Mustafa Bozbey Görevi Turgay Erdem'e Devretti - Son Dakika
Politika

Mustafa Bozbey Görevi Turgay Erdem'e Devretti

Mustafa Bozbey görevi Turgay Erdem'e devretti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey: "YSK'ya başvurumuz var.

12.04.2019 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mustafa Bozbey görevi Turgay Erdem'e devretti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey: "YSK'ya başvurumuz var. Seçimde kullanılan oyların tekrar sayılması ve yaralı olan kamu vicdanının rahatlamasını istiyoruz"

"791 sandıkta parti adına sandık sorumlusunun olmaması düşündürücü"

BURSA - Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, görevi Mustafa Bozbey'den resmen devraldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Yüksek Seçim Kurulu'na yaptıkları itiraz sürecinin devam ettiğini belirterek, yaralı olan kamu vicdanının rahatlamasını istediklerini dile getirdi. Bozbey, 791 sandıkta parti adına sandık sorumlusunun olmamasının da düşündürücü olduğunu söyledi.

Nilüfer Belediye Başkanı seçilen Turgay Erdem, Halk Evi'nde düzenlenen törenle Mustafa Bozbey'den görevi resmen devraldı. Devir teslim töreni başkanlık makamında gerçekleşti. Mustafa Bozbey, 15 yıl birlikte çalıştığı Turgay Erdem'e başkanlık mührünü vererek, yeni görevinde başarılar diledi. Turgay Erdem de Bozbey'e teşekkür ederek, Nilüfer'i teslim aldığı yerden daha yukarıları taşıma sözü verdi. Turgay Erdem, Mustafa Bozbey'e Nilüfer Belediyesi ailesi adına özel tasarım bir ayna hediye etti. Makamdaki devir teslimin ardından Turgay Erdem ve Mustafa Bozbey, belediye meclisi üyeleri, partililer, muhtarlar ve belediye çalışanlarının yer aldığı Halk Evi girişindeki tören alanına geçti. Devir teslim törenine vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

15 yıldır Nilüfer'i Nilüferlilerle birlikte yönettiklerine dikkat çeken Erdem, Nilüfer'i geleceğe yine birlikte taşıyacaklarını söyledi. Erdem, "15 yıldır birlikte omuz omuza çalıştık. Belediye çalışanlarımızla, meclis üyelerimizle, muhtarlarla, bütün Nilüferlilerle. Herkes emek verdi Nilüfer için, her biriniz bir taş koydu Nilüferimiz için. Şimdi yeni bir dönem başlıyor. Yeni ufuklara doğru yelken açıyoruz, yine hep beraber, yine el ele. Mustafa Bozbey'in bıraktığı yerden bayrağı teslim almak büyük sorumluluk. Çünkü çıta son derece yüksek bir yerde. Şimdi bizim görevimiz, bu çıtayı daha da yükseğe çıkarmak" diye konuştu.

Mustafa Bozbey ise, "Nilüfer Belediyesi'nde 15 yıldır birlikte çalıştığım Turgay Erdem'e görevi gururla devrediyorum. Nilüferliler gülümsemeye devam edecek. Öncelikle başta Nilüfer Belediye Başkanı seçilen, 15 yıldır beraber çalıştığım arkadaşım Turgay Erdem olmak üzere, Bursa'da seçilen bütün belediye başkanlarını, meclis üyelerini ve muhtarlarımızı kutluyorum, hepsine başarılar diliyorum. Nilüfer Belediye Başkanı olarak seçilen arkadaşımızın da hiç kimseyi ötekileştirmeden hizmet üreteceğine ve Nilüferliler'i gülümsetmeye devam edeceğine, bugüne kadar yapılan hizmetlere sahip çıkarak, daha farklı hizmetler üreteceğine inanıyorum ve bekliyorum. Mustafa Bozbey olarak Turgay Erdem'in ihtiyaç duyduğunda yanında olmaya çalışacağım, herkesin yanında olmaya devam edeceğim" diye konuştu.

"Bursalılar'ın oylarını korumaya çalışıyoruz"

31 Mart'ta gerçekleşen seçim sonrasında sürecin devam ettiğini söyleyen Mustafa Bozbey "Bir seçim yaşadık ve süreç hala işliyor. Yani YSK'ya başvurumuz var. Seçimde kullanılan oyların tekrar sayılması ve yaralı olan kamu vicdanının rahatlamasını istiyoruz. Bize ulaşan binlerce Bursalı, 'Oyumuzu verdik, etrafımızdaki herkes de oyunu sana verdi, böyle bir sonuç asla olamaz. Oylarımızın korunmasını ve gerçeğin ortaya çıkmasını istiyoruz' diyorlar. Biz de itirazlarımız ile Bursalıların oylarını korumaya çalışıyoruz. Yine bir çok Bursalı, oyların sayımı sırasında sandık başkanlarının bazılarının oyları istedikleri gibi okuduğunu ve sandık sorumlularının buna dikkat etmediğini, hatta bazı yerlerde tutanağa farklı geçirildiğini ifade ediyorlar. Yani kamu vicdanı çok yaralı. Bu konuyu çözecek olan da YSK'dır. Umarım olumlu yönde karar verir ve kamu vicdanı rahatlar" açıklamasını yaptı.

"791 sandıkta parti adına sandık sorumlusunun olmaması düşündürücü"

Bozbey, ayrıca 791 sandıkta parti adına sandık sorumlusunun olmamasının da düşündürücü olduğunu vurguladı. Bozbey, seçim sürecinde bazı kesimlerin kullandığı üsluba da dikkat çekerek, bundan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Bozbey bu konudaki tepkisini şöyle ifade etti:

"Bu seçim döneminde riya, yalan, dolan, iftira, ahlaksızlık o kadar çoktu ki, insanlığımdan utanır oldum. Bunları yapanlar her kimse, hiçbirine hakkımı helal etmiyorum. İnşallah bu yaptıklarının hesabını, huzür-i mahşerde vereceklerdir. Bursalılar da bunları tanıyor, daha da iyi tanıyacak. Bundan böyle de onlarla ilgili değerlendirmelerini ona göre yapacak ve de hesabını soracak. Elbette eleştiri olmalı, olacak da. Eleştirinin seviyesi, birbirimizin yüzüne bakabilecek durumda olmalı. Onun için onları Bursalılara ve Allah'a havale ediyorum, hakkımı da helal etmiyorum."

Mustafa Bozbey Görevi Turgay Erdem\'e Devretti
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Mustafa Bozbey Görevi Turgay Erdem'e Devretti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ahmet Davutoğlu Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    17:53 Ahmet Davutoğlu Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü. Davutoğlu, çeşitli temaslarda bulunduğu kentte, seçim otobüsünden vatandaşları selamladı. 1 Nisan'dan itibaren Türkiye'nin siyasi haritasının yeniden şekilleneceğini savunan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, milli iradeyi milli beka sorunu olarak görmek demokrasiyi anlamamaktır dedi.

  • AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp, Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü'ne katıldı
    17:52 AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp, Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü'ne katıldı

    AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, Odunpazarı Belediye Başkan adayı Özkan Alp ve partililerle birlikte Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü gerçekleştirdi. Hatipoğlu, Han ilçesinde vatandaşlarla buluştu ve daha sonra 71 Evler Mahallesi'nde yürüyüşe katıldı. Yürüyüş sırasında Hatipoğlu, kentimizin tamamında yapacakları zafer turunun bir provası olduğunu belirterek, Eskişehir'i kalkındırmak için çıktıkları yolda desteklerini esirgemeyen tüm hemşehrilerine teşekkür etti.

  • AK Parti Ortahisar İlçe Mitinginde Projeler Konuşuldu
    17:52 AK Parti Ortahisar İlçe Mitinginde Projeler Konuşuldu

    AK Parti Ortahisar ilçe mitinginde Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayları Ahmet Metin Genç ve Ergin Aydın, projelerle ilgili söz verdiler. Mitinge AK Parti Trabzon milletvekilleri, AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu ve çok sayıda partili katıldı. Ahmet Metin Genç, raylı sistem, Gülcemal ve sanayi siteleri gibi projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Ergin Aydın ise Ortahisar'a özel projeler sunacaklarını belirtti.

  • Polonya Başbakanı Tusk, Rusya ve Belarus'a yüzde 50 gümrük vergisi konulmasına yakınız
    17:49 Polonya Başbakanı Tusk, Rusya ve Belarus'a yüzde 50 gümrük vergisi konulmasına yakınız

    Polonya Başbakanı Donald Tusk ve Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal, Polonya'da bir araya geldi. Tusk, Ukrayna'ya mali, diplomatik yardım, askeri teçhizat sağlanması, bu ülkenin AB'ye katılım süreci, NATO'ya üye olması konularının tartışılmaz olduğunu belirtti. Tusk ayrıca, Rusya ve Belarus tarım ürünlerine AB tarafından yüzde 50 gümrük vergisi konulmasına bir adım mesafede olduklarını ifade etti.

  • Kocaeli'ye 21 yılda 305 milyar liralık yatırım
    17:48 Kocaeli'ye 21 yılda 305 milyar liralık yatırım

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'ye yapılan yatırımları tek tek sıraladı. Son 21 yılda Kocaeli'ye 305 milyar liraya yakın yatırım yapıldı. Yatırımlar arasında eğitim, gençlik ve spor, sağlık, konut, kentsel dönüşüm, ulaşım, tarım, sanayi ve teknoloji gibi alanlar bulunuyor.

  • Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti
    17:46 Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraklar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti. Bakan Bayraktar, esnafın sıkıntılarını dinledi ve belediye başkanlarıyla buluşmak için Uşak Belediyesi'ne geçti.

  • Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak
    17:45 Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak

    Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, Antalya'nın önümüzdeki dönemde yeni toplu iş yerleriyle tanışacağını söyledi. Tütüncü, esnaflarla yaptığı görüşmelerde, pek çok sektörün toplu iş yerleri içerisinde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Antalya'nın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Tütüncü, yeni sanayi siteleri, esnaf siteleri ve toplu iş yerlerinin önemine dikkat çekti. Tütüncü, Antalya'nın ekonomisine can veren, fırsatlar sunan bir belediye ile karşılaşacaklarını söyledi.

  • Osman Çilsal'ın annesi Rakiye Çilsal hayatını kaybetti
    17:40 Osman Çilsal'ın annesi Rakiye Çilsal hayatını kaybetti

    20. Dönem DYP Milletvekili Osman Çilsal'ın annesi Rakiye Çilsal, 90 yaşında hayatını kaybetti. Cenaze namazı Hulusi Akar Cami'nde kılındı ve birçok siyasi isim katıldı. Çilsal'ın cenazesi eski mezarlığa defnedildi.

  • İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar lansmanında konuşan Kurum:
    17:37 İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar lansmanında konuşan Kurum: "5 yılda yaptığının 2 katını biz 1 yılda yapacağız"

    İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Şişli'de düzenlenen 'İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar' lansmanında ilk 6 ay ve 1 yıllık acil eylem planını detaylı bir şekilde anlattı.

  • Çevre Bakanı: Şehirlerimizi depreme dirençli yapmalıyız
    17:34 Çevre Bakanı: Şehirlerimizi depreme dirençli yapmalıyız

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem kuşağında yer alan Türkiye'de şehirlerin depreme dirençli şekilde inşa edilmesi gerektiğini söyledi. Özhaseki, depremlerin son 100 yılda 130 bin kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğunu belirtti. Bakan, şehirlerin merkezlerini ve altyapılarını güçlendirdiklerini ve depremzede vatandaşların evlerine oturuncaya kadar yanlarında olacaklarını ifade etti.


Advertisement