Mustafa Sarıgül ve Oğlunun "Tehdit" Davası - Son Dakika
Güncel

Mustafa Sarıgül ve Oğlunun "Tehdit" Davası

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül'ün, "birden fazla kişi ile tehdit" ve "kamu görevlisine hakaret" suçlarından yargılandığı davada, müştekiler Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü, sanıklardan şikayetçi oldu.

17.05.2017 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül'ün, "birden fazla kişi ile tehdit" ve "kamu görevlisine hakaret" suçlarından yargılandığı davada, müştekiler Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü, sanıklardan şikayetçi oldu.

İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü ile tarafların avukatları katıldı.

İfadesi alınan Nazlı İnönü, Mustafa Sarıgül'ün, "Benim çocuklarım mutsuz uyumadılar, sizinkiler mutlu olsun hocam" şeklinde cep telefonuna mesaj attığını belirterek, "Eşimle çocuklarım arasında yaşananlara ilişkin benim doğrudan bilgim yok. Eşimin anlattıkları kadarıyla ifade vermiştim. Mesajda hocam kelimesi uzatılarak yazıldığı için ben tehdit olarak algılamıştım. Emir Sarıgül'ün bana yönelik telefon araması ya da sözü olmadı. Şikayetçiyim, davaya katılmak istiyorum." dedi.

Hayri İnönü ise Şişli Belediye Başkanı seçildikten sonra değişiklik yapma ihtiyacı hissettiğini dile getirerek, "Bu değişiklikler üzerine sanık Mustafa Sarıgül ile sorunlar yaşamaya başladım. Üzerimde büyük bir baskı oluştu. Belediye yapısına fazla hakim de değildim. Bu baskılar nedeniyle çekindim. Tehdit edildiğimi hissettim. Korktum, daha doğrusu." diye konuştu.

Ankara'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Özel Kalem Müdürü Tuncay Ceylan ve Tamer Saka ile yemek sırasında Ceylan'ın telefonu ile Mustafa Sarıgül'le konuştuğunu ifade eden İnönü, şöyle devam etti:

"Sinkaflı bir konuşma oldu. 'Politika hayatımı mahvettirmem' şeklinde sözler söyledi. Telefon görüşmesini sonlandırdım. O akşam Aydın Ayaydın da geldi. Yaşanan sorunların çözülmesi için bir görüşme daha yapılmasının faydalı olacağı konuşuldu. Ertesi gün Emir Sarıgül beni aradı. Arabayla aldırarak Mustafa Sarıgül'ün Bilkent'teki evine gittik. Evde, Mustafa Sarıgül, Amerika'daki çocuklarımı kastederek, çocuklar için Amerika'ya iki adam gönderdiğini, bunun 800 bin dolar gibi bir masrafa sebep olduğunu bana söyledi. Ben çocuklarım söz konusu olduğu için Amerika'ya gideceğimi söyledim. Çocuklarımın yanına gittim. Amerika'da bulunduğum esnada Mustafa Sarıgül beni telefonla arayıp görüşmek istedi. Amerika'da bir otelde görüştük. O görüşmemizde bu işin böyle gitmeyeceğini, istifa etmem gerektiğini söyleyerek, istifa mektubu yazmamı istedi. Açıkça bir tehdit yoktu ama çocuklarımı takibi, 'Nazlı'yı aldıracaktım' gibi sözleriyle zaten tehdit etmişti. Ben de belediye başkanlığı ve kaymakamlığa hitaben iki dilekçe yazdım. Dilekçelerin fotoğraflarını çektim. Daha sonra Şişli Kaymakamını arayarak dilekçemin içeriğini açıklamadan, benimle ilgili dilekçe gelirse işlem yapmamasını söyledim. Kaymakam, 'istifa dilekçesi mi?' diye sordu, ben bir şey söylemedim. Daha sonra Türkiye'ye döndüm. Olaylar savcılığa intikal etmeden önce bir gazete haberi çıktı. Bunun üzerine partiden yetkili İhsan Özkes'e olan biteni anlattım."

Hayri İnönü, telefon görüşmesinde Mustafa Sarıgül'ün "Belediyedeki kadınları gönderip Nazlı Hanım'ı aldıracağım" şeklindeki sözü üzerine, kendisinin de eşini arayarak annesinde kalmasını istediğini ifade etti.

Sanıklardan şikayetçi olan İnönü, Emir Sarıgül'ün kendisine yönelik doğrudan tehdit içeren bir sözü olmadığını, ancak Mustafa Sarıgül'ün evindeki görüşme için konuşurken "Dün gece konaktan sizi izledik" şeklinde sözler söylediğini anlattı.

Hakim, tanıklıkları bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Kılıçdaroğlu'nun Özel Kalem Müdürü Tuncay Ceylan, eski CHP'liler Aydın Ayaydın, İhsan Özkes ve Burhan Şenatalar'ın da aralarında bulunduğu 11 kişinin ifadelerinin alınması için İstanbul'dakilere davetiye çıkarılmasına, il dışındakiler için de talimat yazılmasına karar verdi.

Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül'ün gelecek celse duruşmada hazır edilmelerini karara bağlayan hakim, duruşmayı erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül hakkında, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü'nün suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, şüpheli Mustafa Sarıgül'ün, "birden fazla kişiyle tehdit" ve "kamu görevlisine hakaret" suçlarından 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Diğer şüpheli Emir Sarıgül hakkında ise "birden fazla kişi ile tehdit" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mustafa Sarıgül ve Oğlunun 'Tehdit' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement