Mustafa V. Koç Spor Ödülü" Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Ekonomi

Mustafa V. Koç Spor Ödülü" Sahiplerini Buldu

Mustafa V. Koç Spor Ödülü'nün ilk sahipleri, olimpiyat ve dünya şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül ile parali·mpi·k oyunlar ve dünya şampi·yonu mi·lli· okçu Gi·zem Gi·ri·şmen oldu.

26.09.2017 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mustafa V. Koç Spor Ödülü'nün ilk sahipleri, olimpiyat ve dünya şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül ile parali·mpi·k oyunlar ve dünya şampi·yonu mi·lli· okçu Gi·zem Gi·ri·şmen oldu.

Başarılı ve vizyoner iş insanı kimliğinin yanı sıra spora büyük katkılarda bulunmuş Mustafa V. Koç'un bu alandaki vizyonunu sürdürmek amacıyla "Olimpik Değerlere Katkı" temasıyla Mustafa V. Koç Spor Ödülü düzenlendi.

Koç Holding ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi iş birliğiyle hayata geçirilen Mustafa V. Koç Spor Ödülü'nün ilkine, 98 aday arasından finale kalan Akgül ile Girişmen layık görüldü.

Akgül ile Gi·ri·şmen, Koç logosunun mimarı olan ünlü tasarımcı Chermayeff'in dizayn ettiği ödülü, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Mustafa V. Koç Spor Ödülü Jüri Başkanı Caroline Koç'un elinden alırken, aynı zamanda toplam 200 bin liralık maddi ödüle de sahip oldu.

Ödül töreninde konuşan Caroline Koç, organizasyonun ilk yılında, önemli sporcuların aday gösterildiği listeden tek isim seçmekte zorlandıklarını belirterek, nitekim bu yıl özelinde istisna yaptıklarını ve iki sporcuyu ödüllendirdiklerini söyledi.

Akgül ile Girişmen'i, gerek kişiliklerinde tüm olimpik değerleri temsil etmeleri gerekse azim, disiplin ve özverili çalışmalarla yakaladıkları dünya çapındaki sportif başarıları dolayısıyla seçtiklerini belirten Koç, "Her iki sporcumuzu da gönülden kutluyor ve gelecekteki tüm sportif ve sosyal faaliyetlerinde başarılar diliyorum." dedi.

"Arzumuz nesiller boyunca bu ödülü yaşatmak"

Caroline Koç, düzenledikleri ödül töreni ile merhum Mustafa Koç'un en büyük hayallerinden birini gerçekleştirdiklerini kaydederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Amacımız, kendisi gibi spora tutkusu ve yeteneği olan gençleri desteklemek, Mustafa'nın karakterinin önemli bir parçası olan sportmenliği ve etik değerleri teşvik etmek. Mustafa'nın, sporun neredeyse her dalına ilgisi ve profesyonel seviyede yeteneği vardı. Sporun birleştirici gücüne inanır, dostluğu ve dayanışmayı geliştirmesini çok önemserdi. Sadece kazanmak için yarışmazdı. Sportmenlik değerlerini, başarının önünde tutardı. Fair play, centilmenlik, zarafet, rakibine, izleyiciye ve oyunun kendisine saygı, evrensel etik değerlere bağlılık, başkalarıyla değil kendinle yarışmak, hiçbir koşulda pes etmemek, hep daha iyisini hedeflemek… Bunların hepsi de Mustafa'yı Mustafa yapan değerlerdi…"

Koç, Mustafa Koç'un en büyük hayalinin, Türkiye'den uluslararası sporcular çıkması ve yetenekli gençleri teşvik etmek olduğunu, bu amaçla henüz hayattayken söz konusu ödülün temellerini attığını bildirdi.

İlk kez takdim ettikleri ödül ile Mustafa Koç'un bu vizyonunu sürdürmeyi amaçladıklarını vurgulayan Koç, "Ailesi olarak her zaman bu ödülü geliştirerek doğru kişilere ulaşmasını sağlayacak enerji ve isteğe sahibiz. Arzumuz nesiller boyunca bu ödülü yaşatmak." ifadelerini kullandı.

Koç, en büyük hedeflerinin, olimpizm ruhunu bir dünya görüşü, yaşam tarzı olarak yaygınlaştırmak ve bu alanda topluma örnek teşkil eden insanları ve kurumları gündeme taşımak olduğunu da belirtti.

"Olimpik değerler yaşamın her boyutu için geçerli"

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Asbaşkanı Prof. Dr. Uğur Erdener de Mustafa V. Koç Spor Ödülü ile yaşamlarında dostluk, mükemmellik ve saygı gibi olimpik değerleri kendilerine ilke edinmiş ve bu değerlerin kitleler tarafından özümsenmesine büyük katkı sağlamış kişilerin ödüllendirileceğini bildirdi.

Erdener, olimpik değerlerin sadece sporda değil, yaşamın her boyutu için geçerli olduğuna dikkati çekerek, söz konusu ödülün bu değerleri hayatının merkezine koyan Mustafa V. Koç adına ve anısına olmasının önemini vurguladı.

Her biri bu değerleri yaşayan ve başkalarının da yaşaması için katkı sağlayan 98 aday arasından ödül sahiplerini belirlemenin kolay olmadığını belirten Erdener, "İnsan onurunu koruyan ve barışçıl toplumlar yaratılmasına özendirici rol oynayan olimpik değerlerin içselleştirilmesine katkı sağlayan kişi ve kurumlarımızın sayılarının her yıl daha da artmasını ve geleneksel hale dönüşecek Mustafa V. Koç Spor Ödülü ile daima onurlandırılmalarını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Mustafa V. Koç Spor Ödülü' Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz
    17:35 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siirt'in Kurtalan ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez gibi farklı etnik gruplara ayrım yapmadıklarını ve birlikte olduklarını belirtti. Yılmaz, terörün sona erdiği ve huzur ortamının egemen olduğu bir ortamda özel sektör yatırımlarının da bölgeye gelmeye başladığını söyledi. Ayrıca, çocuklara iyi eğitim verdiklerini ve mezhep, etnik ve dini ayrımcılığa karşı olduklarını vurguladı.

  • Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor
    17:31 Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor

    Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu ve Eskişehir Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ali Sefa Şen, yerel seçimler sonrası kemer sıkma politikalarında artış yaşanmasını beklediklerini söyledi. Şen, enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, seçimlerden sonra fiyat artışları olacağını tahmin ettiklerini belirtti.

  • Türkiye, Milli Uzay Programı ile Ay'a uzay aracı göndermeyi hedefliyor
    17:26 Türkiye, Milli Uzay Programı ile Ay'a uzay aracı göndermeyi hedefliyor

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, savunma sanayisindekine benzer bir ekosistemi uzay alanında da kuracaklarını belirterek, "Hedefimiz milli hibrit roket motorla birlikte çalıştıracağımız yerli uzay aracını 380 bin kilometre ötedeki Ay'a eriştirmek.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye'nin astronotuyla gurur duymuyorlar
    17:25 Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye'nin astronotuyla gurur duymuyorlar

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın seçim malzemesi olarak kullanıldığı iddialarına yanıt verdi. Bakan Kacır, milli projelere ve işlere sahip çıkılmadığı için rahatsızlık duyulduğunu belirtti.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Türkiye'de istihdam artışı ve ekonomik büyüme devam ediyor
    17:24 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Türkiye'de istihdam artışı ve ekonomik büyüme devam ediyor

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "2005 yılında sanayi istihdamı 4 milyon 140 bin kişi iken, 2023 yılında 6 milyon 711 bin kişi olarak gerçekleşmiş, ülkemizin sanayi alanındaki hamlelerinin işgücü istatistiklerine önemli bir yansıması olmuştur.

  • Posof'ta doğalgaz sevinci
    17:18 Posof'ta doğalgaz sevinci

    Ardahan'ın Posof ilçesinde yıllardır özlemi çekilen doğalgaz çalışmalarında sona gelindi. İlk kanal açma töreninde konuşan firma yöneticileri açılışın 2023 Ekim ayında planlandığını ancak yoğun kış şartlarından dolayı çalışmaların bugün tamamlandığını belirtti. İlk gazın açılış töreni Posof otogarında yapıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı törende büyük sevinç vardı.


Advertisement