Mustafa Adıgüzel: "Ordu Büyükşehir Belediyesi Tesisinin Atık Suyu Arıtılmadan Derelere Bırakılıyor" - Son Dakika
Güncel

Mustafa Adıgüzel: "Ordu Büyükşehir Belediyesi Tesisinin Atık Suyu Arıtılmadan Derelere Bırakılıyor"

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu’nun Çaybaşı ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin atık suyunun derelere bırakıldığını belirterek, “Arıtılmadan derelere bırakıldığını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı doğruladı. Bakanlığın tespitlerine rağmen Ordu Büyükşehir Belediyesi göz göre göre bu cinayeti neden işliyor” dedi.

06.01.2023 13:26  Güncelleme: 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu'nun Çaybaşı ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin atık suyunun derelere bırakıldığını belirterek, "Arıtılmadan derelere bırakıldığını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı doğruladı. Bakanlığın tespitlerine rağmen Ordu Büyükşehir Belediyesi göz göre göre bu cinayeti neden işliyor" dedi.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu Çaybaşı ilçesi İlküvez Mahallesi'nde Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin atık suyunu derelere bırakması nedeniyle balık ölümlerinin yaşandığı ileri sürülen bölgede incelemelerde bulundu. Adıgüzel'in paylaştığı videoda, bölgedeki derelerde kirlilik ve balık ölümleri görülüyor. Adıgüzel, burada şu açıklamayı yaptı:

"Buradaki çöp dağının yüksekliği 30 metreyi buldu demiştik, soru önergesi vermiştik. Bakanlıkta cevap geldi. 'Burası yüksekliği 28 metreye ulaştı' deniyor. Buranın atık suyu havuzda toplanıyor. Bu havuzda da taşma seviyesine geldikçe tekrar derelere arıtılmadan bırakılıyor. Arıtılmadan derelere bırakıldığını da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı doğruladı. 5 defa ilgili firma ve ordu Büyükşehir Belediyesi'ne ceza yazıldığını, suları zehirlediğinin tespit edildiğini açıkça söyledi. Bakanlığın tespitlerine rağmen bu çöp alanındaki suyun arıtılmadan derelere verildiği, derelerde de havzayı zehirlediğine dair tespitlere ve defalarca yazılan yazılara rağmen Ordu Büyükşehir Belediyesi burayı neden kapatmıyor göz göre göre bu cinayeti neden işliyor?"

Mustafa Adıgüzel: "Ordu Büyükşehir Belediyesi Tesisinin Atık Suyu Arıtılmadan Derelere Bırakılıyor"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Mustafa Adıgüzel: 'Ordu Büyükşehir Belediyesi Tesisinin Atık Suyu Arıtılmadan Derelere Bırakılıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement