Mut'ta, Toptancı Hali Sezonu Açıldı - Son Dakika
Güncel

Mut'ta, Toptancı Hali Sezonu Açıldı

Mut ilçesindeki sebze ve meyve toptancı hali esnafı sezonu dualarla açtı.

19.04.2016 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mut ilçesindeki sebze ve meyve toptancı hali esnafı sezonu dualarla açtı.

Mevsimlik olarak faaliyet gösteren Mersin Büyükşehir Belediyesi Mut Sebze ve Meyve Toptancı Hali, turfanda erik ve kayısı sezonu olan Nisan ile Temmuz ayları arasında hizmet veriyor.

Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, açılışta yaptığı konuşmada, yeni sezonun hayırlı olmasını diledi.

Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ise Türkiye'nin tarımsal üretimde önemli bir noktada olduğunu belirterek, "Üretilen ürünlerin bir kısmı ihraç edilirken, bir kısmı da ülkemizde tüketiliyor. Çiftçilerimize hayırlı ve bol kazançlı bir yıl olmasını dilerim." dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mut Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, sezonun başlaması ile halde hareketlilik yaşanacağını belirterek, ilçede önemli oranda kayısı üretimi yapıldığını söyledi.

İlçede 55 bin 200 dekar alanda kayısı üretimi yapıldığını kaydeden Acar, "Geçen yıl 100 bin ton sofralık kayısı üretildi. Bu rakamın 35 bin tonu ihraç edildi. Bu yıl da kayısıda rekolte beklentimiz 70 bin tonun üzerinde. Mut kayısısını iç piyasada sadece Ankara, İstanbul, İzmir'e değil Türkiye'nin her bölgesine gönderiyor, dış piyasada ise ağırlıklı olarak Rusya ve Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından dua okunup, kurban kesilerek yeni sezon açılışı yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mut'ta, Toptancı Hali Sezonu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement