Son dakika Radyo haberleri, Radyo son dakika, son dakika Radyo

Son Dakika Radyo Haberleri

  • Türkiye, Yolları Akıllandırmak İçin Projelerini Tamamlıyor
    11:04 Türkiye, Yolları Akıllandırmak İçin Projelerini Tamamlıyor

    Türkiye, ulaşım altyapısını güçlendirmek ve yolları akıllandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün 2024-2028 Stratejik Planı'na göre, akıllı ulaşım sistemleri ön plana çıkıyor. Bu sistemlerle seyahat süreleri azaltılacak, trafik güvenliği artırılacak ve enerji verimliliği sağlanacak. Yollar, bilgi iletişim temelli sistemlerle donatılarak çok yönlü veri alışverişi yapabilecek. Ayrıca, 2028'e kadar devlet ve il yollarında 1902 yeni bileşen kullanıma sunulacak ve 900 kilometrelik yol akıllanacak. Karayolları Genel Müdürlüğü, 18 merkez kurarak bu sistemlerin kurulumunu planlıyor.

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: İstanbul'un ulaşım ve iletişim altyapısına 1 trilyon 177 milyar lira yatırım yapıldı
    17 Mar Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: İstanbul'un ulaşım ve iletişim altyapısına 1 trilyon 177 milyar lira yatırım yapıldı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, son 22 yılda İstanbul'un ulaşım ve iletişim altyapısı için yaklaşık 1 trilyon 177 milyar lira yatırım gerçekleştirdiklerini belirtti. Bakan Uraloğlu, Çekmeköy-Taşdelen-Alemdağ Köprülü Kavşağı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, yapılan yatırımların İstanbul'un ulaşımın tüm modlarını kapsadığını vurguladı.

  • Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu Medya Mensuplarıyla Buluştu
    17 Mar Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu Medya Mensuplarıyla Buluştu

    Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Geleneksel Medya Mensupları Sahur Buluşması'nda medyanın önde gelen isimleriyle bir araya geldi. Başkan Kartoğlu, 'Başakşehirli ailemizin bir parçası olarak gördüğüm kıymetli medya mensuplarımıza hem belediyemizin hem de gönlümüzün kapıları sonuna kadar açık' dedi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Antika Pazarı'nı Ziyaret Etti
    16 Mar Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Antika Pazarı'nı Ziyaret Etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Antika Pazarı'nı ziyaret etti. Pazarda bulunan antikalar ve koleksiyon ürünleri ilgi çekti.

  • Ceyda Düvenci, Bülent Şakrak'tan boşandıktan sonra yeni bir aşka yelken açtı
    16 Mar Ceyda Düvenci, Bülent Şakrak'tan boşandıktan sonra yeni bir aşka yelken açtı

    Geçtiğimiz sene meslektaşı Bülent Şakrak ile 8 yıllık evliliğini bitiren oyuncu Ceyda Düvenci, gönlünü radyo programcısı Güçlü Mete'ye kaptırdı.

  • Slovakya'da muhalefetten basın özgürlüğü protestosu
    16 Mar Slovakya'da muhalefetten basın özgürlüğü protestosu

    Slovakya'da muhalefet partileri İlerici Slovakya ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi (SAS), basın özgürlüğünün ihlal edildiği iddiasıyla binlerce kişinin katıldığı bir protesto gösterisi düzenledi. Başbakan Robert Fico hükümeti aleyhinde düzenlenen gösteride, hükümetin Slovakya Radyo ve Televizyonu'nu siyasallaştırmak istediği iddia edildi. Muhalefet, hükümetin medyayı kontrol etmek istediğini ve totaliter uygulamalara başvurduğunu savundu.

  • Slovakya'da Basın Özgürlüğü İhlali Protesto Edildi
    15 Mar Slovakya'da Basın Özgürlüğü İhlali Protesto Edildi

    Slovakya'da muhalefet partileri İlerici Slovakya (PS) ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi (SAS), basın özgürlüğünün ihlal edildiği iddiasıyla binlerce kişinin katıldığı bir protesto gösterisi düzenledi. Başbakan Robert Fico hükümeti aleyhinde gerçekleşen gösteride, hükümetin Slovakya Radyo ve Televizyonu'nu (RTVS) siyasallaştırmak istediği iddia edildi. Protestoya destek verenler, hükümetin medyayı kendi sözcüsü haline getirmek istediğini ve totaliter uygulamalara başvurduğunu savundu.

  • RTÜK'ün Düzenlediği 4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu Gerçekleştirildi
    14 Mar RTÜK'ün Düzenlediği 4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu Gerçekleştirildi

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu, Ankara'da gerçekleştirildi. Forumda, İslamofobi'nin küresel ve yerel boyutları ele alındı. Konuşmacılar, İslamofobi'nin artışına dikkat çekerek, bu konuda farkındalığın artırılması gerektiğini vurguladılar. Ayrıca, İslamofobi'nin hukuk sistemlerinde daha net bir şekilde tanımlanması gerektiği belirtildi.

  • RTÜK Başkanı: İslam düşmanlığına karşı medyanın önemi büyük
    14 Mar RTÜK Başkanı: İslam düşmanlığına karşı medyanın önemi büyük

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, "İslam düşmanı çevreler, dijital alanı aktif bir şekilde kullanarak nefret, ırkçılık gündemlerini daha kolay yayar hale geldi.

  • Kastamonu'da uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı
    14 Mar Kastamonu'da uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı

    Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde yapılan uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si tutuklandı. Taşköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından durdurulan bir araçta yapılan aramada, radyo/teyp haznesinde gizlenmiş 25 gram sentetik ecza hapı ele geçirildi. Zanlılar adliyeye sevk edildi ve hakimlik tarafından 2 şüpheli tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kastamonu'da araçta metamfetamin ele geçirildi, 2 kişi tutuklandı
    14 Mar Kastamonu'da araçta metamfetamin ele geçirildi, 2 kişi tutuklandı

    Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde durdurulan bir araçta yapılan aramada 25 gram metamfetamin bulundu. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 3 kişiden 2'si tutuklandı, diğer şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Esenyurt Üniversitesi 1. İletişim Ödülleri Sahiplerini Buldu
    14 Mar İstanbul Esenyurt Üniversitesi 1. İletişim Ödülleri Sahiplerini Buldu

    İstanbul Esenyurt Üniversitesi tarafından düzenlenen 1. İletişim Ödülleri'nde, 5 bin öğrencinin oylarıyla 13 kategoride alanında seçkin ve başarılı isimlere ödüller takdim edildi. Ödül töreni, radyo ve televizyon programcılığı alanında çalışan öğrenciler için önemli bir teşvik kaynağı olarak değerlendiriliyor.

  • Sudan Ordu Komutanı: Hızlı Destek Kuvvetleri'ni kuşatmaya devam edeceğiz
    13 Mar Sudan Ordu Komutanı: Hızlı Destek Kuvvetleri'ni kuşatmaya devam edeceğiz

    Sudan Ordu Komutanı Abdulfettah el-Burhan, ülkenin her yerindeki Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) mensuplarını kuşatmaya devam edeceklerini açıkladı. Ordu, HDK'nin kontrolündeki Ulusal Radyo ve Televizyon binasını ele geçirdiklerini duyurmuştu. BM'nin ateşkes çağrısına rağmen çatışmalar devam ediyor.

  • Marmara Denizi'nde batan Batuhan A'dan, yakınındaki gemilere de yardım çağrısında bulunulmamış
    13 Mar Marmara Denizi'nde batan Batuhan A'dan, yakınındaki gemilere de yardım çağrısında bulunulmamış

    Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında İmralı Adası'nın güneybatısında su alan "Batuhan A" adlı kargo gemisinin batmasına ilişkin soruşturma sürüyor.

  • Nurcan Sabur... 'YILIN EN EFSANELERİ' ÖDÜLÜNE DEĞER BULUNDU!
    13 Mar Nurcan Sabur... 'YILIN EN EFSANELERİ' ÖDÜLÜNE DEĞER BULUNDU!

    Legend Fashion magazin ‘’Yılın En Efsaneleri’’ ödülleri Türkiye İstanbulda The Green Park Otel’de sahiplerini buldu. www.magazinkolik,com kurucu ve Genel Yayın Yönetmeni Nurcan Sabur 'Yılın En İyi Gazetecisi' ödülüne değer bulundu.

  • Sudan Ordusu, HDK'nin kontrolündeki radyo ve televizyon binasını ele geçirdi
    12 Mar Sudan Ordusu, HDK'nin kontrolündeki radyo ve televizyon binasını ele geçirdi

    Sudan Ordusu, HDK'nin kontrolündeki ulusal radyo ve televizyon binasını ele geçirdiğini duyurdu. Son haftalarda başkent Hartum'un Umdurman kentindeki operasyonlarda ilerleme kaydeden ordunun, ateşkes çağrılarına rağmen çatışmaların devam ettiği belirtiliyor. Sudan'da iç savaş nedeniyle binlerce kişi hayatını kaybetti ve milyonlarca kişi yerinden edildi.

  • Xiaomi mi Band 9 ve 9 NFC Radyo Sertifikası Aldı
    12 Mar Xiaomi mi Band 9 ve 9 NFC Radyo Sertifikası Aldı

    Giyilebilir teknoloji pazarında öne çıkan Xiaomi, mi Band serisiyle büyük başarılar elde ediyor. Şirketin en yeni ürünü Band 8 Pro'nun ardından mi Band 9/9 NFC kullanıcıların beğenisine sunulacak. Xiaomi mi Band 9 ve 9 NFC, radyo sertifikası alarak yakında tanıtılacağının sinyallerini veriyor. Teknik özellikler henüz açıklanmasa da, yeni serinin selefine göre önemli yükseltmelerle geleceği tahmin ediliyor.

  • RTÜK'ün düzenlediği Medya ve İslamofobi Forumu 14 Mart'ta yapılacak
    12 Mar RTÜK'ün düzenlediği Medya ve İslamofobi Forumu 14 Mart'ta yapılacak

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından düzenlenen dördüncü Medya ve İslamofobi Forumu, 14 Mart'ta Ankara'da gerçekleştirilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, SETA, Ankara Bilim Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Türk Telekom ve Halkbank'ın paydaşı olduğu forumda, Gazze'deki insanlık dramı ve İslamofobi konuları ele alınacak. Forumda, uluslararası ve yerel boyutlarıyla İslamofobi üzerine konuşmalar yapılacak ve mücadele stratejileri tartışılacak.

  • Türk Pop Müziği Sanatçısı Erol Büyükburç'un Vefatının Üzerinden 9 Yıl Geçti
    11 Mar Türk Pop Müziği Sanatçısı Erol Büyükburç'un Vefatının Üzerinden 9 Yıl Geçti

    Türk pop müziğine getirdiği yeniliklerle adından söz ettiren ve 'Sevemem' isimli şarkısıyla müzikseverlerin hayranlığını kazanan Erol Büyükburç'un vefatının üzerinden 9 yıl geçti. Sanatçının müzik kariyeri, gençlik yılları ve başarıları hakkında bilgiler.

  • Endonezya'da iki pilot uyuyakaldı, 153 yolculu uçak rotadan çıktı
    11 Mar Endonezya'da iki pilot uyuyakaldı, 153 yolculu uçak rotadan çıktı

    Endonezya'da bir yolcu uçağında yaşanan olay dünya gündemine bomba gibi düştü. Cakarta'dan Kenderi'ye giden 153 kişinin bulunduğu uçaktaki iki pilotun yolculuk sırasında yaklaşık yarım saat uyuduğu ortaya çıktı. Pilotların uyumasıyla uçağın rotadan çıktığı ve şans eseri herhangi bir kaza yaşanmadığı bildirildi.

  • Papa'nın Ukrayna'yı işgaliyle ilgili sözleri tepki topladı
    10 Mar Papa'nın Ukrayna'yı işgaliyle ilgili sözleri tepki topladı

    Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco, Rusya’nın Ukrayna'yı işgaliyle ilgili bir soruyu yanıtlarken ‘beyaz bayrak’ tavsiyesinde bulununca tepki topladı.

  • Ukrayna Dışişleri Bakanı, Papa Franciscus'un 'beyaz bayrak açma' çağrısına yanıt verdi
    10 Mar Ukrayna Dışişleri Bakanı, Papa Franciscus'un 'beyaz bayrak açma' çağrısına yanıt verdi

    Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Papa Franciscus'un Ukrayna'ya yönelik 'beyaz bayrak açma' çağrısına yanıt vererek, Vatikan'ı geçmişteki hataların tekrarlanmaması ve Ukrayna'nın mücadelesine destek olmaya çağırdı. Kuleba, sadece kendi milli bayraklarını açacaklarını vurgulayarak, Papa'yı savaşın sürdüğü Ukrayna'yı ziyaret etmeye çağırdı.

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Çanakkale'ye 163 milyar lira yatırım yapıldı
    09 Mar Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Çanakkale'ye 163 milyar lira yatırım yapıldı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çanakkale'de 2002 yılından bu yana ulaşım ve iletişim altyapısına 163 milyar 159 milyon lira yatırım yapıldığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, yaptığı konuşmada, Çanakkale'nin önemini vurgulayarak, yapılan yatırımların Çanakkale'nin ulaşım standartını yükselttiğini belirtti. Ayrıca, Bayramiç-Etili Çevre Yolları ve Çanakkale Merkez Sarıcaeli Kavşağı'nın açılışı da gerçekleştirildi.

  • Bakan Uraloğlu: 'Açıldığı günden bu yana yaklaşık 5 milyon 536 bin araç Çanakkale Köprüsünden geçiş yaptı'
    09 Mar Bakan Uraloğlu: "Açıldığı günden bu yana yaklaşık 5 milyon 536 bin araç Çanakkale Köprüsünden geçiş yaptı"

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "2002 yılından bu yana Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Çanakkale'nin ulaşım ve iletişim altyapısı için 163 milyar 159 milyon lira yatırım gerçekleştirdik" dedi.

  • Artvinli öğrencilerin ALS hastaları için geliştirdiği yazılım birinci oldu
    09 Mar Artvinli öğrencilerin ALS hastaları için geliştirdiği yazılım birinci oldu

    Artvinli öğrenciler, ALS hastalarının iletişim kurmalarını sağlamak amacıyla geliştirdikleri 'ALS Eyetracker' yazılımıyla birinci oldu. Yazılım, hastaların göz hareketleriyle iletişim kurmalarına olanak sağlıyor ve WhatsApp, televizyon ve radyo gibi özellikleri içeriyor. Öğrenciler, TÜBİTAK 2204 A Lise Öğrencileri Araştırma ve Proje Yarışmaları'na katılma hakkı kazandı.

  • Bilecik'te Zekat Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
    09 Mar Bilecik'te Zekat Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

    Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde Bilecik'te zekat bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda, zekat ibadetinin önemi vurgulandı ve zekat hizmetleri hakkında bilgi verildi.

  • Başakşehir'de Ramazan Etkinlikleri Başlıyor
    09 Mar Başakşehir'de Ramazan Etkinlikleri Başlıyor

    Başakşehir Belediyesi, Ramazan ayı için çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Başakşehir Kent Meydanı, Sular Vadisi ve diğer parklarda gerçekleştirilecek etkinliklerle Ramazan'ın manevi atmosferi yaşatılacak.

  • Murat Soner'in telefonunda ne var?
    08 Mar Murat Soner'in telefonunda ne var?

    Murat Soner, Türkiye'de popüler bir YouTube içerik üreticisi ve dizi/film eleştirmeni olarak tanınıyor. Samsun kökenli olan Soner, İstanbul'da doğmuş ve burada yaşıyor, ayrıca evli ve bir kız çocuğu babasıdır. Medya kariyeri boyunca radyo programcılığı ve seslendirme alanlarında çalışan Soner, YouTube'daki içerikleriyle daha geniş kitlelere ulaşmış ve özellikle Türk televizyon dizileri üzerine yaptığı esprili eleştirilerle tanınmıştır.

  • MH370: Aileler havacılık tarihinin en gizemli olayında kaybolan uçağı aramaya devam ediyor
    08 Mar MH370: Aileler havacılık tarihinin en gizemli olayında kaybolan uçağı aramaya devam ediyor

    Malezya Havayolları'na ait MH370 sefer sayılı yolcu uçağının Hint Okyanusu'nda kaybolmasının üzerinden tam 10 yıl geçti.

  • RTÜK, Medyada Kadına Yönelik Şiddetle Mücadeleye İlişkin Etik İlkeleri Kararını Aldı
    08 Mar RTÜK, Medyada Kadına Yönelik Şiddetle Mücadeleye İlişkin Etik İlkeleri Kararını Aldı

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından Medyada Kadına Yönelik Şiddetle Mücadeleye İlişkin Etik İlkeleri karara bağlandı.

  • Bebeği açlıktan ölen Gazzeli baba: 'Oğlum zaten öldü, diğer bebekler ne olacak?'
    07 Mar Bebeği açlıktan ölen Gazzeli baba: 'Oğlum zaten öldü, diğer bebekler ne olacak?'

    Gazze'de yetersiz beslenme ve susuzluktan ölen çocukların sayısı artıyor. BM uyarıyor, yardım teslimatları artmazsa açlık yaşanacak. İsrail ve Hamas arasındaki savaşın sona ermemesi durumu daha da kötüleştiriyor. Batılı hükümetler İsrail'e baskı yapıyor, ancak yardımlar engelleniyor.

  • Belgrad'da Senaryo Yazım Atölyesi Eğitimleri Başladı
    06 Mar Belgrad'da Senaryo Yazım Atölyesi Eğitimleri Başladı

    Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Uluslararası Sivil Toplumu Destekleme ve Geliştirme Derneği (STD) ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen senaryo yazım atölyesi eğitimleri başladı. Atölyede sinema ve tiyatro yazarlığı hakkında tüm teknik detaylar ve senaryo yazım aşamaları öğretiliyor. Başarılı olan öğrenciler Belgrad'a götürülerek, Türkçe öğretimiyle ilgili senaryo yazacaklar.

  • Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan: Mersin Her Şeyin En İyisini Hak Ediyor
    05 Mar Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan: Mersin Her Şeyin En İyisini Hak Ediyor

    Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, Mersin'in daha iyi yönetilmesi gerektiğini belirterek, kentteki ulaşım sorunlarına, içme suyu fiyatlarına ve projelere dair açıklamalarda bulundu.

  • Denizli Ticaret Odası Sektörleri Dinliyor
    05 Mar Denizli Ticaret Odası Sektörleri Dinliyor

    Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, sektörlerin talep ve önerilerini dinlemek için istişare toplantıları düzenliyor. Komite üyelerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Erdoğan, gelen talepleri ilgili mercilere ileteceklerini ve görüşeceklerini belirtti. Toplantılarda sektörlerin son durumu ve Ticaret Odası'nın faaliyetleri değerlendiriliyor.

  • Dünyanın en eski ekmeği Konya'dan çıktı
    05 Mar Dünyanın en eski ekmeği Konya'dan çıktı

    Konya'nın Çumra ilçesindeki Çatalhöyük kazısında, 8 bin 600 yıllık bir ekmek bulundu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde yapılan analizler sonucunda, buluntunun milattan önce 6600'e tarihlendirilen mayalanmış ekmek olduğu belirlendi. Bu keşif, Türk kazılarında organik kalıntıların tespit edilebildiğini gösteren önemli bir adım olarak değerlendirildi.

  • Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde Yeni Medya ve İletişim Bölümü Açıldı
    04 Mar Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde Yeni Medya ve İletişim Bölümü Açıldı

    Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) kararıyla Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Yeni Medya ve İletişim Bölümü açıldı. Üniversiteden yapılan açıklamada, bölümün 2024-2025 akademik yılında yeni öğrenci alımı yapacağı belirtildi. Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, bölümde nitelikli yeni medya ve iletişim uzmanlarının yetiştirileceğini vurguladı.

  • Radyofrekans Yöntemiyle Varisten Kurtuldu
    02 Mar Radyofrekans Yöntemiyle Varisten Kurtuldu

    Tanker şoförlüğü yapan Zeynel Aydemir, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde radyofrekans yöntemiyle tedavi edilerek 11 yıllık varis hastalığından kurtuldu. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Erin Tüysüz, radyofrekans yöntemiyle toplardamarlara tel göndererek radyo dalgalarıyla çaplarını küçülttüklerini belirtti. Aydemir, tedavinin rahat ve ağrısız geçtiğini ifade ederek, sağlığına kavuştuğunu söyledi.

  • Sivas'ta Emekli Zabıta Memuru Yılmaz Öztürk'ün Radyo Tamirhanesi Zamanda Yolculuk Yaptırıyor
    01 Mar Sivas'ta Emekli Zabıta Memuru Yılmaz Öztürk'ün Radyo Tamirhanesi Zamanda Yolculuk Yaptırıyor

    Sivas'ın Şarkışla ilçesinde yaşayan emekli Zabıta Memuru Yılmaz Öztürk'ün kurduğu radyo tamirhanesinde aynı zamanda 20 bin parça antika ürün sergileniyor. Nostaljik radyoların tamirini yapan Öztürk, eski objelerle hatıraları yaşatmaya devam ediyor. Radyolara olan ilgi sayesinde tamirhaneye başka şehirlerden bile müşteriler geliyor.

  • Başkan Büyükkılıç, İstanbul'da Kayseri için yapılan projeleri anlattı
    01 Mar Başkan Büyükkılıç, İstanbul'da Kayseri için yapılan projeleri anlattı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İstanbul'da ulusal kanallarda canlı yayınlara katılarak, Kayseri için yapılan projeleri ve yeni 5 yılda beklenen projeleri anlattı.

  • Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneği Başkanı Mahmut Ökçesiz, Kerkük'te Kütüphane Projesi Hakkında Bilgi Verdi
    01 Mar Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneği Başkanı Mahmut Ökçesiz, Kerkük'te Kütüphane Projesi Hakkında Bilgi Verdi

    Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneği Başkanı Mahmut Ökçesiz, son kitabı ve Kerkük'te hayata geçirmeyi planladığı Kuşadası Kütüphanesi projesi hakkında bilgi verdi. Kitapta Kuşadası'nın Osmanlı dönemindeki dergah ve pir kültürü anlatılıyor. Proje, Kuşadası ile Kerkük arasındaki tarihi ve kültürel bağları güçlendirmek için önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

  • RTÜK Başkanı'ndan dizilere eleştiri: Eşim ve kızımla izleyemiyoruz
    29 Şub RTÜK Başkanı'ndan dizilere eleştiri: Eşim ve kızımla izleyemiyoruz

    RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, yapımcıların, senaristlerin ve oyuncuların katılımıyla gerçekleştirilen Medya Buluşması İstişare Toplantısı'nda, reytingin önemine dikkat çekerek, değerlerin, kanunların ve toplumsal hassasiyetlerin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti. Şahin, ayrıca dizilerin toplumu nasıl etkilediğine ve dizi karakterlerinin toplum üzerindeki etkisine de değindi.

  • Bitlisli uzay meraklıları güneşteki patlamaları bekliyor
    29 Şub Bitlisli uzay meraklıları güneşteki patlamaları bekliyor

    Bitlis'in Tatvan ilçesindeki uzay severler, NASA'nın güneşteki güçlü enerji patlamalarına dair açıklamalarının ardından teleskopla güneşi gözlemleyerek patlamalara tanıklık etmek istiyor. Güneşi yakından takip etmek heyecan verici olsa da göz için riskli bir aktivite olduğunu belirten uzay meraklıları, özel filtreler ve sistemler kullanmadan gözlem yapmanın geri dönüşü olmayan sonuçlara yol açabileceğini vurguladı.

  • Malatya'da Depremde Yıkılan Radyocular Konteynerde Yayın Yapıyor
    28 Şub Malatya'da Depremde Yıkılan Radyocular Konteynerde Yayın Yapıyor

    Malatya'da Kahramanmaraş merkezli depremlerde hizmet verdikleri binaları yıkılan radyocular, 21 metrekarelik konteynerde yayın yapmak için mücadele ediyor. Radyocular Derneği'nin bulunduğu bina depremin ilk saniyelerinde yıkılarak yerle bir oldu. Radyocular, kent merkezinde oluşturulan basın konteynerlerinde faaliyet göstermeye başladı. Konteynerde yayın yapmanın zorluklarına rağmen radyocular, şehrin toparlanması için çaba harcıyor.

  • RTÜK Üyeleri Keser ve Taşcı, TRT'yi, Seçim Yayınlarında Tarafsızlık İlkesini Bozduğu Gerekçesiyle Üst Kurul'a Şikayet Etti
    28 Şub RTÜK Üyeleri Keser ve Taşcı, TRT'yi, Seçim Yayınlarında Tarafsızlık İlkesini Bozduğu Gerekçesiyle Üst Kurul'a Şikayet Etti

    RTÜK üyeleri Tuncay Keser ve İlhan Taşcı, TRT’yi, seçim döneminde iktidar partisi ile muhalefet partilerinin adayları hakkında tek taraflı yayın yaptığı gerekçesiyle Üst Kurul'a şikayet etti ve işlem yapılmasını istedi. Dilekçede; “40 günlük yayın kayıtları incelenerek, İktidar Partisi ve Ana Muhalefet Partisinin ekrana getirilme süreleri hesaplanmıştır. 40 günlük yayın karnesi hesaplamalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin ekrana getirilme süresi 1945 dakika olarak kayda geçmişken; Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP’nin ekrana getirilme süresinin yalnızca 25 dakika olduğu görülmektedir” denildi.

  • Sivas'ta Son 3 Yılda En Çok Firma Kurulan Sektörler Açıklandı
    27 Şub Sivas'ta Son 3 Yılda En Çok Firma Kurulan Sektörler Açıklandı

    Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, NACE REV.2 sınıflandırmasına göre son 3 yılda en çok firma kurulan sektörleri açıkladı. İnşaat ve perakende gıda ticareti sektörleri popülerliğini korurken, 2022 yılında elektrik enerjisi üretimi ve seyahat acentesi faaliyetleri, 2023 yılında ise yazılım ve e-ticaret sektörleri öne çıktı.

  • Usta Yazar Tarık Buğra'nın Vefatının 30. Yılında Anısına
    25 Şub Usta Yazar Tarık Buğra'nın Vefatının 30. Yılında Anısına

    Tarık Buğra, Türk edebiyatının önemli isimlerinden biri olarak bilinir. Birçok roman, hikaye, tiyatro eseri ve deneme kaleme alan Buğra, vefatının 30. yılında anılıyor. Hayatı boyunca edebiyata büyük katkılar sağlayan Buğra, Türk edebiyatında kasaba hikayelerinin ilk güzel örneklerini vermiştir. Eserleri arasında en bilinenleri arasında 'Küçük Ağa', 'Osmancık', 'Gençliğim Eyvah', 'Dönemeçte' ve 'Yalnızlar' yer almaktadır. Tarık Buğra, 1994 yılında hayatını kaybetmiş ve Türk edebiyatının önemli isimlerinden biri olarak anılmaktadır.

  • Samsun'da SİBER polis tarafından kesici ve delici aletler satışı yapan kişi yakalandı
    25 Şub Samsun'da SİBER polis tarafından kesici ve delici aletler satışı yapan kişi yakalandı

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya üzerinden kesici ve delici alet satışı yapıldığını tespit etti. İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan aramada, çok sayıda kesici alet ile diğer ekipmanlar ele geçirildi ve ev sahibi hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Samsun'da Kesici Alet Bulunduran Kişi Gözaltına Alındı
    25 Şub Samsun'da Kesici Alet Bulunduran Kişi Gözaltına Alındı

    Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya üzerinden kesici delici alet satışı yapıldığını tespit etti. İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, bir şüphelinin evinde 147 kesici alet, faturasız 23 tıraş makinesi, 10 radyo, 15 matkap, 1 hilti, 2 spiral ve 4 elektrikli testere ele geçirildi. Zanlı gözaltına alınarak adli işlem yapıldı.

  • Yürüme engelli Muammer Emre Gökgöz, engellilerin müzikte de var olduğunu kanıtlıyor
    24 Şub Yürüme engelli Muammer Emre Gökgöz, engellilerin müzikte de var olduğunu kanıtlıyor

    Isparta'da yaşayan doğuştan yürüme engelli Muammer Emre Gökgöz, engelliler konusunda farkındalığı artırmak amacıyla bestelediği şarkılarla ses getiriyor. Gökgöz, engellerin müzikte de var olduğunu ve müziği yapabildiklerini göstermek istediğini belirtti.

  • Türk ve Meksikalı gazeteciler Mexico City'de buluştu
    24 Şub Türk ve Meksikalı gazeteciler Mexico City'de buluştu

    MEXİCO Meksika'nın başkenti Mexico City'de Yunus Emre Enstitüsü (YEE) koordinesinde "Türkiye-Meksika Medya Buluşmaları" etkinliği düzenlendi.

  • İsveç İstihbarat Teşkilatı Başkanı: İsveç'i üs olarak kullanan PKK'nın faaliyetlerini önlemek istiyoruz
    22 Şub İsveç İstihbarat Teşkilatı Başkanı: İsveç'i üs olarak kullanan PKK'nın faaliyetlerini önlemek istiyoruz

    İsveç İstihbarat Teşkilatı Başkanı Charlotte von Essen, terör örgütü PKK'nın faaliyetlerini önlemek için önlemler aldıklarını ve Türkiye ile iyi bir işbirliği yaptıklarını belirtti. Essen ayrıca, Rusya, Çin ve İran'ın İsveç için tehdit oluşturduğunu ve terör tehdidi seviyesinin yüksek olduğunu ifade etti. İsveç İstihbarat Teşkilatı tarafından hazırlanan raporda ise PKK'nın Avrupa ve İsveç'i üs olarak kullanmaya devam edeceği vurgulandı.

  • Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum: Biz işimize bakacağız
    21 Şub Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum: Biz işimize bakacağız

    Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum, 'Kent uzlaşısı'nı daha önceki seçimlerde de farklı isimlerle, 'şehir uzlaşısı' adı altında yaptılar biliyorsunuz. Bildiğim tek şey İstanbul'un sorunları, İstanbul'un problemleri ve İstanbul'un beklentileri.' dedi. Kurum, muhalefetin 'kent uzlaşısı'nı daha önceki seçimlerde de farklı isimlerle, 'şehir uzlaşısı' adı altında yaptığını söyledi.

  • İBB Başkan Adayı Murat Kurum canlı yayında İstanbul için yapılan son anket sonucunu paylaştı
    20 Şub İBB Başkan Adayı Murat Kurum canlı yayında İstanbul için yapılan son anket sonucunu paylaştı

    AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, katıldığı bir televizyon canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, İstanbul için yapılan son anketlerdeki durumu anlatarak, ''Anketlerde 1.5-2 puan öne geçtik.'' ifadelerini kullandı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Arnavutluk Başbakanı Rama Arasında 6 Anlaşma İmzalandı
    20 Şub Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Arnavutluk Başbakanı Rama Arasında 6 Anlaşma İmzalandı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama huzurunda, iki ülke arasında 6 anlaşma imzalandı.

  • KKTC'de Kıbrıs Türkü Şehitlerini Anma Programı Yayınlanacak
    20 Şub KKTC'de Kıbrıs Türkü Şehitlerini Anma Programı Yayınlanacak

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bayrak Radyo Televizyon Kurumu tarafından hazırlanan 'Kıbrıs Türkü Şehitlerini Anıyor' programı, 21 Şubat 2024 tarihinde TSİ saat 21.00'da BRT1 kanalında yayınlanacak. Programda, Kıbrıs Türkü'nün bağımsızlık mücadelesi ve şehitler anılacak. Programa KKTC Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Türkiye Milli Savunma Bakan Yardımcısı ve diğer önemli isimler de katılacak.

  • Amanda Holden, 53. yaş gününü çıplak fotoğraf paylaşarak kutladı
    19 Şub Amanda Holden, 53. yaş gününü çıplak fotoğraf paylaşarak kutladı

    Ünlü İngiliz televizyon yıldızı ve radyo sunucusu Amanda Holden, 53. yaş gününü çıplak şekilde kamera karşına geçerek kutladı. Holden, yaşlandıkça genç hissettiğini ve örtünmeyi de reddettiğini belirtti.

  • Yücel Çakmaklı'nın kayıp filmi 'Kabe Yollarında' izleyiciyle buluştu
    18 Şub Yücel Çakmaklı'nın kayıp filmi "Kabe Yollarında" izleyiciyle buluştu

    Yönetmen Yücel Çakmaklı'nın 1969'da çektiği kayıp filmi "Kabe Yollarında", 55 yıl sonra sinemaseverlerle buluştu.

  • Bodrum Gazeteciler Cemiyeti'nin Birinci Yıl Kutlama Programı Düzenlendi
    18 Şub Bodrum Gazeteciler Cemiyeti'nin Birinci Yıl Kutlama Programı Düzenlendi

    Bodrum Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen birinci yıl kutlama programında, BGC Başkanı ve Bodrum Belediye Başkanı'nın konuşmaları yapıldı. Programda onur plaketleri verilen gazetecilere sürpriz bir konuşma dinletildi ve Zeki Müren'in doğum günü kutlandı. Etkinliğe birçok protokol üyesi, siyasi parti temsilcisi ve basın mensubu katıldı.

  • Deep Purple İstanbul'da Üçüncü Kez Konser Verecek
    18 Şub Deep Purple İstanbul'da Üçüncü Kez Konser Verecek

    Hard rock ve heavy metal türünün öncülerinden kabul edilen İngiliz rock grubu Deep Purple, 25 Haziran'da Küçükçiftlik Park'ta konser verecek. Grup, dünya çapında 100 milyondan fazla satan albümleri ve birçok hit şarkısıyla tanınıyor. Biletler 20 Şubat'ta satışa çıkacak.

  • Şanlıurfa'da Üniversite Öğrencileri Deprem Sergisi Açtı
    18 Şub Şanlıurfa'da Üniversite Öğrencileri Deprem Sergisi Açtı

    Harran Üniversitesi öğrencileri, deprem fotoğraflarını gerçek nesnelerle birleştirerek üç boyutlu sergi açtı. Sergi, depremin acı gerçeklerini hatırlatarak yaşamın devam etmesi üzerine umut ve ışık yansıttı.

  • Bodrum Gazeteciler Cemiyeti Dayanışma Gecesi'nde Zeki Müren Unutulmadı
    18 Şub Bodrum Gazeteciler Cemiyeti Dayanışma Gecesi'nde Zeki Müren Unutulmadı

    Bodrum Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği dayanışma gecesinde, Zeki Müren'in sesinden kesitler dinletildi. Gecede onur plaketi alan Zeki Özkeskin, Zeki Müren'in Bodrum'da yaşadığı döneme dair anılarını paylaştı. Bodrum Gazeteciler Cemiyeti, gazeteciler arasındaki dayanışmayı büyütmeyi hedefliyor.

  • Marmara'da batan kargo gemisine geç mi müdahale edildi? Valilik'ten açıklama var
    17 Şub Marmara'da batan kargo gemisine geç mi müdahale edildi? Valilik'ten açıklama var

    Marmara Denizi'nde batan Batuhan A. gemisinin 1 mürettebatının cansız bedenine ulaşıldı, diğer 5 mürettebat için aramalar devam ediyor. Mürettebatta birinin eşine 06.09'da mesaj yazdığı iddiaları üzerine gemiye geç müdahale edildiği ileri sürüldü. Bursa Valiliği, gemiden yardım çağrısının saat 06.28'de yapıldığını, konum bilgisi sinyalinin de bundan 4 dakika sonra alındığını bildirdi. Açıklamada ''06.50'de sinyalin geldiği bölgeye derhal intikale başlamıştır'' ifadeleri kullanıldı.

  • CHP Milletvekili Umut Akdoğan, TBMM TV'nin tarafsız olmadığını belirtti
    17 Şub CHP Milletvekili Umut Akdoğan, TBMM TV'nin tarafsız olmadığını belirtti

    CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, TBMM TV'nin tarafsız davranmadığını ve iktidarın muhalefetin sesini kıstığını söyledi. Akdoğan, verdiği soru önergeleriyle TBMM TV'nin yayınlarında yer alan süre dağılımını sorguladı ve CHP'li vekillere ayrılan sürenin sadece 9 dakika 32 saniye olduğunu belirtti.

  • Putin'e en sert eleştiride bulunan kişiydi! Hapishanede hayatını kaybeden Rus muhalif Navalni kimdir?
    16 Şub Putin'e en sert eleştiride bulunan kişiydi! Hapishanede hayatını kaybeden Rus muhalif Navalni kimdir?

    Rus muhalif lider Aleksey Navalni, Putin'in en önemli muhalifleri arasında yer alıyordu. Navalni, yıllarca yolsuzluklara karşı mücadele etti ve Putin'in kurduğu sistemi eleştirdi. Ancak seçimlerde rakip olamadı ve birçok kez hapis cezasına çarptırıldı. Navalni, 2020'de zehirlenerek hastaneye kaldırıldı ve 2022'de 19 yıl daha hapis cezası aldı. Rusya Federal Cezaevi Hizmetleri (FSİN) ise, tutuklu muhalif Navalni'nin cezaevinde hayatını kaybettiğini açıkladı.

  • Radyo Spikeri Muhtar Adayı Sosyal Medyada Gündem Oldu
    16 Şub Radyo Spikeri Muhtar Adayı Sosyal Medyada Gündem Oldu

    Radyo spikeri olan ve muhtar adayı olduğunu açıklayan Asuman İpek Dönmez'in sosyal medya üzerinden yaptığı konuşma büyük ilgi gördü. Dönmez, videolarında mahalleliye radyo spikeri gibi hitap ederek dikkat çekiyor.

  • Marmara Denizinde Batan Batuhan A İsimli Gemi Aranıyor
    16 Şub Marmara Denizinde Batan Batuhan A İsimli Gemi Aranıyor

    Denizcilik Genel Müdürlüğü, sonar görüntüsü ile deniz yüzeyinin 51 metre altında tespit edilen batık geminin 'Batuhan A' olduğunu açıkladı. Gemi ve mürettebatını arama çalışmaları devam ediyor.

  • Bakanlığın dalış başlatacağı geminin su altı görüntüsü ortaya çıktı
    16 Şub Bakanlığın dalış başlatacağı geminin su altı görüntüsü ortaya çıktı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bugün sabah saatlerinden itibaren Batuhan A gemisine dalış faaliyeti gerçekleştireceğini duyurdu. Ayrıca, denizde ve sahilde arama kurtarma çalışmaları da aralıksız devam edecektir.

  • Ukrayna Büyükelçisi: Ukrayna, Kaan savaş uçağını satın alacak ve kullanacak
    15 Şub Ukrayna Büyükelçisi: Ukrayna, Kaan savaş uçağını satın alacak ve kullanacak

    Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, bir röportajında Ukrayna'nın milli savaş uçağı KAAN'ı satın alacaklarını ve kullanacaklarını söyledi. Bodnar ayrıca Türkiye ile savunma sanayi alanında derinleşen işbirliğinin önemine vurgu yaparak, bu işbirliğinin Ukrayna'nın savunma kabiliyetini artırdığını ve Karadeniz'deki bölgesel işbirliğini güçlendirdiğini belirtti.

  • SpaceX'in Nova-C Uzay Aracı, Ay'a Yolculuğuna Başladı
    15 Şub SpaceX'in Nova-C Uzay Aracı, Ay'a Yolculuğuna Başladı

    SpaceX'in Nova-C uzay aracı, başarılı bir şekilde fırlatıldı ve Ay'a Malapert A bölgesine inmesi bekleniyor. Aracın üzerinde Nasa tarafından bilinen Scalpss enstrümanı ve Jeff Koons'un minik heykelleri bulunuyor. Ayrıca, Intuitive Machines görevi, Ay'a inen ilk özel şirket olacak ve Nasa'nın 1972'den bu yana Ay yüzeyine inen ilk Amerikan görevi olacak.

  • Marmara Denizi'nde kargo gemisi battı! 6 mürettebatı kurtarmak için çalışmalar başladı
    15 Şub Marmara Denizi'nde kargo gemisi battı! 6 mürettebatı kurtarmak için çalışmalar başladı

    Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alan 69 metre boyundaki kargo gemisi battı. Gemideki 6 Türk mürettebatın kurtarılması için Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri çalışma başlatırken, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş geminin battığı bölgede dalgaların boyunun 3 metreye yaklaştığını belirtti.

  • MEÜ Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar: Amacımız Bilimin Işığında Evrensel Ölçütlere Dayanan Bir Üniversite
    14 Şub MEÜ Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar: Amacımız Bilimin Işığında Evrensel Ölçütlere Dayanan Bir Üniversite

    Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, bilimin ışığında evrensel ölçütlere dayanan, liyakati esas alan, öğrenci odaklı, şehir ve sanayi ile bütünleşebilen bir üniversite ortaya çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Yaşar, ayrıca 6 Şubat depremleri sonrasında gerçekleştirdikleri faaliyetler ve gelecek hedefleri hakkında bilgi verdi.

  • Dünya Radyo Günü'nde Radyocular ile Bir Araya Gelen İmamoğlu: 5 Yıldır Benim TRT'de Çıkmış Bir Tek Haberim Yok
    13 Şub Dünya Radyo Günü'nde Radyocular ile Bir Araya Gelen İmamoğlu: 5 Yıldır Benim TRT'de Çıkmış Bir Tek Haberim Yok

    İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Dünya Radyo Günü”nde sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Radyocuların iktidar kanadınca çözülmeyen sorunlarını dinleyen İmamoğlu, kendisinin de benzer bir durumdan şikayetçi olduğunu dile getirdi. İmamoğlu: “5 yıldır benim TRT'de çıkmış bir tek haberim yok. Bir tek İstanbul Büyükşehir Belediyesi haberi…Mesela birkaç projemiz… Belediyecilik tarihinde daha büyük proje yok. Mesela katı atık yakma tesisi. Yaklaşık 550 milyon Euro. Yani bir metro hattımız mesela, 600 milyon Euro’ya yakın. Yani bunlar büyük işler. Bunu iki dakika geçirirsin ya da otuz saniye. Yok. Çok acı bir şey yani. Bu devletin kanalı. Bizim vergilerimizle dönüyor o çark. ‘Beni versin’ demiyorum zaten. ‘İstanbul'da bir metro açıldı’ dersin ya. Ama otobüs yandı mı gösteriyor. Çok garip bir durum yani. Ve böyle allandıra ballandıra. Enteresan” dedi.

  • Murat Kurum, radyocularla buluştu ve İBB Radyo'yu tekrar açacaklarını söyledi
    13 Şub Murat Kurum, radyocularla buluştu ve İBB Radyo'yu tekrar açacaklarını söyledi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, 13 Şubat Dünya Radyo Günü'nde radyocularla bir araya geldi. Kurum, radyonun önemine vurgu yaparak, İBB Radyo'yu tekrar açacaklarını ve sektör çalışanları için kolaylıklar sağlayacaklarını belirtti.

  • HAK-İŞ Konfederasyonu Malatya İl Başkanlığı, RADER Başkanı Sinan Cavlak'ı ziyaret etti
    13 Şub HAK-İŞ Konfederasyonu Malatya İl Başkanlığı, RADER Başkanı Sinan Cavlak'ı ziyaret etti

    HAK-İŞ Konfederasyonu Malatya İl Başkanlığı, 13 Şubat Dünya Radyo Günü dolayısıyla Malatya Radyocular Derneği (RADER) Başkanı Sinan Cavlak'ı ziyaret etti. Ziyarette, radyonun önemi vurgulanarak, radyocu ve emekçi kardeşlerin günü kutlandı.

  • Bağcılar'da 5'inci Engelsiz Mikrofon Radyo Ödülleri sahiplerini buldu
    13 Şub Bağcılar'da 5'inci Engelsiz Mikrofon Radyo Ödülleri sahiplerini buldu

    Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen '5. Engelsiz Mikrofon Radyo Ödülleri' bu sene 'Şehitler ve Gazze' temasıyla yapılarak 23 kategoride başarılı olan isimlere ödülleri takdim edildi. Engellilerden oluşan jüriler 1'incileri belirledi. Farklı kategorilerde Türkiye'nin en iyi radyocularına ödülleri sanat, siyaset ve spor dünyasından tanınmış kişilerin katıldığı görkemli bir törenle verildi.

  • Bağcılar Belediyesi Engelsiz Mikrofon Radyo Ödülleri Sahiplerini Buldu
    13 Şub Bağcılar Belediyesi Engelsiz Mikrofon Radyo Ödülleri Sahiplerini Buldu

    Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Engelsiz Mikrofon Radyo Ödülleri, Şehitler ve Gazze temasıyla gerçekleştirildi. 23 kategoride başarılı olan isimlere ödülleri takdim edildi. Programa sanat, siyaset ve spor dünyasından tanınmış kişiler katıldı.

  • UNESCO, Dünya Radyo Günü'nün 13. yıl dönümünü kutluyor
    12 Şub UNESCO, Dünya Radyo Günü'nün 13. yıl dönümünü kutluyor

    UNESCO, Dünya Radyo Günü'nün 13. yıl dönümünü 'Bilgilendiren, eğlendiren ve eğiten bir yüzyıl' temasıyla kutluyor. Radyo, dünyada en çok güvenilen ve kullanılan medya araçlarından biri olmaya devam ediyor. UNESCO, dünya çapındaki tüm radyo endüstrisini, yüzyıllık yolculuğunun bu özel ve önemli dönüm noktasında, küresel kutlamasına katılmaya davet ediyor.

  • Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Radyo Başakşehir'in 4. yıl dönümünü kutladı
    11 Şub Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Radyo Başakşehir'in 4. yıl dönümünü kutladı

    Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, 13 Şubat Dünya Radyo Günü ve Radyo Başakşehir'in 4. yıl dönümü vesilesiyle Türkiye'nin duayen radyocularıyla bir araya geldi. Başkan Kartoğlu, Radyo Başakşehir ile mutluluğun sesini dört yıldır dünyanın dört bir yanına ulaştırdıklarını söyledi.

  • Elektronik Beton İzleme Sistemi ile Güvenli Binalar ve Şehirler Oluşturuluyor
    11 Şub Elektronik Beton İzleme Sistemi ile Güvenli Binalar ve Şehirler Oluşturuluyor

    Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS), beton kalitesinin çip yardımıyla elektronik ortamda denetlenmesi amacıyla geliştirilerek 433 bin yapıda kullanıldı. Sistem, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı işbirliğiyle geliştirildi. EBİS projesi, betonun denetiminin daha sağlıklı ve güvenilir olarak yapılmasını hedefleyerek depremlere karşı daha güvenli yapılar ve yaşanabilir şehirler oluşturma amacına hizmet ediyor. AselsanNET tarafından sistemin kurulumu ve hizmetleri sağlanırken, betonun her aşaması RFID teknolojisiyle izlenerek takip ediliyor ve hata oranları sıfıra yakın seviyeye çekiliyor.

  • Macaristan Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı İstifa Etti
    10 Şub Macaristan Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı İstifa Etti

    Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak ve eski Adalet Bakanı Judit Varga, bir pedofili mahkumuna özel af çıkarmalarının ortaya çıkması üzerine istifa etti. Bu olay, iktidardaki FİDESZ partisini zor durumda bıraktı ve ülkede büyük tepkilere yol açtı. İstifaların ardından yeni bir devlet başkanı seçilecek ve hükümet muhalefetin bu olayı siyasi bir sermaye olarak kullanmasını engellemeye çalışacak.

Advertisement