeki senaryonun gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. 29 Mayıs 1969'de Adana'da meydana gelen olayda, Mehmet Akbaş'ın boşandığı Emine Demirdöver'i oğlu Ahmet'i kendisine vermediği gerekçesiyle bıçaklayarak öldürdüğü, bu suçtan da 20 yıl hapis cezası aldığı mahkeme kayıtlarına geçti. Aynı zamanda da Mehmet Akbaş'ın bir kızının olmadığı iddia edildi.

Müslüm\'ün Yapımcısı Filmdeki Cinayet Sahnelerin İç Yüzünü Anlattı

Son Dakika Magazin Müslüm'ün Yapımcısı Filmdeki Cinayet Sahnelerin İç Yüzünü Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • X: Bakıyorumda bir zamanlar arabeske ezik müziği diyen lahmacuna ıııııiiiiiiiyyyyyyy iğğğğğrenç diyen elitler hep sinema önünde bilet kuyruğuna girmişler. 19 2 Yanıtla
  • Er: Hicte guzel bir film olmamis 0 9 Yanıtla Müslüm baba: Essek hosaftan ne anlar 1 0
  • Muhterem annenin hakkı nerede: Muhterem anamizin hakkını verin film den.adami sinir etmeyin 2 0 Yanıtla
  • Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor
    17:28 Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor

    Kuzgun, İstanbul'da bir konferans verecek olan ünlü Rus bürokrat Ivan Nazımovıc'in peşindedir. Ekibimiz Ivan için bir koruma kalkanı oluşturur. Bir asker uğurlama töreninde havaya sıkılan kör bir kurşunla kızını kaybeden baba Kazım intikamını almak için ilginç bir yola başvurur. Arka Sokaklar 671. Bölüm 2. Fragmanı yayınlandı! Engin, casusluktan gözaltına alınıyor! Arka Sokaklar yeni bölümüyle 19 Nisan Cuma saat 20.00'da Kanal D'de!

  • Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı
    17:10 Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı

    2018 yılında hayatını kaybeden Türk Musikisi'nin önemli isimlerinden Erol Küçükyalçın için anma konseri düzenlendi. İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği Başkanı Nilüfer Fenerci Yargıcı, konuşmasında hocanın adını yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Konserde Küçükyalçın'ın en sevdiği Türk Musikisi şarkıları seslendirildi ve izleyiciler de şarkılara eşlik etti. Erol Küçükyalçın, TRT radyolarında bantları denetimden geçen nadir sanatçılardan biriydi ve 40 yıl boyunca İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği'nin hocası ve şefi olarak görev yapmıştı.

  • Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu
    17:09 Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu

    Ege, çekilen görüntülerden sonra İstanbul'u daha önce hiç böyle görmediğimizi söyledi. Ayrıca, oyuncuların şarkı söylemesi konusunda da açıklamalarda bulundu ve bu durumun mesleki etikle bağdaşmadığını ve haksız rekabete neden olduğunu belirtti.

  • Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı
    14:59 Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı

    A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Panathinaikos'un başantrenörü Ergin Ataman'ın 89 yaşında vefat eden babası İbrahim Nuray Ataman, Zincirlikuyu Camisi'nde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Cenazeye birçok spor ve sanat camiasından isimler katıldı.

  • Tom Cruise'nin 10 yıldır görüşmediği kızı, yıllar sonra ilk kez görüntülendi
    14:45 Tom Cruise'nin 10 yıldır görüşmediği kızı, yıllar sonra ilk kez görüntülendi

    Babası Tom Cruise ile 10 yıldır görüşmeyen ve basında hiç yer almayan kızı Suri Cruise 18 yaşına bastı. Yıllar sonra ilk kez görüntülenen genç kızın, annesine benzerliği de dikkat çekti.

  • Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi
    10:59 Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi

    Eskişehir'de tedavi altına alınan Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, geçirdiği rahatsızlık sonucu kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi. Alço, daha önce baypas ve kalp kapağı operasyonu geçirmişti.


Advertisement