Mustafa Sağlam Bronz Madalya Kazandı - Son Dakika
Spor

Mustafa Sağlam Bronz Madalya Kazandı

Mustafa Sağlam Bronz Madalya Kazandı

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 60 kiloda mücadele eden Mustafa Sağlam bronz madalya kazandı.

03.04.2011 21:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 60 kiloda mücadele eden Mustafa Sağlam bronz madalya kazandı. Almanya'nın Dortmund kentinde bugün sona eren şampiyonada 60 kiloda Mustafa Sağlam, Bulgar Ivo Angelov'a ilk turda 2-1 kaybetti. Ancak İspanyol Baghumyan ile ilk repesaj maçını kazanan Sağlam, ikinci repesaj maçında Alman Weiss'i de 2-1 yendi ve bronz madalya maçına çıkmaya hak kazandı. Bronz madalya müsabakasında Macar Kozak ile karşılaşan Mustafa Sağlam, bu karşılaşmayı da kazanarak bronz madalyanın sahibi oldu.

74 kiloda son iki yılın Dünya Şampiyonu Selçuk Çebi ise, ilk turda İsveç'ten Rosengren'i 2-0 mağlup ederken, Hırvat Neven Zugaj'ı da tuşla geçti. Çeyrek finalde Slovak Jakus'u da puan vermeden 2-0 yenen Çebi, yarı final mücadelesinde Azeri Huseynov ile karşılaştı. Bu karşılamayı kaybeden milli sporcu, mücadele esnasında sakatlandı. Kaburgasında kırık ya da çatlak olma olasılığı bulunan Selçuk Çebi, bronz maçına çıkamazken, İstanbul'da eylül ayında yapılacak dünya şampiyonasına katılabilmesinin de zora girdiği ifade edildi.

96 kiloda Cenk İldem de Hırvat Sinisa Hogac'ı 2-0 mağlup ettiken sonra, İsveçli Carl Schon'u da aynı skorla geçti. İldem, Bulgar Guri karşısında bekleneni veremeyince, minderden 2-0 yenik ayrıldı ve elendi. Türk Milli Güreş Takımı, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stilde Fatih Çakıroğlu ile altın, grekoromende Rıza Kayaalp ile gümüş ve Mustafa Sağlam ile bronz madalya kazandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Mustafa Sağlam Bronz Madalya Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement