Müslümanlara 'Yasak' Bitmedi! - Son Dakika
Yerel

Müslümanlara 'Yasak' Bitmedi!

Müslümanlara \'Yasak\' Bitmedi!

Memur-Sen Urfa Temsilcisi İbrahim Coşkun, eğitim camiasındaki sıkıntılar için "Devam eden korku imparatorluğu yıkılmalıdır" çağrısı yaptı

07.05.2014 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Şanlıurfa İl Temsilciliği bir basın açıklaması yaparak, devletten kaynaklanan korku sebebiyle inanç hakkının önündeki engeller sıralanıp, çözüm beklediklerini ve artık herkesin korkusunu yenmesi gerektiği belirtildi.

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, okullarda ve diğer devlet dairelerinde darbe dönemi artığı uygulamaların yer yer devam ettiğini kaydederek, öğrencilere uygulanan başörtüsü yasağı, mescit eksikliği ve erkek memurların Cuma namazına gidememesi gibi çeşitli konularda değerlendirmelerde bulundu.

Serbest kıyafet eylemlerinin etkisini gördüklerini vurgulayan Coşkun, "Memur-Sen olarak 18 Mart 2012 tarihinden itibaren başlattığımız serbest kıyafet eylemimiz kısa sürede tüm Türkiye'ye yayılmış, ülkenin dört bir yanında tek tipleşmeye karşı sessiz bir devrim gerçekleştirilmiştir. Bu büyük eylemin ardından bazı kurumlardaki eksikliklerle beraber kamu kurumlarında başörtüsü yasağı kaldırılmış Memur-Sen bu alandaki en önemli kazanımı elde etmiştir. Bu talebin yanında muhakkak istediğimiz erkek memurların bıyık boyundan, saç şekline, giyeceği pantolonun kumaşından, kravatına kadar çağ dışı uygulamanın değiştirilmesi talebi ne yazık ki yerine getirilmemiştir. Bu nedenle serbest kıyafet eylemimiz, sonuç alınıncaya kadar süresiz uzatılmıştır." dedi.

'ÖĞRENCİLERİN BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI DEVAM EDİYOR'

Ülke ne kadar özgürleşirse özgürleşsin bazı alanlarda normalleşme için mücadele etmek gerektiğini belirten Coşkun, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bazı uygulamalarının çelişkiler yumağı olduğunu söyledi. Öğrencilere yönelik baskıların devam ettiğini ifade eden Coşkun, "Geçtiğimiz yıldan beridir öğrencilerimiz velilerinin isteğiyle okula serbest kıyafetle gidebiliyor, ama aynı zamanda öğrenci velisi olan bir öğretmen kendisi için karar verip serbest kıyafet giyemiyor. Aynı şekilde, 15 yıllık bir mücadelenin sonucu olarak bir memur kamuda başörtüsüyle çalışabiliyor, ama bir lise öğrencisi aynı kamu kurumuna başörtüsüyle rahatça giremiyor."diye konuştu.

'CUMA MESAİLERİ DEĞİŞSİN'

Coşkun, devlet kurumlarında ve okullarda mescit bulundurulmasının yasal hiçbir engeli bulunmamasına rağmen hâlâ bazı kurumlarda mescit bulunmadığını, mescidi olan kurumların da korkudan mescide depo ve ambar gibi tabelalar astığını söyleyerek, "Devlet bu çelişkilerinden bir an önce kurtulmalıdır. Bu ülkede yaşayan herkes eşit haklara sahip olmalıdır. Düşünsenize Müslümanlar açısından camide kılınması zorunlu olan Cuma namazı devlet kurumlarında köşe kapmacayla yerine getirilmeye çalışılmaktadır. Özellikle yaz saati uygulamasının başladığı aylarda mesai saati ile Cuma namazı arasında kalan birçok kamu görevlisi ya işine giderek ibadetinden vazgeçecek ya da ibadetini terk etmeyip işinden geri kalacaktır. Bu tercih düşünüldüğünde çalışanların tercihini hangisinden yana yaptıkları ve yapacakları malumdur. Bu nedenle mümkünse Bakanlar Kurulu kararı ile değilse Valilik düzenlemesiyle Cuma günlerine has olmak üzere mesai saatlerinde bir esneme yapılması elzemdir." dedi.

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Coşkun, daha önce yaptığı açıklamalarda da inanç ve düşünce özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmasının; yeni ve sivil bir anayasa ile mümkün olabileceğini belirtmişti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Müslümanlara 'Yasak' Bitmedi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement