Müslüman Tüccar, Müslümanlığın Temsili - Son Dakika
Güncel

Müslüman Tüccar, Müslümanlığın Temsili

'Fikir Atölyesi' programında konuşan Gazeteci Yusuf Kaplan, İslâmiyet'in hızla yayılmasında ticaretin öneminden bahsederek, "Müslüman bir tüccarda, Müslüman aleminin minyatür bir profilini görüyoruz" dedi.

17.02.2017 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen "Yusuf Kaplan ile Fikir Atölyesi" programı, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Programda, İslâm'ın yayılışı ve bütünleştirici etkisi gibi konular ele alındı.

İSLÂM, TİCARETLE YAYILDI

İslâm'ın tarihe Hıristiyanlıktan 6 asır sonra girdiğini; fakat Hristiyanlıktan daha hızlı bir şekilde yükselerek tüm dünyaya yayıldığını söyleyen Kaplan, "İslâmın hızla yayılması ticaretle mümkün oldu. Ticaret sadece maddi alış-veriş değildir. Müslüman bir tüccarda, Müslüman aleminin minyatür bir profilini görüyoruz. İslâm'ın doğuş anından itibaren davranış kalıplarıyla ulaştığı insanlara, hakikatin sesini nefese dönüştürüyor. Yani hakikatin sesini onların da soluyabilecekleri nefese dönüştürüyor. İnsanlar, Müslüman olgusunu böylece gözleriyle görebiliyor" diye konuştu.

TASAVVUF, DAYATMALARDAN KORUR

Dünyada başlayan yoğun ırkçılıktan ve Batı'nın fikir dayatmasından bizi tasavvufun koruyacağını belirten Kaplan, "İslâmiyet'te var olan tasavvuf bizi dayatma olan her şeyden korur. Tasavvufun en önemli özelliği, nefis terbiyemiz üzerine kafa yormamızdır. Biz bunu başaramadık. Birbirimize oklarımızı yöneltmek yerine, zaaflarımızı erdeme dönüştürecek bir iş yapmamız lazım. Zaaflarımızı kaşıdığımız zaman fitneyi ortaya çıkarmış oluyoruz, onların da istediği bu zaten. Halbuki erdemlerimiz üzerinde yoğunlaşarak birbirimizle temasa geçmemiz gerekiyor" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Müslüman Tüccar, Müslümanlığın Temsili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement