Mutlu Olmak İçin İletişim Kurun - Son Dakika
Güncel

Mutlu Olmak İçin İletişim Kurun

Mutlu Olmak İçin İletişim Kurun

KO-MEK "Aile Okulu "7. Dönem 3. hafta programı kapsamında Mehmet Baki Öztürk "Ailede Mutluluğun Sırları" konulu seminer verdi.

18.11.2017 11:35  Güncelleme: 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meslek ve sanat eğitimlerinin yanı sıra istihdama yönelik kursları ile de işsizliğe ve kalkınmaya katkı sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Kursları sosyal proje ve etkinliklere devam ediyor. 7 dönemdir başarılı bir şekilde uygulanan "Aile Okulu" projesinde 3. Hafta eğitimleri Mehmet Baki Öztürk'ün "Ailede Mutluluğun Sırları" konulu seminer KO-MEK kursiyerlerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Verdiği meslek ve sanat eğitimlerinin yanı sıra her zaman bilinçli aile, bilinçli toplum kavramını önemseyen KO-MEK alanında uzman eğitmenler ve konuşmacılarla katılımcıların hem aile yapısını güçlendirmelerine yardımcı oluyor hem de iyi bir anne baba olmalarına yardımcı oluyor.Sabah ve öğlen oturumu olarak gerçekleştirilen eğitimlerin sabah oturumu Leyla Atakan Kültür Merkezi Şefik Postalcıoğlu toplantı salonunda gerçekleştirildi.

SON SÖZÜ SÖYLEYEREK ARADAKİ İPİ KOPARMAYIN

Sabah ve öğlen oturumu olarak gerçekleşen "Aile Okulu" eğitimlerinin sabah oturumunda konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Planlama ve Yönetim Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk konuşmasında "Ailede Mutluluğun Sırları" hakkında kursiyerlere tüyolar verdi. Aile içerisinde ikili iletişimin önemine dikkat çeken Mehmet Baki Öztürk, "Aile içerisinde yaşanan sorunları ikili konuşmalarla çözün, eşler sorun olduğunda birbirinden uzaklaşmamalı aksine iki taraftan biri büyüklük ederek diğerine daha yumuşak ve alttan yaklaşmalı" dedi. Aile içerisindeki sorunları çözmenin en kolay yollarını anlatan Öztürk, kursiyerlere uyarılarda bulunarak; "Eşleriniz ile sorunlarınızı büyüterek aradaki ipi koparak son sözü söyleyecek noktaya gelmeyin" diye belirtti. Oldukça neşeli bir ortamda gerçekleştirilen eğitimde Mehmet Baki Öztürk zaman zaman kursiyerlerle karşılıklı pratikler yaparak eğitimin ilk bölümü olan sabah oturumunu tamamladı.

EVLİ ÇİFTLERE UYARI; "İLETİŞİMDEN KAÇMAYIN"
Gölcük Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen öğle oturumunda özellikle evli kursiyerlere iletişim tekniklerini anlatan Öztürk, Akşam eve gelen erkeklerin eşlerine vakit ayırarak sohbet etmesini önerdi. Eşlerin sürekli iletişim halinde olmaları gerektiğini ifade eden Öztürk "Eğer siz eşlerinizle iletişim kurmazsanız şeytan araya girer ve sizi yönetmeye başlar" diye ifade etti. Kursiyerlere sık sık öğütler vererek mutluluğun 7 sırrını anlatan Öztürk; "Her sabaha yeni bir umutla başlangıç yapın" diyerek konuşmasını sonlandırdı. KO-MEK "Aile Okulu" projesi Kocaeli'nin 12 ilçesinde 43 kurs merkezinde eğitim gören kursiyerler için Kasım 2014 tarihinde başladı. Proje kapsamında, alanında uzman eğitimciler öncülüğünde aile kavramı üzerinde kursiyerleri bilinçlendirmek, farkındalıklarını artırmak, bilgilendirmek ve eğitmek amaçlanmaktadır.​

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mutlu Olmak İçin İletişim Kurun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şanlıurfa-Mardin kara yolunda seyir halindeki bir tır alev aldı
    09:29 Şanlıurfa-Mardin kara yolunda seyir halindeki bir tır alev aldı

    Şanlıurfa-Mardin kara yolunda seyir halindeki bir tırın dorse kısmı alev aldı. Sürücü, aracı yol kenarına park ederek itfaiye ekiplerine haber verdi. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangının çıkış nedeniyle ilgili araştırma devam ediyor.

  • Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı'ndan Mart Ayında 29 Bin 680 Yolcu
    09:28 Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı'ndan Mart Ayında 29 Bin 680 Yolcu

    Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı'nda mart ayında 29 bin 680 yolcu ağırlandı. Ayrıca, 255 uçak iniş-kalkışı gerçekleştirildi ve 207 ton kargo, posta ve bagaj yük trafiği oldu. Ocak-mart aylarında ise toplamda 90 bin 813 yolcu, 720 uçak trafiği ve 698 ton yük trafiği kaydedildi.

  • Çukurova sıcağında narenciye odunları mangal kömürüne dönüşüyor
    09:27 Çukurova sıcağında narenciye odunları mangal kömürüne dönüşüyor

    Adana'nın Kozan ilçesinde, kesilen narenciye ağaçları özel bir yöntemle mangal kömürüne dönüştürülüyor. Termometrelerin 39 dereceyi gösterdiği Çukurova'da, kömür üreticileri haftalar süren mesailerini sürdürerek ekonomiye katkı sağlıyor. Mangal kömürü üretimi zorlu bir mesai gerektirirken, fiyatlar ise sabit kalmaktadır.

  • Kırşehir Belediyesi, Çukurçayır Mahallesi'nde Mehmet Yılancı Parkı'nı hizmete açtı
    09:24 Kırşehir Belediyesi, Çukurçayır Mahallesi'nde Mehmet Yılancı Parkı'nı hizmete açtı

    Kırşehir Belediyesi, Çukurçayır Mahallesi'nde yapımını tamamladığı Mehmet Yılancı Parkı'nı vatandaşın hizmetine sundu. Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin çalışmalarıyla yeşil alanların sayısı artırılmaya devam ediyor.

  • Kahramanmaraş'ın yeni cazibe bölgesi: 'Kuzey Çevre Yolu'
    09:23 Kahramanmaraş'ın yeni cazibe bölgesi: 'Kuzey Çevre Yolu'

    Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde hasar almayan Kuzey Çevre Yolu bölgesi, cazibesini artırıyor. Deprem sonrası binaların zarar görmediği ve zeminin sağlam olduğu bu bölge, iş yerlerinin taşınmasına ve insanların ilgisini çekmeye başladı. Esnaflar, yolun tamamlanmasıyla birlikte faaliyetlerin daha da artacağına inanıyor.

  • Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu
    09:21 Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu

    Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, kentin önemli tarihi yapılarından Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu. Vakıflar Bölge Müdürü Murat Uslu, Çifte Minareli Medrese ve Erzurum Kalesi ile aynı tarihi doku içerisinde yer alan Üç Kümbetler ve çevresindeki çalışmalar hakkında Vali Çiftçi'ye bilgi verdi.

  • Seçim sonrası 2 ameliyat geçiren Özgür Özel bu kez de saçlarını boyattı
    09:20 Seçim sonrası 2 ameliyat geçiren Özgür Özel bu kez de saçlarını boyattı

    31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 37.77 oy oranına ulaşarak 1. parti olan CHP'de Genel Başkan Özgür Özel seçim sonrası iki ameliyat geçirdi. Ses tellerinden ve gözlerinden ameliyat geçirip yıllardır taktığı gözlüklerinden kurtulan Özel'in bu kez de saçlarını boyattığı görüldü.

  • Adana'da Narenciye Ağaçları Mangal Kömürüne Dönüşüyor
    09:18 Adana'da Narenciye Ağaçları Mangal Kömürüne Dönüşüyor

    Adana'nın Kozan ilçesinde, kesilen narenciye ağaçları özel bir yöntemle mangal kömürüne dönüştürülüyor. Çukurova sıcağında zorlu bir mesaiyle çalışan kömür üreticileri, haftalar süren yakma tekniğiyle mangal kömürü üretimine devam ediyor.

  • Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor
    09:17 Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor

    31 Mart Yerel Seçimleri'nde yeniden seçilen Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na tebrik ziyaretleri sürüyor. Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar tarafından yapılan tebrik ziyaretleri Başkan Bakkalcıoğlu tarafından teşekkürle karşılandı.


Advertisement