Kardeşinin borçları nedeniyle 5 çocuğunun uyuduğu odayı kurşun yağmuruna tuttular - Son Dakika
3.Sayfa

Kardeşinin borçları nedeniyle 5 çocuğunun uyuduğu odayı kurşun yağmuruna tuttular

Kocaeli'nde müteahhitlik yapan kardeşinin piyasaya olan borçları nedeniyle sürekli tehdit edilen vatandaşın ailesiyle birlikte yaşadığı ev, kardeşinin kayınbiraderi tarafından kurşun yağmuruna tutuldu. 5 çocuğun uyuduğu odanın duvarına 14 kurşun isabet eden aile, can güvenlikleri olmadığı için sokağa bile çıkamıyor.

29.10.2020 10:24  Güncelleme: 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

25 Ekim gecesi 01.20 sıralarında Körfez Yavuz Sultan Selim Mahallesi Erdemci Sokak üzerinde yaşanan olayda, müteahhitlik yapan kardeşi Evren Çebi'ye 2 daire karşılığı arsasını inşaat yapması için veren ve berberlik yaparak geçimini sağlayan Abdurrahman Çebi, dairelerini teslim alması sonrasında yeni evine taşındı.

Bir süre sonra piyasaya yaklaşık 5 milyon lira borçlanan Evren Çebi ise ortadan kayboldu. Müteahhit Evren Çebi'nin kaybolması sonrasında kendisinden alacaklı olan kayınbiraderi S.G. ve yakınları ise Abdurrahman Çebi ve ailesini tehdit etmeye başladı.

EVİNE 14 KURŞUN

Müteahhite ulaşamayan S.G. ve yakınları gece saatlerinde gelerek alacaklarını almak için tehdit ettikleri Abdurrahman Çebi'nin karısı ve 5 çocuğu ile yaşadığı eve silahla taradı. Evine 14 kurşun isabet eden Çebi, silah sesini duyup uyanınca 5 çocuğunun uyuduğu odanın duvarına 14 kurşun isabet ettiğini gördü. Çocuklarını alarak pencerelerden uzak odaya kaçan Çebi, polisi arayarak şikayetçi oldu.

Can güvenlikleri olmadığı için dışarı çıkamadıklarını söyleyen Çebi, kardeşinin bulunmasını ve kendisini tehdit edenlerin ise cezalandırılmasını bekliyor.

'ÇOLUĞUN ÇOCUĞUN VAR' DİYEREK TEHDİT ETTİLER

Kardeşinden alacaklı olanların kendisini eşi ve çocukları ile sürekli tehdit ettiklerini iddia eden Abdurrahman Çebi, "Kardeşim müteahhitlik yapmaktaydı. Benim arsamı kat karşılığı istedi. 4 daireye 3 daire karşılığı anlaştık. Daha sonra bunun borcu olduğu için bir dairemi daha verdim. Yani 2 tane daire almış oldum. Kardeşim piyasaya olan borçlarından dolayı 3-4 gündür kayıp. Kardeşimin kayınçosu ve ailesi, kardeşimin kaybı ile ilgili beni sorumlu tutuyorlar. Olaydan yarım saat önce alkollü olarak belinde silahla gelerek beni tehdit etti. Giderken de 'Çoluğun çocuğun var' dedi. Polise gittik ifademizi verdik. Bundan 2-3 saat sonra gece 01.20 sıralarında evim kurşunlandı. Ondan sonra tekrar gittik ifade verdik. Polis geldi, boş kovanları buldu. Tutanak tuttular. Savcılığa verdik şu anda süreci bekliyoruz" dedi.

"YATAK ODASI SANIP SIKMIŞLAR"

Diğer alacaklıların da kendisini tehdit ettiğini söyleyen Çebi, "Kapıma geliyorlar. Can güvenliğimiz yok. Çocukları dışarıya, bakkala, okula gönderemiyoruz. 5 çocuğum var. Özellikle çocuklarımın yatak odasına ateş etmişler. Özellikle giderken, 'Çocuğun var, eşin var' diyerek öyle gitti. Ondan sonra da evim kurşunlandı. Şu anda evde 14 kurşun izi var. Aslında yatak odası hedef alınmış ama oraya gelmiş. Orayı yatak odası biliyorlar. Yanlış bilmeseler kesinlikle çocuklardan biri zarar görebilirdi" diye konuştu.

Müteahhit kardeşinin borçluları evine kurşun yağdırdı

"KARDEŞİM YAKALANSIN"

Kardeşinin piyasaya yaklaşık 5 milyon lira borcunun olduğunu belirten Abdurrahman Çebi, "Daha bu bize gelenler. Arkasını bilmiyoruz. ve bunlardan da tehdit alıyorum. Bunlar belki davalarında haklılar ama sonuçta tehdit bana geliyor. Kardeşim yakalansın, eğer ben suçluysam ben çekeyim ama kardeşim ve yanındakiler suçluysa onlar hesabını versin. Beraber ortak iş yaptığımız yok. Ben berberlik yapmaktaydım. Mesela alt katım bile 2 kişiye satılmış, tabu başkasının üzerine görünüyor. Onlar da gelip bana hesap sorabiliyor" şeklinde konuştu.

Müteahhit kardeşinin borçluları evine kurşun yağdırdı

DOWN SENDROMLU ÇOCUĞU VAR

Kurşunlanma gecesi korku ile çocuklarının odasına koştuğunu anlatan Antika Çebi, "Bebeğim vardı uyutuyordum. Daha sonra silah sesleri duyduk. Eşim 'Kalk polisi ara' dedi. Ben de aradım ama çocukların odasına kaçtım direk. Çocukların odası taranmış. Çocukları kaldırdık, down sendromlu oğlum da var 15 yaşında onu da aldık aşağıya indik. Polisi aradık geldiler. İnceleme yaptılar 14 boş kovan aşağıda 14 isabet yeri de evde buldular. O sıra şoka girdik. 15-20 dakika kendimize gelemedik. Can güvenliğimiz yok. Markete pazara gidemiyoruz, çöpü dökmeye bile gidemiyoruz aşağıya. Bizim bir günahımız yok ama karşı taraf bunu anlamıyor. 'Ya seni, ya karını ya da çocuğunu alırız' diyerek açık açık tehdit ediyorlar. Bunu polis ifademizde de bildirdik. Camlara yakın oturamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Müteahhit kardeşinin borçluları evine kurşun yağdırdı

"EŞİMİ TUZAĞA ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Müteahhit Çebi için kendilerinin kayıp başvurusu yaptığını dile getiren Antika Çebi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eşimi tuzağa çekmeye çalışıyorlar. Kaynımın çalıştığı sucu, eşime arabasının kapısının sıkıştığını söyleyerek 'Gelsene' diyor. Eşim de 'Ben kaportacımıyım, git tamirci çağır' diyor. Eşime el işareti yaparak uyardım. Bu bir tuzak dedim. Hemen polisi aradık polisler geldi kapıya. Olayı saptırıyorlar. ya kaynım gerçekten öldü üzerimize yıkmaya çalışıyorlar. Kayınım eşi, kaybolduktan sonra bize haber vermedi. İskan almaya gidecekti eşim. Kaynımın imzası gerekiyordu. Öyle öğrendiler kayıp olduğunu. Hiçbir kayıp başvurusu yapmamışlar. Eşimin kayıp başvurusundan bir sün sonra eşi gidip kayıp başvurusu yapmış."

ÇOCUKLAR KORKU İÇİNDE

Olayda büyük korku yaşadıklarını söyleyen çocuklar da dışarıya çıkamadıklarını dile getirdiler. Olayın ardından kurşun izleri ile dış duvarı dolan evde inceleme yapan polis ekipleri ise saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

Müteahhit kardeşinin borçluları evine kurşun yağdırdı
Kardeşinin borçları nedeniyle 5 çocuğunun uyuduğu odayı kurşun yağmuruna tuttular
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Kardeşinin borçları nedeniyle 5 çocuğunun uyuduğu odayı kurşun yağmuruna tuttular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • abdurrahman Düşüngen: Milleti dolandır, parasını al(çal) sonra şikayet et. Yok öyle yağma bedelini öyle veya böyle ödeyeceksin. 1 14 Yanıtla
  • Adana li: Lan gerizekalı lar adam kardeşi hiç bir işle alakası yok zaten o kadar para olsaadam çeker gider beraberlik mi yapar 4 0 Yanıtla
  • Abdurrahman düşüngene cevap: Eğer senin dediğin gibiyse bedelini fazlasıyla ödesin yok adamın bi suçu abisinin cezasını çekiyorsa sen ondan beter ol 4 0 Yanıtla
  • Lider21: Sen kimsin 0 0
  • İzmitli: Allah korusun o masum coluk cocuga zarar gelseydi, iki cihanda hem. O kardes denen rezil dolandirici hemde bunu yapanlar rahat yuzu gormezler, iste boyleleri. İcin iyi ki cehennem var, Allah kolaylik. Versin aileye, kim dolandiricilik yaptiysa bedelini o odemeli, baskasi degil 0 0 Yanıtla
  • Antalya'da 218 şüpheli tutuklandı
    14:17 Antalya'da 218 şüpheli tutuklandı

    Antalya'da yapılan operasyonlarda çeşitli suçlardan aranma kaydı bulunan 218 şüpheli tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş birimleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda, kasten öldürme, kasten yaralama, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, insan ticareti, fuhşa teşvik aracılık ve yer temini, tehdit, hırsızlık ve dolandırıcılık gibi suçlar başta olmak üzere birçok asayiş olayıyla mücadele edildi. Ayrıca yapılan sorgulamalarda 2 bin 365 şahıs yakalandı ve adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 218'i tutuklandı. Operasyonlar kapsamında ayrıca 176 bin 800 araç, 10 bin 700 motosiklet incelendi ve çalıntı 6 otomobil, 13 motosiklet ve 8 bisiklet ele geçirildi. İş yerlerinde yapılan denetlemelerde ise kumar suçundan 17 şahıs ile kayıtsız günübirlik faaliyet yürüttüğü tespit edilen 1 işletmeye idari para cezası uygulandı. Operasyonlarda toplamda 28 adet tabanca, 2 adet tüfek, 3 adet kuru sıkı tabanca ve 360 adet fişek ele geçirildi.

  • İçişleri Bakanı: 'MAHZEN-14' Operasyonlarıyla Organize Suç Örgütü Çökertildi
    14:17 İçişleri Bakanı: 'MAHZEN-14' Operasyonlarıyla Organize Suç Örgütü Çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 11 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen 'MAHZEN-14' operasyonlarında elebaşılığını Onurcan Bildik'in yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 50 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, suçtan elde edildiği değerlendirilen 150 milyon TL değerinde taşınmaza el konuldu.

  • Ankara'da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Gözaltına Alındı
    14:14 Ankara'da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Ankara'nın Mamak ilçesinde yapılan operasyonda, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 4 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir iş yerinde yapılan aramada 40 bin 627 sentetik uyuşturucu hap ve av tüfeği ele geçirdi. Şüphelilerin adliyeye sevk edileceği bildirildi.

  • Kastamonu'da Ruhsatsız Tabanca Yakalanan Şahıs Hakkında Adli İşlem Başlatıldı
    14:14 Kastamonu'da Ruhsatsız Tabanca Yakalanan Şahıs Hakkında Adli İşlem Başlatıldı

    Kastamonu'da polis ekipleri tarafından durdurulan araçta yapılan aramada, 1 adet ruhsatsız tabanca ve tabanca takılı şarjör içinde 7 adet fişek ele geçirildi. Yakalanan şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Dilovası'nda Silahlı Kavga: 1 Ölü
    14:09 Dilovası'nda Silahlı Kavga: 1 Ölü

    Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde çıkan silahlı kavgada, aralarında husumet bulunan Emre T. ve Ümit Y. arasında çıkan tartışma sonucunda Emre T. silahla boynundan yaralandı. Hastaneye kaldırılan Emre T. tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis ekipleri, kaçan Ümit Y'yi yakalamak için çalışma başlattı ve olayda kullanılan tabanca bulundu.

  • Aydın'da balkonda unutulan yemekten çıkan yangın korkuttu
    14:09 Aydın'da balkonda unutulan yemekten çıkan yangın korkuttu

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bir apartmanda balkonda unutulan yemekten çıkan yangın, kısa sürede söndürüldü. Yangında evin balkon kısmında küçük çapta maddi hasar meydana geldi.

  • Adana'da otomobilin motor bölümüne giren yılan itfaiye ekiplerince çıkarıldı
    14:08 Adana'da otomobilin motor bölümüne giren yılan itfaiye ekiplerince çıkarıldı

    Adana'nın Seyhan ilçesinde park halindeki bir otomobilin motor bölümüne giren yaklaşık 1 metre uzunluğundaki yılan, itfaiye ekipleri tarafından başarılı bir şekilde çıkarıldı. Yılan, şehir merkezinden uzak bir doğal yaşam alanına salındı.

  • Ankara'da Aşk Acısı Çeken Genç, Metro Seferlerini Durduurdu
    14:08 Ankara'da Aşk Acısı Çeken Genç, Metro Seferlerini Durduurdu

    Ankara'nın Sincan ilçesinde ayrıldığı sevgilisi nedeniyle metronun üzerine çıkan 17 yaşındaki genç, metro seferlerinin aksamamasına yol açtı. Vatmanın durumu fark etmesi üzerine güvenlik görevlileri çağrıldı ancak genç, ikna olmayınca polis çağrıldı. Yolcuların yaklaşık yarım saat beklemek zorunda kaldığı olayda, iftara yetişemeyen vatandaşlar tepki gösterdi. Polisin çabaları sonucu indirilen genç, gözaltına alındı ve ifadesinin ardından psikiyatri servisine kaldırıldı.

  • Antalya'da Öğretmenin Öğrencinin Ağzını Kapatarak Çenesini Sıktığı İddiası
    14:06 Antalya'da Öğretmenin Öğrencinin Ağzını Kapatarak Çenesini Sıktığı İddiası

    Antalya'da bir özel okulda görevli sınıf öğretmeninin, sınıfta sosyal medya için video çekerken konuşmak isteyen öğrencisinin ağzını kapatarak çenesini sıktığı iddia edildi. Öğretmen hakkında suç duyurusunda bulunup şikayetçi olan öğrencinin annesi, okul yönetiminin olayı görmezden geldiğini belirtti.

  • Aksaray'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 4 şüpheli tutuklandı
    14:05 Aksaray'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 4 şüpheli tutuklandı

    Aksaray'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda uyuşturucu, hassas terazi ve uyuşturucu kullanma aparatları ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 zanlı, adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.

  • Zeytinburnu'nda iş merkezinde yangın çıktı: Hamsterini almadan dışarı çıkmadı
    14:04 Zeytinburnu'nda iş merkezinde yangın çıktı: Hamsterini almadan dışarı çıkmadı

    Zeytinburnu'nda bir iş merkezinde çıkan yangın paniğe sebep oldu. Yangında binayı terk eden çalışanlardan biri, evcil hayvanı olan Gine domuzu cinsi hamsterini alarak binadan ayrıldı. Yangın kısa sürede söndürüldü ve olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

  • Ankara'da yapılan operasyonda çok sayıda uyuşturucu ele geçirildi
    14:01 Ankara'da yapılan operasyonda çok sayıda uyuşturucu ele geçirildi

    Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin birlikte yürüttükleri çalışmalar sonucunda Mamak ilçesinde bulunan bir iş yerinde 40 bin 627 adet extacy hap ve 1 adet av tüfeği ele geçirildi. 4 şüpheli gözaltına alındı ve adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.


Advertisement