Mutfak Dekorasyonu Nasıl Olmalı? - Son Dakika
Advertorial Sondakika

Mutfak Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Mutfak Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Mutfak, günlük yaşamda en çok vakit geçirilen yerler arasında bulunur. Mutfakta verimli zaman geçirebilmek için ortamın sıkıcı olmaması ve daraltmaması önemlidir.

06.07.2022 14:51  Güncelleme: 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İlandır

Bu da ancak dekorasyon ile mümkün olabilir. Ancak mutfaklar, yapı olarak birbirinden farklı olduğu için tasarımları da farklılık gösterir. Dolayısıyla mutfak dekorasyonu yaptırırken bazı noktalara dikkat edilmelidir.

Dekorasyon denilince mobilya, dolap ve beyaz eşyaların uyumu akla gelir. Mutfakta en önemli dekorasyon ürünü, mermerdir. Çünkü tezgâh olmadan yemeklerin yapılması ve bulaşıkların yıkanması mümkün değildir. Ayrıca mermer, mutfak için çok önemli bir dekorasyon malzemesidir. , ne kadar kaliteli olur ve doğru seçilirse mutfağın dekorasyonunu o derecede etkiler.

Mutfak Nasıl Şık Olur?

Mutfağa girildiğinde dikkat çeken unsurlar, mutfağın şık görünmesini sağlar. Bu unsurlar; ankastre setler, tezgâh, dolaplar ve masadır. Mutfak tezgâhı, bu unsurlar arasında en dikkat çekenidir. Çünkü farklı desenleri vardır ve parlar. Mermer kaliteli ise hemen kendini gösterir.

Mutfağın şık görünmesi için uyuma önem verilmelidir. Mermer koyu renk ise tona uygun açık renkli dolap ve masa seçilebilir. Böylelikle mutfak, modern görünür.

Mutfak Konseptleri Nelerdir?

Günümüzde popüler 3 mutfak konsepti bulunmaktadır. Bunlar;

• Hayalet ve karanlık mutfaklar,

• Robot mutfaklar,

• Orman mutfaklarıdır.

Hayalet ve karanlık mutfaklar, Londra kültüründen gelmektedir. Mutfak dekorasyonu yapılırken bulaşıklar ve yemekler birbirine karıştırılmaz. Çünkü belli bir düzen vardır. Pratik yemek yapma ve temizlik için sıkça tercih edilir. Kuvars mutfak tezgâhı, bu mutfaklar için uygundur.

Robot mutfaklar ise fast food için uygun olan mutfaklardır. Özel servis yerleri bulunur.

Orman mutfaklar, doğal ürünlerle yapılan yemeklere göre tasarlanmıştır. Malzemeler için özel bölmeler bulunur.

Mutfak Duvarına Ne Yapabilirim?

Mutfak duvarları, mutfak dekorasyonu açısından önemli bir etkendir. Önceden mutfak duvarlarına resimler yapıştırıldı. Ancak bu resimler, suya dayanıklı olmadığı için kısa sürede solmuş ve çıkmıştır. Mutfak duvarlarında en güvenilir yöntem, mermerlerdir. Hem suya dayanıklıdır hem de modern bir tasarım sağlar.

Kaliteli ve farklı tasarımlı mermer çeşitleri için Efesus Stone ürünlerini inceleyebilirsiniz. Burada birbirinden farklı yüzlerce model mermer bulunmaktadır. Örneğin; Statuario 101 mermer, mutfak duvarlarında sık tercih edilen bir çeşitlerden biridir.

Kullanışlı Bir Mutfak Nasıl Olmalıdır?

Mutfağın kullanışlı olması, yemek yaparken ya da bulaşık yıkarken zorluk çekilmemesini sağlar. Bu da harcanan enerjinin azalmasına etki eder. Örneğin; mutfakta mermer olmadığını varsayalım. Böyle bir durumda yemek yapılması çok zor olur. Çünkü malzemelerin konulup, yemeğin yapılacağı bir alan yoktur. Sadece yemek yapmak açısından değil hijyen için de gereklidir.

Birçok kişi tarafından bilinmese de mermer, mutfağın lavabosuna düzenli bir şekilde yerleştirildiğinde su akıntısı gibi sorunları engeller. Bunun yanında lavabonun daha kullanışlı olmasını sağlar. Ancak bu, sadece kaliteli mermerler ile mümkün olabilir. Dolayısıyla mutfak dekorasyonu konusunda mermer göz ardı edilmemelidir.

Mutfak dolapları da mutfağın kullanışlı olmasını sağlar. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, dolapların mermer ile uyum sağlamasıdır. Ayrıca duvara iyi bir şekilde monte edilmesi, oldukça önemlidir.

Mutfak Yerleşim Planı Nasıl Olmalı?

Mutfak yerleşim planı, mutfağın kullanışlı olması ve güzel görünmesi için oldukça önemlidir. Bu yüzden mutfak dekorasyonu için yerleşim planı göz önünde bulundurulmalıdır. Mutfak yerleşim planı yaparken:

• Fazla dolap kullanımından kaçılmalıdır. Düz hatlı kapaklar kullanılmalıdır. Ayrıca rafların açık olması kullanım açısından kolaylık sağlar.

• Zeminde mermer ya da seramik tercih edilmelidir.

• Mutfak dar ise düzene önem verilmelidir. Çünkü dar olan mutfaklar dağınıklığı kaldıramaz.

Bu noktalara dikkat edildiğinde doğru bir mutfak yerleşimi yapılabilir.

Mutfak İçin Hangi Zemin Kaplaması Tercih Edilmelidir?

Mutfak zemin kaplaması, mutfak dekorasyonu içerisinde yer alır. Mutfak zemini, hem tasarıma katkıda bulunmalı hem de mutfağın kullanışlı olmasına olumlu etki etmelidir. Mutfak zeminleri, yemek yapımına bağlı olarak kirlenebilir. Bu yüzden kolay temizlenebilir olmalıdır. Ayrıca dayanımın yüksek olması önemlidir.

Mermer, bu konuda en uygun malzemeler arasında yer alır. Doğru ve kaliteli bir mermer seçildiğinde yüksek dayanım sağlanabilir. Bunun yanında mermerin temizlenmesi kolaydır. Mermerde suya bağlı olarak şişme gibi sorunlarla karşılaşılmaz. Lekeler, kalıcı olmaz. Çizik gibi durumlara karşı dayanıklıdır. Tasarım konusunda da mermer farklı seçenekler sunar.

En İyi Mutfak Tezgâh Mermeri Hangisi?

Mermer, mutfak tezgâhında önemli bir etken olduğu için kaliteli olmasına özen gösterilir. Dolayısıyla mutfak dekorasyonu yaptırmayı düşünenler, en iyi mutfak tezgâh mermeri konusunda araştırma yapar. Bunu anlamak için öncelikle mutfağı göz önünde bulundurmak gerekir. Tezgâh, mutfağa uygun olmazsa kullanışlı olamaz.

Günümüzde sık tercih edilen modeller arasındadır. Ancak burada önemli olan mermerin kalitesidir.

Efesus Stone, yıllardır mermer alanında hizmet veren bir firmadır. Bünyesinde birçok doğal taş bulunur. Bunlardan biri de mermerdir. Mutfak tezgâhları için kaliteli mermer arıyorsanız, firmanın web sitesini ziyaret edebilir ve uygun fiyat avantajlarından yararlanabilirsiniz.

Son Dakika Advertorial Sondakika Mutfak Dekorasyonu Nasıl Olmalı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İş İnsanı İsmet Yıldırım, Kuyumculuk Sektöründe Ülke Ekonomisine Katkı Sağlıyor
    25 Mar İş İnsanı İsmet Yıldırım, Kuyumculuk Sektöründe Ülke Ekonomisine Katkı Sağlıyor

    Kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren iş insanı İsmet Yıldırım, gerçekleştirdiği ihracatlarla ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Dünya genelinde düzenlenen fuarlara katılarak Türkiye'yi başarıyla temsil eden Yıldırım, deprem felaketinden sonra kuyumculuk sektöründe ihracatın durma noktasına geldiğini ve bu durumun telafi edilmesi için büyük çaba harcandığını belirtti.

  • Gökalp İçer Liderliğindeki ICRYPEX Küresel Ölçekte Büyüyor
    21 Mar Gökalp İçer Liderliğindeki ICRYPEX Küresel Ölçekte Büyüyor

    Türkiye'nin önde gelen kripto para borsası ICRYPEX, büyüme stratejileri doğrultusunda yeni listelemeler ve yeni nesil finansal hizmetlerle küresel ölçekte ilerleyişini sürdürüyor.

  • 2024'ün En İyi Salon Dekorasyon Trendleri: Ev Sahiplerinin İlham Kaynağı
    19 Mar 2024'ün En İyi Salon Dekorasyon Trendleri: Ev Sahiplerinin İlham Kaynağı

    Salonlar, evin kalbi ve ruhu olarak kabul edilir. Bu nedenle de salonunuzun tasarımı ve dekorasyonu, evinizin genel atmosferini belirlerken önemli bir rol oynar. 2024 yılında, iç mimari ve dekorasyon dünyasında birçok yeni trend ortaya çıktı ve salonlar için tasarım konusunda heyecan verici yeni fikirlerle dolu bir yıl olacak gibi görünüyor.


Advertisement