Musul'u Kurtarma Operasyonuna Doğru - Son Dakika
Güncel

Musul'u Kurtarma Operasyonuna Doğru

Musul\'u Kurtarma Operasyonuna Doğru

Eski Musul Valisi ve Ninova Muhafızları Komutanı Esil Nuceyfi, terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'un geri alınmasının kolaylaştırılması için kent merkezindeki aşiret reisleriyle güçlü iş birliği ve koordinasyonun sağlandığını belirtti.

16.10.2016 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Musul Valisi ve Ninova Muhafızları Komutanı Esil Nuceyfi, terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'un geri alınmasının kolaylaştırılması için kent merkezindeki aşiret reisleriyle güçlü iş birliği ve koordinasyonun sağlandığını belirtti.

Nuceyfi, Musul'u kurtarma operasyonunun hazırlıkları ve son gelişmelere dair AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Operasyonun kolaylaştırılması ve güvenlik güçlerine destek sağlanması için Musul'daki aşiret reisleriyle sürekli irtibat halinde olduklarını belirten Nuceyfi, "DEAŞ'ın hakimiyeti altında 2 yıldan uzun süredir yaşayan aşiret reisleri operasyonun başlamasını dört gözle bekliyor. Güvenlik güçleriyle koordinasyon içerisinde olup, iş birliğine hazırlar." dedi.

Kent içerisinde, DEAŞ'ın hedef alınması ve örgütün zayıflatılması için gizli birliklerin kurulduğunu aktaran Nuceyfi, şunları söyledi:

"Kent merkezini kurtarmaya gelen güvenlik güçlerine destek vermeleri için bazı gizli birlikler kurduk. Bu birlikler, kent merkezinin tüm bölgelerine yayılmış durumda. Bunlardan birçoğu daha önce Irak ordusunda görev yapmış tecrübeli asker. DEAŞ'a karşı müdahale başladığı zaman bu güçlerin rolü, halkın güvenlik güçlerini desteklemesi ve kentin asayişini sağlamak olacak."

"Kent merkezinin alınması oraya girecek güçlerin halka davranışına bağlı"

Nuceyfi, operasyonun başlaması için tüm hazırlıkların yapıldığını ve Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'den gelecek talimatın beklenildiğini belirterek, Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun birkaç aşamadan oluşacağını dile getirdi.

Eski Vali Nuceyfi sözlerini şöyle sürdürdü:

"Musul operasyonu birkaç aşamadan meydana geliyor. İlk etapta, kentin güney, doğu ve kuzey bölgelerindeki Peşmerge güçleriyle Irak ordusu ortak hareket ederek, kent çevresindeki Tılkef, Hemdaniye ilçeleriyle, Bertılla ve Başika kasabalarını kurtaracak. Kent çevresindeki bölgelerin geri alınması iki hafta sürebilir. Ancak kent merkezinin alınması, oraya girecek güçlerin halka nasıl davranacağına bağlı. Eğer kent sakinleri tarafından benimsenecek güçler olurlarsa, operasyon kısa bir süre içerisinde başarılı bir şekilde tamamlanır."

Terör örgütü PKK'nın konuşlandığı Sincar ilçesinden atılması için bir takım planlarının olduğunu söyleyen Nuceyfi, Musul'daki Arap aşiretleri ve Ezidilerin örgütün bölgedeki varlığına karşı çıkması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Musul'u Kurtarma Operasyonuna Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement