Mustafa Tuncel'e, Aytaç Durak'a Hakaretten Ceza - Son Dakika
Güncel

Mustafa Tuncel'e, Aytaç Durak'a Hakaretten Ceza

Mustafa Tuncel\'e, Aytaç Durak\'a Hakaretten Ceza

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi 1'inci Başkanvekili Mustafa Tuncel, İçişleri Bakanlığı'nca görevinden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 4 bin 700 TL para cezasına çarptırıldı.

23.11.2011 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi 1'inci Başkanvekili Mustafa Tuncel, İçişleri Bakanlığı'nca görevinden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 4 bin 700 TL para cezasına çarptırıldı. Ancak ceza ertelendi. Tuncel, 20 yıldan fazla yakın siyaset arkadaşı olarak yanında yer aldığı Durak'a hakaretten üçüncü kez ceza almış oldu.

Durak'ın şikayeti üzerine, Adana 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan 'hakaret' davasının karar duruşması yapıldı. Aytaç Durak'ın katılmadığı duruşmada bir başka suçtan tutuklu olan Mustafa Tuncel hazır bulundu ve daha önceki savunmalarını tekrar etti. Hakkındaki suçlamayı kabul etmeyen Tuncel, savunmasında şunları söyledi:

SEN DE İMAR PARTİSİNİN İÇİNDESİN DEYİNCE İPLER KOPTU

"5 dönem birlikte seçildik. MHP'den seçildikten sonra işlerin kontrolünün bir kısmı MHP'ye, bir kısmı da oğluna geçti. Ayrıca bana karşı da hasmane bir tutum içine girdiğini hissettim. Ancak sesimi çıkarmadım. Meclis toplantısında elindeki CD'nin (rüşvet kasedi iddiası) 3 dakikalık kısmını dinletti. Ben hepsinin dinlenmesini talep ettim. İtiraz etti. Kendisine itiraz edenler yönünden 'Siz de içinde varsınız' dedi. Ben de yıllardır birlikte çalışıyoruz. Ben böyle bir şeyin içinde değilim biliyorsun dedim. 'Böyle bir imar partisi var. Sen de bunun içindesin, ben buna inanıyorum' dedi. Bunun üzerine ipler koptu. Benim bu davaya konu olan tavrım tamamen başkanın anlattığım fiiline karşılık bir tavırdır."

Mahkeme hakimi, sanık Tuncel'i hakaret suçundan 4 bin 700 TL para cezasına çarptırdı. Sonra da, tekrar suç işlemeyeceğine kanaat getirerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 5 yıl süre ile denetim süresine tabi tutulmasına karar verdi.

BİR GÜNDE 3 DURUŞMA

Tuncel, aynı gün yine Durak'a karşı sarf ettiği sözlerden dolayı hakkında Adana 15'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde ve 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan 'hakaret' davalarında da hakim karşısına çıktı.

Tuncel, 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki savunmasında, davalara konu olan konuşmaların Durak'ın kendisine karşı sarf ettiği hakaretlere karşılık söylediği sözler olduğunu belirterek "Aramızdaki olaylar siyasi tartışmaların sonucu olarak meydana gelmiştir" dedi.

15'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki savunmasında da "Benim kişisel şikayetlerim neticesinde hakkında 4-5 dava açıldı. Daha gerisi de gelecek. Benim söylediğim şeyler hakaret amaçlı değildir. Bildiğim, gördüğüm şeyleri söyledim" diye konuştu.

Asliye ve sulh ceza mahkemesindeki davalar, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için ertelendi.

DURAK'LARA HAKARETTEN 4'ÜNCÜ CEZA

Mustafa Tuncel, daha önce de Durak'a karşı hakaret suçundan Adana 4'üncü Sulh Ceza Mahkemesi 7 bin 80 TL ve Adana 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi de 5 bin 60 TL para cezasına çarptırılmıştı. Tuncel, ayrıca Başkan Durak'ın oğlu Gökhan Durak'a karşı hakaret suçundan da bin 740 TL adli para cezası almıştı. Bu davalarla ilgili verilen cezalarla ilgili de hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmişti.

Adana 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde Aytaç Durak hakkında Mustafa Tuncel'e yönelik hakaret suçundan açılan davada ise 'eylemlerin karşılıklı olması nedeniyle' ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmişti.

MKA(OA/AAA) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mustafa Tuncel'e, Aytaç Durak'a Hakaretten Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement