Mustafa Cengiz Kimdir? - Son Dakika
Spor

Mustafa Cengiz Kimdir?

Mustafa Cengiz Kimdir?

Galatasaray'ın yeni başkan adaylarından Mustafa Cengiz kimdir?

20.01.2018 19:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Kulübünün ocak ayı olağan divan kurulu toplantısı yapılırken, 20 Ocak Cumartesi günü düzenlenecek olağanüstü genel kurulda başkan adayı olan Mustafa Cengiz ve Dursun Özbek, üyelere hitap etti.

Gayrettepe Dedeman Otel'de İrfan Aktar başkanlığında düzenlenen toplantıda ilk olarak Mustafa Cengiz kürsüye geldi.

Galatasaray'da teamüllere aykırı şekilde bir baskın seçim yapıldığını söyleyen Mustafa Cengiz, "Şimdi biz bunun hukuki boyutlarıyla uğraşmıyoruz. Madem er meydanı açıldı, ben çıkarım." dedi.

Devlet bürokrasisi ve özel sektörde çalıştığı hiçbir dönemde düzgün işleyen bir yapı devralmadığını aktaran Cengiz, "Hep sıfırdan aldım, kendim yapmak durumunda kaldım. Bu arzu edilen bir şey değil ama kaderim bu. Açık ve şeffaf bir yönetim vadediyorum. Asla yalan söylemem, boş vaatlerde bulunmam." diye konuştu.

Kulübün mevcut tüzüğünün hazırlayıcıları arasında bulunduğuna dikkati çeken Mustafa Cengiz, "Bize göre seçilecek yönetimin süresi 3,5 yıl olamaz. Bunu doğru yola oturtmamız gerekir. Bu misyonla, mayıs ayında şampiyon olsak bile seçime gideriz diye tekrar söylüyorum. Bizim sözümüz senettir." ifadelerini kullandı.

Cengiz, mayıs ayındaki normal seçim süresine kadar 75 iş günü süre bulunduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Her şeyi hallederim, borcu indiririm, Galatasaray Sportif AŞ'yi kara geçiririm gibi afaki söylemlerde asla bulunmam. Yutamayacağım lokmayı da ısırmam. Peki ne yapacağız? Şu anda yönetim Riva ve Florya'yı sattı. Kemerburgaz'a yeni tesis, bir de yeni salon projeleri var. İnşallah temelinden de altın çıkar. Ben mali, idari ve sportif ön çalışmalar yapacağım. Öncelikle Galatasaray'ı bir sisteme oturtacağım. Bağımsız bir denetim şirketine durumumuzu inceleteceğiz. En büyük sorun borç yönetimi. Borçları mutlak yapılandırmamız gerekir. Döviz borçlandırmalarını liraya çevirmemiz şart."

Riva ve Florya arazilerinin Emlak Konuk Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı ile değerlendirilmesi çalışmalarına değinen Cengiz, "Benim o projeyi daha iyi hale getirmem gerekir. Projelerin, iki tarafın da kazanacağı şekilde yeniden gözden geçirilmesi gerekir. Geliri en az 600 milyon dolar seviyesine çıkarmak için yetkililerle oturup konuşacağız." şeklinde konuştu.

"Galatasaray'da sevgisizlik görüyorum"

Mustafa Cengiz, kulüp içinde yaşanan olumsuz bir durum olduğunu savunarak, "Galatasaray'da bir ötekileştirme, sevgisizlik görüyorum. 'Muhalefet', 'liseci', 'kafatasçı' deniyor. Bunlar, kurucu değerlerimize aykırı şeylerdi. Burada olsalardı, Ali Sami Yen ve arkadaşları ağlarlardı. Biz armanın aşıklarıyız. Birbirimize saygılı olalım." değerlendirmesinde bulundu.

Kendisinin, içinde eski başkanların yer aldığı, idari anlamda bir yüksek istişare konseyi kurmayı düşündüğünü belirten Cengiz, kulüp üyeliği için de sadakata dayalı bir sistem planı olduğunu duyurdu

Öte yandan, kulübün mali raporlarıyla ilgili yaptıkları talebin 6 gündür halen karşılanmadığını söyleyen Cengiz, konuşmasının sonunda yönetim aday listesindeki isimleri üyelere takdim etti.

Galatasaray Kulübünde 20 Ocak Cumartesi günü yapılacak olağanüstü seçimli genel kurulda başkan adayı olan Mustafa Cengiz, Ankara Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği (1905 AGS) üyeleriyle bir araya geldi.

Crown Plaza Otel'de gerçekleştirilen toplantıya, 1905 AGS Başkanı Özgür Savaş Özüdoğru ve üyeler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Özüdoğru, derneğin kuruluşu ve misyonuyla ilgili bilgiler aktardı.

Başkan adayı Mustafa Cengiz, her Galatasaraylının kalbinde kulübüne hizmet etme düşüncesinin bulunduğunu belirterek, "Galatasaray, elle tutulmaz, gözle görülmez bir ruhtur. Sosyolojik olarak irdelenmesi gereken müthiş bir olgudur." dedi.

Göreve seçilmeleri halinde idari, mali ve sportif konularda sanki 3 yıllığına seçilmiş gibi faaliyetlerine başlayacaklarını vurgulayan Cengiz, "Kaynaklarımızı çeşitlendirmemiz gerekiyor. Galatasaray'ın alternatif gelir kaynakları olmalı. Seçilirsek, 100 günü sanki bin günmüş gibi göreceğiz. Galatasaray'ın sisteminin oturması için büyük adımlar atacağız. Riva'yı cazibe merkezi haline getirmemiz gerekir. Sponsorlukları geliştirmek zorundayız. Galatasaray, ikinci-üçüncü sınıf markaları sırtında taşıyacak kulüp değildir. Taşıyacaksak da bedelini isterim. Galatasaray'ın marka değeri çok önemli." diye konuştu.

Cengiz, Galatasaray'ı modern, çağdaş ve dünyanın zirvesine çıkacak sistematiğe oturtmak için çaba göstereceklerini anlatarak, "Bunun yolu da bana göre altyapılardan geçiyor. Altyapımızdaki oyuncularımızı parlatmamız gerekiyor. Bizim en büyük sermayemiz altyapılar olmalı. Burada bin 200 sporcumuz var, mutlaka değerlendirilmeli. Ana hedeflerimizden birisi bu olacak." ifadelerini kullandı.

Başkan adayı Cengiz, bir üyenin " ile çalışır mısınız?" sorusuna ise "Taraftarların yüzde 95'i Fatih hocayı istiyor. Galatasaray'ın ve Fatih hocanın koşulları içinde bir görüşme yapılır ve kendisiyle anlaşmaya çalışırım. Ancak Fatih hocaya doğru gitmeniz, kendinizi ona doğru ifade etmeniz lazım. Fatih Terim, akıllı, iyi bir Galatasaraylı ve delikanlı bir insandır. Kendisiyle mutlaka anlaşacağımıza inanıyorum. Önemli olan Galatasaray'ın başarısıdır. İsteriz ki Fatih Terim başarılı olsun." şeklinde yanıt verdi.

1949 yılında Gaziantep'in Nizip ilçesinde dünyaya gelen Mustafa Cengiz, ilk ve ortaöğretimini Nizip'te almasının yanı sıra, lise öğrenimini Gaziantep Lisesi'nde tamamladı. Üniversite yaşantısında ise Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Ülkenin tarımsal modernizasyonunda kilit faktör olması amacıyla kurulan 40 bin tarımsal köy kalkınma kooperatifi Merkez Birliği (Köy-Koop) kuruluş ve özellikle dış ticaret oluşumunda kurucu uzman olarak çalıştı. Daha sonra eski Yerel Yönetim sonra İçişleri Bakanlığı vesayetindeki 670 Belediye'nin merkez iktisadi kuruluşu TANSA (Tanzim Satışlar) ilk ve son Genel Müdürü olarak, o dönem 3 hükümetle çalıştı. İktisadi hayata Belediyelerin kamu yararına olumlu ürün ve fiyat düzenlemesi olarak kurulan TANSA da 28 yaşında ülkenin o dönem Kamudaki en genç genel müdürü oldu. 12 Eylül Darbesi sonrası kamu'dan ayrılarak, özel sektörde dış ticaret alanında Arapça da öğrendiği orta-doğu'da yoğun olarak çalıştı. 1990 yılından bu yana petrol, akaryakıt sektöründe kendi şirketleri ile faaliyet göstermektedir.

Petrol sektöründe TABGİS (Türkiye Akaryakıt Bayiileri ve Gaz İşverenler Sendikası) Genel Başkanlığı ve İTO Petrol meslek komitelerinde sektör temsilciliği yapmıştır. alatasaray Spor Kulübü Tüzük Tadil Komisyonu üyesi olarak, tüzüğünün günün koşullarına uyum düzenlemesinde Galatasaray Divanı tarafından görevlendirilmiş ve komisyon olarak Tüzük tadil çalışmalarında bulunmaya devam etmekte olan Mustafa Cengiz ileri düzeyde İngilizce, Fransızca ve Arapça bilmektedir.

Mustafa Cengiz'in listesi

Asil üyeler

Celal

Ahmet Sabri Şenkal

Acar Baltaş

Nejat Güney Okan Böke

Adil Aaraboğlu

Emre Erdoğan

Cenk Soyer

Hacı Hüseyin

Ahmet Ünal Çeviköz

Yedek üyeler

Mahmut Recevik

Mehmet Öner Cansever

Dinç Üner

Erol Özmandıracı

Arif Badur

Aynı başlıkta

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Mustafa Cengiz Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement