Müslümanlara Hakaret Eden Alman Vekil Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Müslümanlara Hakaret Eden Alman Vekil Hakkında Suç Duyurusu

Müslümanlara Hakaret Eden Alman Vekil Hakkında Suç Duyurusu

Almanya'da ırkçı parti AfD'nin Federal Meclis Grup Başkan Vekilliğini yapan Beatrix von Storch hakkında Müslümanlar hakkında ırkçı ve aşağılayıcı paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

03.01.2018 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da ırkçı parti AfD'nin Federal Meclis Grup Başkan Vekilliğini yapan Beatrix von Storch hakkında Müslümanlar hakkında ırkçı ve aşağılayıcı paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu. Köln polisi, Müslümanlar hakkında ırkçı ve aşağılayıcı paylaşımlarda bulunan ırkçı parti AfD'nin (Almanya için Alternatif) Federal Meclis Grup Başkan Vekilliğini de yapan Beatrix von Storch hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Köln polisi, Arapça ve başka dillerde yaptığı paylaşımlarda yılbaşı kutlamaları hakkında sosyal medya üzerinden bilgi vermişti. Von Storch ise polisin Arapça paylaşımına, "Bu ülkede neler oluyor? Neden Kuzey Ren Vestfalya polisi resmi sayfası Arapça tweet atıyor? Müslümanların gönlünü almak için mi?" şeklinde mesaj atmıştı. Bu paylaşımdan sonra von Storch'un hesabına erişimi Twitter tarafından 12 saat engellendi. Daha sonra aynı mesajı Facebook sayfasında da paylaşan ırkçı milletvekilinin mesajı Facebook tarafından da kaldırıldı.

Köln Başsavcılığı, Beatrix von Storch'un sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle kendilerine yüzlerce suç duyurusunda bulunulduğunu doğruladı. Savcılık, Alman milletvekilinin "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği şüphesi taşıması durumunda soruşturmanın başlayabilmesi için milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılabileceğini bildirdi.

(Sinan Karamurat/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Müslümanlara Hakaret Eden Alman Vekil Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement