Mustafa Pektemek'in Şov Gecesi - Son Dakika
Spor

Mustafa Pektemek'in Şov Gecesi

Mustafa Pektemek\'in Şov Gecesi

Kartal’da 3,5 yıl sonra ligde 11’de sahaya çıkan Mustafa Pektemek golleri ve performansıyla maça damga vurdu.

30.10.2018 05:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş, Çaykur Rizespor karşısına çok eksik bir kadroyla çıkarken, Teknik Direktör Şenol Güneş, Mustafa Pektemek sürprizine imza attı. Siyah-beyazlı takımda sakatlıkları bulunan Pepe, Babel ve Ljajic'in yanı sıra sarı kart cezalısı Lens kadroda yer almadı.

UEFA Avrupa Ligi'nde Genk'le oynanan maçta sakatlanan ve 2 hafta sahalardan uzak kalacağı ifade edilen Tolgay ise sürpriz biçimde yedek soyundu. Başakşehir'le cumartesi günü oynanacak kritik karşılaşma nedeniyle ceza sınırındaki Medel'i yedek soyunduran Güneş orta sahada Atiba-Oğuzhan ikilisine şans tanıdı. Deneyimli hocanın, Adem Ljajic'in yerine forvet arkasında görevlendirdiği isim ise Mustafa Pektemek oldu.

Beşiktaş'ta 4. sezonunu geçiren Şenol Güneş, Pektemek'i Süper Lig'de ilk kez 11'de sahaya sürdü. 30 yaşındaki tecrübeli futbolcu yaklaşık 3,5 yıl sonra bir lig maçında 11'de yer aldı. Pektemek en son Bilic'in takımın başında bulunduğu, 29 Mayıs 2015 tarihinde oynanan Gençlerbirliği maçında 11'de şans buldu.

Maçın henüz 3. dakikasında nefis bir vuruşla perdeyi açan Mustafa ligdeki gol hasretini noktaladı. Siyah-beyazlı oyuncu ligdeki son golünü geçen sezon 13 Mayıs'ta 3-2 kazandıkları Osmanlıspor deplasmanında atmıştı. Pektemek 33'te attığı kafa golüyle farkı ikiye çıkarırken hem maça damgasını vurdu hem de tribünlerden çok büyük alkış aldı.

Seriyi bitirdi

Mustafa Pektemek 3. dakikada attığı şık golle yabancı oyuncuların Vodafone Park'taki hakimiyetini de noktaladı. Siyah-beyazlı takım adına dün akşama kadar Dolmabahçe'de atılan son 34 gole yabancı oyuncular imza koyarken, 35. gol Pektemek'ten geldi. Cenk Tosun 17 Aralık 2017'de Osmanlıspor ağlarını sallayarak Vodafone Park'ta gol atan son Türk oyuncu olmuştu.

'Arkadaşlarım çok yardım etti'

Mustafa Pektemek attığı goller ve galibiyet için çok mutlu olduğunu söyledi. Siyah-beyazlı forvet, "Bayağı uzun bir zaman olmuştu ligde ilk 11 çıkmayalı. Bekledim, sabrettim ve çalıştım. Hocamız da sağolsun şans verdi. Elimden geleni yaptım, takım arkadaşlarımın da yardımıyla çok şükür 2 gol atabildim. Bu maç inşallah bizim için bir başlangıç olur. Önümüzde çok önemli bir Başakşehir maçı var. Bu galibiyet, o kritik maç öncesinde bize moral oldu" dedi.

]

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Mustafa Pektemek'in Şov Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement