Müze'de Müzik"Te Piyano Resitali - Son Dakika
Yerel

Müze'de Müzik"Te Piyano Resitali

Müze\'de Müzik"Te Piyano Resitali

Anadolu Üniversitesi Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde, her hafta farklı temaların müzikseverlere buluştuğu “Müze’de Müzik” konserlerinin bu haftaki teması 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel piyano resitali oldu.

08.03.2017 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Üniversitesi Çağdaş Sanatlar Müzesi'nde, her hafta farklı temaların müzikseverlere buluştuğu "Müze'de Müzik" konserlerinin bu haftaki teması 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel piyano resitali oldu.

Devlet Konservatuvarı Öğretim üyesi Prof. SerlaBalkarlı'nın yorumuyla dinleyiciyle buluşan resitale, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Anadolu Üniversitesi eski rektörlerinden Prof. Dr. Engin Ataç, Devlet Konservatuvarı Öğretim üyesi ve "Müze'de Müzik" Koordinatörü Doç. Hale Basmacıoğlu, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim üyesi ve Müze Müdürü Yrd. Doç. Sadettin Aygün, konservatuvar öğrencileri ve çok sayıda müziksever katıldı.

Resital öncesinde konuşan Prof. SerlaBalkarlı, konserin böylesine özel bir günde verilmesinin oldukça değerli olduğunu vurguladı ve "Müze'de müzik dinletilerini takip ediyorum. Seyirciyle iç içe olduğumuz için çok verimli bir konsept olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerimizin ve herkesin takip edebilmesini ümit ediyorum" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Sadettin Aygün'ün müzenin tarihi hakkında bilgi vermesinin ardından geçilen konserde, F. Chopin'den Mazurka Op. 63 Nr. 3, U. C. Erkin den Zeybek Havası, S. Rahmaninof'danPrelüd Op. 3 Nr. 2 ve Polichinelle Op. 3 Nr. 4 ve Hakan A. Toker'in düzenlediği, Prof. Dr. Gündoğan ve dinleyenlerin isteği ile iki kere icra edilen anonim eser Sarı Gelin seslendirildi.

"Bizi müzeye hem atmosferinin yanında artık müzik de çekiyor"

Her çarşamba günü müzik dinletileri düzenlendiğini, mekanın atmosferinin yanı sıra artık müziğin de insanları müzeye çektiğini aktaran Doç. Hale Basmacıoğlu, "Daima yanımızda olan seyircilerimiz var. Bugün Rektörümüz de sürpriz bir şekilde konserimize katıldı. Bu bizim için çok güzel, çok gurur vericiydi" diye konuştu.

"Müze'de Müzik" konserleri, akademik takvim süresince Anadolu Üniversitesi Çağdaş Sanatlar Müzesi'nde devam edecek. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müze'de Müzik'Te Piyano Resitali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement