Mustafa Cengiz: "Yine Başaracağız, Yine Kazanacağız" - Son Dakika
Spor

Mustafa Cengiz: "Yine Başaracağız, Yine Kazanacağız"

Mustafa Cengiz: "Yine Başaracağız, Yine Kazanacağız"

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Spor Toto Süper Lig'de kazandıkları şampiyonluğun güçlü bir ayağa kalkışın ilk adımı olacağını belirtti.

14.06.2018 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mustafa Cengiz, sarı-kırmızılı kulübün aylık resmi yayın organı Galatasaray dergisinin haziran sayısında yer alan yazısında, "Futbol takımımızın,  teknik direktörümüz Fatih Terim önderliğinde ulaştığı 21. lig şampiyonluğu, bu  camianın birlik olduğunda neleri başarabileceğine dair bir mihenk taşıydı."  ifadesini kullandı.
Şampiyonluğun büyük konsantrasyon, taraftarın, yönetimin ve camianın  inançla bir bütün olarak hareket etmesi sonunda geldiğini aktaran Cengiz, şunları  kaydetti:
"Bir ahengin yansımasıydı; tıpkı kuruluş dönemimizden kurucumuz ve ilk  başkanımız Ali Sami Yen'in renklerimizi tasvir ederken kullandığı benzetmede  olduğu gibi 'Bir saka kuşunun başı ile kanadının yarattığı renk güzelliğine  benzer bir parlaklığın hasıl olması misali.' Açıkçası bu zorlu meydan okumada bir  an olsun inancımızı eksik etmedik. Bütün renkler bizimdir ama sarı ve kırmızıdan  aldığı ilhamla Ali Sami Yen'in de söylediği üzere sarı-kırmızının bir alev topu  gibi takımımız üstünde parıldamasını tasavvur ettik ve bizi galibiyetten  galibiyete götüreceğine inandık. Kolektif bir anlayışın sonucu olan ve gelecek  yıllarda güçlü bir ayağa kalkışın ilk adımı olarak anılacak bu şampiyonluk için  tüm Galatasaraylılara bir kez daha şükranlarımı sunuyorum."
"Güzel günlerimizin gelecekte olduğu bilincindeyiz"
Üç ayda idari, finansal ve sportif anlamda önemli kazanımlar elde  ettiklerini dile getiren Cengiz, bundan sonra kuruluş amacına bağlı olarak yine  başaracaklarını vurgulayarak, şunları ifade etti:
" Montaigne'in denemelerinde geçer, Yunan bir balıkçı bir kasırga  sırasında Neptunas'a dua ederek, 'Beni ister kurtar, ister batır ben dümenimi  kırmadan dosdoğru gideceğim.' Biz Galatasaraylılar da benlik duygusunu kenara  itip kişisel düşünceyi bir kenara bırakan, yarattığı kültür ile bir düşünce  biçimi olan, mağlup olduğu yolda dahi galip gelmek için sonuna kadar savaşan bir  anlayışın sonucu olarak çok daha güzel günlerimizin gelecekte olduğu  bilincindeyiz. İşte bu bilincin bize gösterdiği ışığı yanımıza alarak büyük bir  tevekkülle ve güçlü bir inançla sadece doğru bildiğimiz yolda Galatasaray'ın  menfaatlerini önde tutarak ilerlemeye devam edeceğimize söz veriyoruz. Aynı  toprakların insanı olsak da aynı güneş ısıtsa da hepimizi, biz Galatasaraylıları  diğer kulüplerden ayıran bu niteliklerle yine başaracağız, yine kazanacağız."

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Mustafa Cengiz: 'Yine Başaracağız, Yine Kazanacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement