Mustafa Şükrü Nazlı: 15 Yılda Çok Büyük Hizmetler, Yatırımlar ve Köklü Reformlar Gerçekleştirdik - Son Dakika
Politika

Mustafa Şükrü Nazlı: 15 Yılda Çok Büyük Hizmetler, Yatırımlar ve Köklü Reformlar Gerçekleştirdik

Mustafa Şükrü Nazlı: 15 Yılda Çok Büyük Hizmetler, Yatırımlar ve Köklü Reformlar Gerçekleştirdik

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, AK Parti hükümetlerinin son 15 yılda çok büyük hizmetler, yatırımlar ve köklü reformlar gerçekleştirdiğini ifade etti.

19.12.2017 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, AK Parti hükümetlerinin son 15 yılda çok büyük hizmetler, yatırımlar ve köklü reformlar gerçekleştirdiğini ifade etti.

Ülkenin her alanda büyüdüğünü kaydeden Nazlı, "Türkiye için bir yandan vesayet odakları, antidemokratik unsurlar, dış müdahaleler ve terör örgütleriyle mücadele ederken, diğer yandan Türkiye'nin daha demokratik, daha özgür, daha müreffeh, huzurlu ve güvenli bir ülke olması için adımlar atarak ülkemizin çehresini değiştirdik. Demokratikleşme adımları ekonomiyi, dış politikayı, sosyal hayatı doğrudan etkileyerek ülkenin her alanda büyümesine destek oldu. Bizim köklü ve kadim geleneğimiz, Şeyh Edebali'nin o güzel ifadesiyle 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkesi üzerine inşa edilmiştir. Devlet insan için vardır, insana hizmet için vardır; insana değer vermeyen, insanını öteleyen, dışlayan, vatandaşlar arasında ayrım yapan, kendini vatandaşına karşı koruma altına alan bir devlet hizmet üretemez, hakları güvence altına alamaz, ülkeyi büyütemez. Son 15 yılda devleti milletin hizmetkarı yapabilmek, devlet ile millet arasındaki güven sorununu ortadan kaldırmak ve milletimize öz güven kazandırmak için AK Parti olarak büyük gayret sarf ettik" dedi.

"Demokrasi ve kalkınma yerelde başlar"

"Demokrasi ve kalkınma yerelde başlar" anlayışıyla yerel yönetimler reformunu gerçekleştirdiklerini ifade eden Nazlı, "KÖYDES, BELDES, Köye Dönüş ve Rehabilitasyon, SODES Programı, terör mağdurlarının zararlarının tazmin edilmesi gibi projelerle sosyoekonomik alanda önemli adımlar attık. Teşvik Yasası'yla bölgeler arası gelişmişlik farklarını en asgari düzeye indirdik, refahı en küçük yerleşim birimlerine kadar yaygınlaştırdık. Yine bu süreçte kalkınma hamlelerine paralel olarak terörle mücadele, demokratikleşme ve hukuk alanlarında her biri sessiz devrim olarak adlandırılan dev adımlar attık. Ne güvenlikten ne de demokrasiden taviz verdik. Toplumsal barışı tesis etmek için ezber bozan bir yaklaşımla yeni bir güvenlik paradigması tesis ettik" diye konuştu.

"OHAL uygulamasını, devlet güvenlik mahkemelerini ve özel yetkili mahkemeleri kaldırdık"

OHAL uygulamasını, devlet güvenlik mahkemelerini ve özel yetkili mahkemeleri kaldırdıklarını söyleyen Milletvekili Nazlı, "2010 yılında da Kamu Düzeni Müsteşarlığını kurduk. Türkiye bir yandan terörle mücadele etmek zorunda bırakılırken bir diğer yandan terörden, savaştan ve işgallerden zarar gören tüm mazlum coğrafyaların sığınağı, aynı zamanda Adriyatik'ten Kafkaslara, Orta Doğu'dan Çin Seddi'ne, Asya'dan Afrika çöllerine kadar geniş bir coğrafyada umut ve moral kaynağı olmuştur. Türkiye bugün insan onurunun ve hayat hakkının güvencesi ve insanlığın son kalesidir. Tarihin akışı içerisinde belirli dönemlerde önemli kırılmalar yaşanır, işte tam böyle bir zamanda küresel, konjonktürel ve jeopolitik risklerle karşı karşıyayız. Haritalar yeniden çiziliyor ve biz, buna, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la güçlü bir şekilde itiraz ediyoruz. Bunun bedelini bazen teröre, bazen darbe girişimlerine maruz kalarak ödüyoruz. 15 Temmuzda, millet olarak bir araya gelerek milli birlik ruhunu ortaya koyduk ve tüm saldırıları püskürttük. Türkiye, aynı zamanda, bugün, PKK, DEAŞ ve FETÖ gibi, dünyanın en tehlikeli üç büyük terör örgütüne karşı birlikte mücadele etmektedir. Teröre çok büyük bedeller ödemiş ve ödemekte olan insanımız bu tehdide boyun eğmemiş ve terörün hedeflerine ulaşmasına fırsat vermemiştir. AK PARTİ, terör örgütleriyle iş birliği yapan değil, terörün bu topraklardan kökünü kazıyan bir iktidar olarak tarihe geçecektir, bunu da buradan özellikle ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ülkemizi teröre karşı koruma görevini üstlenen ve canlarını siper etmekten kaçınmayan tüm güvenlik güçlerimize görevlerinde muvaffakiyetler diliyorum. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığımızı ve Sahil Güvenlik Komutanlığımızı, bu anlamda sağladıkları katkılar nedeniyle kutluyor, 2018 yılı bütçesinin ülkemiz ve milletimiz adına hayırlı olmasını temenni ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum" şeklinde konuştu.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Mustafa Şükrü Nazlı: 15 Yılda Çok Büyük Hizmetler, Yatırımlar ve Köklü Reformlar Gerçekleştirdik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement