Mut'ta Maden Sahasına 12 Bin 700 Fidan Dikildi - Son Dakika
Yerel

Mut'ta Maden Sahasına 12 Bin 700 Fidan Dikildi

Mut\'ta Maden Sahasına 12 Bin 700 Fidan Dikildi

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Mut ilçesinde çalışması biten ve terk edilmiş bir maden sahasına 12 bin 700 adet fidan dikti.

02.04.2014 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Mut ilçesinde çalışması biten ve terk edilmiş bir maden sahasına 12 bin 700 adet fidan dikti.

Mut Orman İşletme Müdürlüğü sınırlarında faaliyet gösteren bir madencilik şirketinin, faaliyetlerine son vererek boşalttığı 15 bin 943 metrekarelik maden ocağı sahasına fidan dikildi. Maden sahalarının rehabilitasyonu kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe, Mersin Orman Bölge Müdür'ü Abit Baca, Bölge Müdür Yardımcısı Reffik Ulusoy, İzin İrtifak Şube Müdür'ü Zekeriya Demir, Mut Orman İşletme Müdürü Hasan Keskin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, "Bugün burada madencilik olayının sadece doğayı tahrip eden ve bozan kısmıyla değil tamir eden yani işletmecilik anlayışına uygun bir şekilde fidan dikimi etkinliği yapmaktayız. Madencilik doğayı tamamen bozuyor ama bunun geri dönüşümü var. Onun örneklerini bugün burada hep beraber fidan dikerek sergiliyoruz. Burada yaklaşık 163 dönümlük alanı Güvenilir Madencilik madenini aldıktan sonra kullanmayacak alanı orman idaresine devretti. İlgili firmayla birlikte yaklaşık burada 13 bin adet fidan dikiyoruz. Bunun çoğunluğu fıstık çamı olup 9 bin 700 adet fıstık çamı, 2 bin adet kızılçam ve bin adedi ise akasya fidanıdır. Bu ağaçlar büyüyüp doğaya güzellik verecek" dedi.

Konuşmanın ardından boşaltılan mermer sahasına törene katılan Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca ve vatandaşlar tarafından 9 bin 700 adedi fıstık çamı, 2 bin adet kızılçam, bin adet akasya olmak üzere toplam 12 bin 700 adet fidan dikildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mut'ta Maden Sahasına 12 Bin 700 Fidan Dikildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement