Mutanoğlu: "Yeniden Ayağa Kalkan Somali'yi Çok Daha İyi Bir Şekilde Anlatmamız Gerekiyor" - Son Dakika
Güncel

Mutanoğlu: "Yeniden Ayağa Kalkan Somali'yi Çok Daha İyi Bir Şekilde Anlatmamız Gerekiyor"

Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, Somali'de bugün onlarca televizyon, gazete, radyo ve internet sitesinin bulunduğunu ama bunların dünyaya Somali'yi anlatmada yeterli olmadığını belirterek, "Yeniden ayağa kalkan Somali'yi çok daha iyi bir...

02.12.2018 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, Somali'de bugün onlarca televizyon, gazete, radyo ve internet sitesinin bulunduğunu ama bunların dünyaya Somali'yi anlatmada yeterli olmadığını belirterek, "Yeniden ayağa kalkan Somali'yi çok daha iyi bir şekilde anlatmamız gerekiyor." dedi.

Mutanoğlu, Doğu Afrika Araştırma ve Kalkınma Derneği'nce düzenlenen, "Türkiye-Somali Ortaklığı: İleriye Doğru" konferansında yaptığı konuşmasında, Somali ve Türkiye arasındaki medya ilişkilerine değindi.

İki ülke halklarının birbirini tanımasında medyanın rolünün çok önemli olduğunu ifade eden Mutanoğlu, "Somali yeniden doğuyor, bunu görüyoruz. O durağan ekonomiden artık yavaş yavaş toparlayan, kendini geliştiren bir ekonomiye geçiyor. Bu, bizi gerçekten çok sevindiriyor. Somali yeniden ayağa kalkıyor. Bunda Türkiye'nin de katkısının olması bizi çok sevindiriyor. Ama biz Somali'yi biz ne kadar tanıyoruz Türkiye'de. Dünya Somali'yi ne kadar tanıyor? Burada medya bu işi yürütüyor." diye konuştu.

Bu konferans için yaptığı araştırmada Türkiye'deki medyada Somali'nin nasıl algılandığına baktığını dile getiren Mutanoğlu, şunları söyledi.

"Öncelikle şunu gördüm; Türk basınında Somali ile ilgili öne çıkarılan şeyler daha çok patlamalar, silahlı saldırılar, Eş-Şebab saldırıları, 'şu kadar patlama oldu', 'şu kadar insan öldü' gibi haberler veriliyor. Bir dönem, özellikle geçen sene ve önceki yıllar, Türkiye'nin, Somali'nin yeniden ayağa kalkması konusundaki destekleri. Türkiye, Türkiye'nin dışındaki en büyük askeri üssünü Mogadişu'da kurdu. Bu askeri üssün getirmiş olduğu faydaları biz önümüzdeki yıllarda çok daha fazla göreceğiz çünkü orada güçlü bir Somali ordusunun oluşturulması, Somali'nin kendi gücü ve imkanlarıyla tehditleri bertaraf edebiliyor olması, Somali'nin geleceğinin ne kadar aydınlık olduğunu bize gösteriyor. Bu anlamda orada kurulmuş olan güçlü yapı, gerçekten çok önemli."

Somali'de bugün onlarca televizyon, gazete, radyo ve internet sitesinin bulunduğunu ama bunların dünyaya Somali'yi anlatmada yeterli olmadığını vurgulayan Mutanoğlu, "Yeniden ayağa kalkan Somali'yi çok daha iyi bir şekilde anlatmamız gerekiyor." ifadesini kullandı.

Mutanoğlu, AA'nın Türkiye'nin en büyük haber kaynadığı olduğunu hatırlatarak, "AA dünyada 13 dilde yayın yapıyor. Türkçe'den sonra en güçlü olduğumuz dil, Arapça haberler. İngilizce, Fransızca, Rusça, Boşnakça, Sırpça, Hırvatça, Farsça gibi dillerimiz var. Bizim Somali konusunu çok daha büyük görmemiz gerekiyor. " değerlendirmesinde bulundu.

Konferansı dinlerken Somali'nin çok da iyi anlaşılmadığını gördüğünü aktaran Mutanoğlu, bu nedenle Somali'nin özel bir dosya haber olarak çalışılması için ekip arkadaşlarından ricada bulunduğunu söyledi.

Mutanoğlu: "Yeniden Ayağa Kalkan Somali\'yi Çok Daha İyi Bir Şekilde Anlatmamız Gerekiyor"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mutanoğlu: 'Yeniden Ayağa Kalkan Somali'yi Çok Daha İyi Bir Şekilde Anlatmamız Gerekiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ahlat'ta cenaze konvoyunda zincirleme kaza: 1 yaralı
    13:49 Ahlat'ta cenaze konvoyunda zincirleme kaza: 1 yaralı

    Bitlis'in Ahlat ilçesinde cenaze konvoyunda 5 aracın karıştığı zincirleme kazada 1 kişi yaralandı. Tatvan ilçesi istikametinden Ahlat ilçesine gelen cenaze konvoyunda bir aracın aniden fren yapması sonucu 5 aracın karıştığı zincirleme kaza yaşandı. Kaza sonucu yaralanan N.E, sağlık ekiplerince Ahlat Devlet Hastanesine kaldırıldı. Jandarma ve polis ekipleri kaza yerinde güvenlik önlemi aldı.

  • Sosyal medya fenomeni Kıvanç ve Beril Talu'nun kuaförünü dolandırdığı iddiası
    13:48 Sosyal medya fenomeni Kıvanç ve Beril Talu'nun kuaförünü dolandırdığı iddiası

    Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu'nun, yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddiası ortaya çıktı. Ayrıca, kuaförünü de 7 bin dolar dolandırdığı belirtildi. Dosya, yetkisizlik kararıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: İnşallah çok kısa sürede ilçelerimize doğalgaz gelecek
    13:48 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: İnşallah çok kısa sürede ilçelerimize doğalgaz gelecek

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'nun Ağlı ilçesinde düzenlenen mitingde vatandaşlara seslenerek, doğalgazın Ağlı'ya ve diğer ilçelere gelmesi için çalışmaların takipçisi olacağını belirtti.

  • Hayata Anlam Katanlar Derneği, Ramazan'da ihtiyaç sahibi ailelere yardım elini uzattı
    13:46 Hayata Anlam Katanlar Derneği, Ramazan'da ihtiyaç sahibi ailelere yardım elini uzattı

    Samsun merkezli Hayata Anlam Katanlar Derneği, Sosyal Yardımlaşma Platformu üyeleri ile birlikte kurdukları iftar çadırında her gün 650 kişiye sıcak yemek dağıtıyor. Ayrıca, teravih çıkışlarında cemaate ikramlarda bulunup, namaza gelen çocuklara hediyeler vererek Ramazan sevincini yaşatıyorlar.

  • Samsun'da depo olarak kullanılan iş yerinde çıkan yangında maddi zarar oluştu
    13:46 Samsun'da depo olarak kullanılan iş yerinde çıkan yangında maddi zarar oluştu

    Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan bir iş yerinde çıkan yangında depoda bulunan ambalaj malzemeleri zarar gördü. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda 'para sayma' görüntüleri soruşturması devam ediyor
    13:46 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda 'para sayma' görüntüleri soruşturması devam ediyor

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan'da 'şüpheli' sıfatıyla Savcılıkta ifade verdi.

  • Antalya'da dev uyuşturucu operasyonu: 1,5 milyon kullanımlık A4 ele geçirildi
    13:45 Antalya'da dev uyuşturucu operasyonu: 1,5 milyon kullanımlık A4 ele geçirildi

    Antalya'da polisin düzenlediği operasyonda, 1 milyon 520 bin kullanımlık 245 sentetik kannabinoid Bonzai maddesi ele geçirildi. Ele geçirilen miktarın Antalya'da bugüne kadar tek seferde ele geçirilen en yüksek miktar olduğu belirtildi. Operasyonda yakalanan 3 şüpheli şahıs 'Uyuşturucu Madde Ticareti Yapma' suçundan Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

  • Muş'ta 60. Kütüphane Haftası Kutlandı
    13:45 Muş'ta 60. Kütüphane Haftası Kutlandı

    Muş Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen törende, kütüphanelerin toplumun aynası olduğu vurgulandı. Muş Valisi Avni Çakır, kütüphane kültürünün son yıllarda geliştiğini belirtirken, Belediye Başkanı Feyat Asya ise okumanın ve kütüphanenin önemine dikkat çekti. Törenin ardından en çok kitap okuyan öğrencilere hediyeler verildi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı Anma Töreni'nde konuştu
    13:45 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı Anma Töreni'nde konuştu

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Adalet Sarayı'nda düzenlenen Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı Anma Töreni'nde yaptığı konuşmada, şehit savcıyı adalete olan inancıyla, vatan ve millet sevgisiyle, dik duruşuyla hatırladıklarını belirtti. Tunç, terör örgütlerine ve adaletsizliğe karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

  • Yozgat'ta Trafik Kazalarının Yüzde 82'si Sürücü Dikkatsizliğinden Kaynaklanıyor
    13:44 Yozgat'ta Trafik Kazalarının Yüzde 82'si Sürücü Dikkatsizliğinden Kaynaklanıyor

    Yozgat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Yozgat'ta meydana gelen trafik kazalarının yüzde 82'sinin sürücülerin dikkatsizliği nedeniyle tek taraflı olarak gerçekleştiği belirtildi. Açıklamada, trafik kazalarının can kayıplarına ve yaralanmalara yol açmanın yanı sıra aileleri, arkadaşları ve toplumu derinden etkilediği vurgulandı. Tüm sürücülerin trafik kurallarına uyması, dikkatli ve saygılı bir sürüş sergilemesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement