Musul'un Kurtuluşu Gaziantep'te Düzenlenen Etkinlikle Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Musul'un Kurtuluşu Gaziantep'te Düzenlenen Etkinlikle Kutlandı

Musul\'un Kurtuluşu Gaziantep\'te Düzenlenen Etkinlikle Kutlandı

Musul’un terör örgütü DEAŞ’ın işgalinden kurtarılması, Irak’ın Gaziantep Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.

18.07.2017 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Musul'un terör örgütü DEAŞ'ın işgalinden kurtarılması, Irak'ın Gaziantep Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Irak'ın ikinci büyük kenti olan Musul'un, 2014 yılında terör örgütü DEAŞ tarafından işgal edilmesinin ardından, Irak ordusu koalisyon güçlerinin desteğiyle Musul'u kurtarma operasyonu başlatmıştı. 10 Temmuz 2017 tarihinde Musul'un, DEAŞ işgalinden tamamen temizlendiğinin açıklanmasıyla, çeşitli etkinlikler düzenlenerek zafer kutlandı. Musul'un DEAŞ'tan kurtarılması, Irak'ın Gaziantep Başkonsolosluğu tarafından Gaziantep Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinliğe Irak'tan göç edip Gaziantep'te yaşayan Musulluların yanı sıra, Gaziantep'teki bazı iş adamları da katıldı.

Irak'ın Gaziantep Başkonsolosu Muayad Omer Koperly, Musul'un terör örgütü DEAŞ'tan tamamen kurtarılmasının sevincini yaşadıklarını belirterek, "DEAŞ Musul kentini 2014 Haziran ayında işgal etmişti. Irak hükumeti ve Irak Genelkurmay Başkanlığı bir operasyon düzenledi. Ortak operasyon birimi oluşturuldu. Bunun başarıya ulaşmasının etken sebeplerinden birisi, koalisyon güçlerinin gökyüzünden bizim güçlerimize yardımda bulunmasıydı. Musul'un kurtuluşu 10 Temmuz 2017 tarihinde Irak Başbakanı Musul'un tamamen terör örgütünden kurtulduğunu ilan etti. Her yılın 10 Temmuzu ulusal zafer bayramı olarak ilan edilmiştir. Konsolosluk olarak Musul'un kurtarılması nedeniyle Gaziantep'te kutlama programı düzenledik. Buraya gelip bizimle zafer sevincini paylaşan herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra Musul'un yeniden inşası olacak. Bu inşada tüm dostlarımızın bize destek olmasını istiyoruz" dedi.

Etkinlikte, Musul'un işgalden önce ve sonraki durumu gösteren sinevizyon izlendi. Şiirlerin okunmasının ardından, Musul'un fotoğraflarının bulunduğu serginin gezilmesiyle sona erdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Musul'un Kurtuluşu Gaziantep'te Düzenlenen Etkinlikle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar oluştu
    12:44 Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar oluştu

    Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Kızılelma köyünde Şükrü Soylu'ya ait ahır ve samanlığa yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar meydana geldi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Yangın sonucunda ahırda bulunan hayvanlar kurtarılırken, 30'un üzerinde tavuk ve ördek telef oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Edirne'de kamyon ile minibüs çarpıştı: 1 yolcu yaralandı
    12:43 Edirne'de kamyon ile minibüs çarpıştı: 1 yolcu yaralandı

    Edirne'de Atatürk Bulvarı'nda meydana gelen trafik kazasında, T.K. yönetimindeki kamyon ile A.D.A. idaresindeki minibüs çarpıştı. Kazada minibüsteki 1 yolcu yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralı Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Sürücüler ise ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı
    12:43 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı ve tarımsal üretimi artırarak Kayseri'yi bir tarımsal üretim merkezi haline getireceklerini söyledi.

  • Kilis'te 3 Bin 53 Çiftçiye 650 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı
    12:40 Kilis'te 3 Bin 53 Çiftçiye 650 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi dağıttı. Dağıtım töreninde İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin tarım arazilerinin etkin kullanımını hedeflediğini belirtti.

  • Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti
    12:36 Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti

    Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemi vurgulandı.

  • Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor
    12:35 Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor

    Muğla Ege Yıldızları Spor Kulübü, Türkiye Kadınlar Hokey Süper Ligi Salon Sezonu'nu Türkiye Süper Ligi Şampiyonu olarak tamamladı. Ancak Muğla'da sahası olmadığı için maçlarını Alanya'da oynuyor. Son maçta Denizli Acıpayam Belediyespor'u 6-1 mağlup eden takım, Süper Lig B grubunda liderliğe yükseldi. Ancak kulüp başkanı ve antrenör Serkan Şen, Muğla'dan yeterince destek alamadıklarını belirterek diğer illerden teklifler aldıklarını söyledi.


Advertisement