Mustafa Nevzat İlaç 2015 İhracat Şampiyonu oldu - Son Dakika
Güncel

Mustafa Nevzat İlaç 2015 İhracat Şampiyonu oldu

"2015 Kimyanın Yıldızları" Ödül Töreni'nde, ilaç ve eczacılık ürünleri kategorisinde birincilik ödülü aldı.

01.06.2016 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin (İKMİB) 2015 yılında ihracatta en büyük paya sahip firmaları açıkladığı "2015 Kimyanın Yıldızları Ödül Töreni" önceki akşam düzenlendi. İstanbul'da gerçekleştirilen ödül töreninde "2015 Kimyanın Yıldızı" ödülünü Mustafa Nevzatkazandı. Törende, Mustafa Nevzat Teknik Operasyonlar Kıdemli Direktörü Ayla Kurtuluş, birincilik ödülünü İKMİB Yönetim Kurulu Üyesi Reha Gür'den aldı.

Ödül töreninde konuşan Ayla Kurtuluş, "Mustafa Nevzat, kurulduğu günden bu yana ihracatı en önemli odak noktası olarak kabul etmiş ve ihracat odaklı yatırım ve Ar-Ge faaliyetleri yürütmüştür. İhracat sadece sektöre değil aynı zamanda ülkeye de büyük katma değer sağlamaktadır. Biz de Mustafa Nevzat olarak Türkiye'nin en fazla ihracat gerçekleştiren eczacılık firması olmamızdan ötürü büyük bir gurur duymaktayız. 2012 yılında Amgen satınalması ile ihracat hedeflerimizi bir adım öteye taşıdık. İşbirliğimizin Türkiye'nin 2023 ihracat hedeflerine katkı sağlayacağına inanıyoruz"ifadelerini kullandı.

93 yıl önce kurulan Mustafa Nevzat, ihracat odaklı üretim ve Ar-Ge temelinde faaliyetlerine başladı. İlk ihracatını 1988 yılında gerçekleştiren Mustafa Nevzat, bugün 4 kıtada 15'in üzerinde ülkeye bitmiş ürün ve hammadde ihracatı yaparak son 2 yıldır Türkiye'nin ilaç sektöründe ihracat lideri konumuna yükselmiştir. Mustafa Nevzat, 2016 yılı ilk çeyreğinde de İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (IMMIB) Eczacılık Ürünleri grubundaki 469 Firma arasında 1. sırada yer aldı.

Mustafa Nevzat, 2012 yılında Amgen ile yaptığı güç birliği ile uluslararası alanda belirlediği operasyonlarda, Türkiye ve dünyada daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam için kaliteli, güvenilir ve ulaşılabilir ürünleri sunmak misyonuyla çalışmalarına devam ediyor.

Mustafa Nevzat; Türkiye'de FDA/EMA onaylı ilk biyobenzer monoklonal antikorun Avrupa'ya ihracatını gerçekleştirmiştir. Bitmiş ürün ve hammadde ihracatı, teknoloji transferi, ilaç ruhsat dosyaları ve yurtdışı üretim anlaşmaları ile ihracat politikasını geliştirmeye devam etmektedir. 2007'de Türkiye'den ABD'ye ilk kez bitmiş ürün ihraç ederek Türk ilaç sektöründe bir ilki gerçekleştirmiştir. Şirket, Avrupa pazarına ihracat yapan ilk Türk ilaç firmasıdır. Mustafa Nevzat, 2012 yılında Amgen ile yaptığı güçbirliğinden sonra ihracat kapasitesini artırması ve bölgesel bir marka olmasıyla, ihracat hedeflerini yükseltmiştir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mustafa Nevzat İlaç 2015 İhracat Şampiyonu oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement