Mustafa Arslan Hoca Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Yerel

Mustafa Arslan Hoca Son Yolculuğuna Uğurlandı

Mustafa Arslan Hoca Son Yolculuğuna Uğurlandı

Geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde bahçesinde ağaçtan düşerek ağır yaralanan ve Erzurum'da tedavi gören Oltu İlçe Milli Eğitim eski Müdürü Mustafa Arslan vefat etti.

04.06.2013 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde bahçesinde ağaçtan düşerek ağır yaralanan ve Erzurum'da tedavi gören Oltu İlçe Milli Eğitim eski Müdürü Mustafa Arslan vefat etti.

Arslan'ın cenazesi, kalabalık bir cemaat eşliğinde gözyaşları arasında Kaleboğazı köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi. Dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlanan Mustafa Arslan Hoca meslek yaşamı boyunca sayısız öğrenci yetiştirmişti.

Taraflı tarafsız tüm ilçe halkı tarafından sevilen Mustafa Arslan Hoca'nın vefatı nedeniyle uzun yıllar görev yaptığı Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde de bir tören düzenlendi. Törende Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Önser Yeğin tarafından Mustafa Arslan hocanın özgeçmişi okundu. İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu "Bizler Mustafa hocamızı insanlığı ile sevdik. Hastanede ziyaretimizde gözlerindeki tevekkülü, müvekkilliğini sevdik. Kendisini tanımış ve çalışmış olmaktan ötürü son derece bahtiyar oldum. Allah rahmet eylesin." dedi.

Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ise Mustafa Arslan Hocanın örnek kişiliği ve yaşamının herkese örnek olması gerektiğini belirtirken, "Bizler bu dünyaya geldik, gideceğiz. Şöyle veya böyle gideceğimiz yer bellidir. Önemli olan giderken arkada hoş bir sada bırakabilmektir. Bunu Mustafa Arslan hocamız başarmıştır. Mekanı cennet olsun." diye konuştu.

Cenaze daha sonra cenaze namazı kılınmak üzere Arslanpaşa Camiine götürüldü. Mekan Arslanpaşa Camiinde ikindi namazını müteakip kalabalık bir cemaat eşliğinde kılınan cenaze namazının ardından Mustafa Arslan Hoca'nın cenazesi Kaleboğazı köyüne götürüldü.

Kalabalık bir araç konvoyunun eşlik ettiği cenazede araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Ailesi ve sevenlerinin omuzunda son istirahatgahına kadar taşınan Mustafa Hocanın cenazesi dualar eşliğinde köy mezarlığında toprağa verildi.

Bu arada cenazeye; Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Erzurum il Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle, sivil mesleki toplum temsilcileri, eğitim camiası ve vatandaşlardan kalabalık bir topluluk katıldı.

Mustafa ARSLAN kimdir?

Oltu İlçesi Kaleboğaz köyünde 1947 yılında dünyaya gelen Mustafa Arslan, ilköğrenimini Kaleboğaz İlkokulu'nda tamamladı. Ortaöğretimi ise yatılı sınavlarına girmek üzere Adana İmam Hatip Lisesinde 6 yıl okuduktan sonra 7. senesinde Trabzon İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1970-1971 yılında yükseköğrenimini Erzurum Yüksek İslam Enstitüsünü yükseköğrenimimi tamamlayarak 1974 yılından buradan mezun oldu.

Aynı yıl Gaziantep Müftülüğünde müftülük şefi olarak görev başlayan Mustafa Arslan, orada kısa bir süre görev yaptıktan sonra vatani görevimi yapmak üzere Tuzla Piyade Okuluna daha sonra kıta görevini yapmak üzere Edirne Uzunköprü 42. Piyade Alayı'na yedek subay olarak atandı.

Yedek subaylık görevinden sonra 1976 yılında Hınıs İmam Hatip Lisesinde Meslek dersi öğretmeni olarak atanan Arslan, burada da bir yıl görev yaptıktan sonra 1977 yılında Oltu İmam hatip Lisesine meslek dersi öğretmeni olarak atandı. Bu görevde devam ederken 2 yıl sonra müdür yardımcılığı, 1983 yılında ise müdür başyardımcısı olarak görev yaparken aynı yıl Isparta Sütçüler İmam Hatip Lisesine Müdür olarak atandı. 1984 yılında bu görevinden ayrılarak Oltu Lisesine Din Kültürü öğretmeni olarak atanan Mustafa Arslan, Oltu Lisesinde Din Kültürü öğretmeni olarak görev yaparken 1985 yılında Oltu İmam Hatip lisesine Kadrolu Müdür olarak atandı.

Bu görevine devam ederken 2004 yılında Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne görevlendirme ile atanan Arslan 2011 yılına kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü vekaleten sürdürdü.

2011 yılında Erzurum İmam Hatip Lisesi Müdürlüğüne tayini çıkan Arslan, bir süre bu görevi yürüttükten sonra emekli oldu. Mustafa Arslan evli olup, 8 çocuk babasıydı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mustafa Arslan Hoca Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement