Mustafa Asım Köksal, Keçiören'de Anıldı - Son Dakika
Yerel

Mustafa Asım Köksal, Keçiören'de Anıldı

Cumhuriyet tarihinin önde gelen din alimlerinden Mustafa Asım Köksal, Keçiören Belediyesi'nce geleneksel hale getirilen "İz Bırakanlar" etkinlikleri kapsamında düzenlenen panelle anıldı.

26.05.2012 22:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet tarihinin önde gelen din alimlerinden Mustafa Asım Köksal, Keçiören Belediyesi'nce geleneksel hale getirilen "İz Bırakanlar" etkinlikleri kapsamında düzenlenen panelle anıldı.

Keçiören Necip Fazıl Sahnesi'nde gerçekleşen "Mustafa Asım Köksal ve İslam tarihçiliğindeki farklı bakış açıları" panelinin açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, son asırlarda İslam toplumlarının çok ciddi hukuki, siyasi ve sosyal değişiklikler yaşadığını, dini ve kültürel hayatın tahribata uğradığını söyledi.

Karslı, ilim, alim ve bilgi anlayışında değişiklikler meydana geldiğini belirterek, "Artık bilgi, batı çağdaş medeniyetinde olduğu gibi insanın üzerinde yaşadığı gezegene hakimiyetini değil aksine, kendini tanıması ve nefsinin azgın eğilimlerini kontrol etme, onları hakimiyet altına alma görevini üstlenmelidir. Kısaca insanı merkeze alan bir bilgi anlayışına acilen ihtiyacımız vardır" dedi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da Köksal'ın, uzun yıllar Diyanet İşleri Başkanlığı'nda çalıştığını, yüksek seviyede öğrenim görmediği halde kendisini yetiştirerek özellikle İslam tarihi alanında önemli eserler verdiğini söyledi.

Konuşmaların ardından, başkanlığını Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal'ın yaptığı panelde, Prof. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemez, Prof. Dr. Şefaettin Severcan ve Prof. Dr. İsmail Sarıçam, İslam tarihçiliğindeki farklı bakış açılarını ve İslam tarihçiliği ile bir İslam alimi olarak Mustafa Asım Köksal'ı konuştu.

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Erdem, Keçiören Müftüsü Ahmet Durmuş ve çeşitli üniversitelerden öğretim üyelerinin katıldığı etkinliğin sonunda panelistlere plaket takdim edildi.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mustafa Asım Köksal, Keçiören'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement