Müze Sınıf"Ta Geçmişe Yolculuk - Amasya - Son Dakika
Güncel

Müze Sınıf"Ta Geçmişe Yolculuk - Amasya

Amasya'nın Suluova ilçesindeki TOKİ Çelebi Mehmet İlkokulu öğrencileri, kullanılmayan bir sınıfı mini bir müzeye çevirdi.

06.12.2018 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MURAT ARSLAN - Amasya'nın Suluova ilçesindeki TOKİ Çelebi Mehmet İlkokulu öğrencileri, kullanılmayan bir sınıfı mini bir müzeye çevirdi.

Sosyal bilgiler dersindeki "Milli değerlerimiz ve milli kültürümüz" konusu kapsamında "Geçmişe Bir Işık Tut Projesi" hazırlayan öğrenciler, ailelerinin yardımıyla geçmişte kullanılan tarım aletleri, giysiler ve ev eşyalarını okula getirerek sergi açtı.

Sınıfta sergilenen 150 yıllık semaver, 70 yıllık fotoğraf makinesi, 110 yıllık düdüklü tencerenin yanı sıra gramofon, şinanay (lamba), radyo, yayık, orak, çıkrık, keçi kılından çul ve çuval, heybe, yün tarakları, halbur, ibrik, güğüm, kınalık, el değirmeni, testi, ağaç beşik, ağaçtan çocuk yürüteci, tokaç, el dokuması heybeler, göynek (bir tür gömlek), çıkrık, duvar halısı, siyah okul önlüğü gibi eşya ve giysiler, ziyaretçileri geçmişe götürüyor.

"Müze sınıf", öğrenci ve velilerin yanı sıra Suluovalılardan ilgi görüyor.

Eğitim öğretim yılı boyunca sınıfta kalacak olan eşyalar, daha sonra sahiplerine iade edilecek.

Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Özgan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeye Okul Aile Birliği olarak destek verdiklerini, sonuçtan memnun olduklarını ifade etti.

Özgan, "Ziyaretçiler 50 yıl, 100 yıl önce hangi malzemelerin kullanıldığını, günümüzde kullanılan malzemelerle arasındaki farkı net şekilde görüyor. Geçmişe bir yolculuk gibi. Gelecekte daha kolay ve teknolojik aletlerle ne gibi işler yapabileceğimizi de rahat bir şekilde görmüş oluyorlar." diye konuştu.

Velilerden 2 çocuk annesi 29 yaşındaki Şazimet Keçeli, sergide "geçmişin kokusu ve izleri"nin olduğunu, geçmişte yaşanılan hayatın zorluklarının sergiye bakıldığında görülebildiğini dile getirdi.

Müzede sergilenen birçok eşyayı kendisinin de görmediğini, sergide anneannesinin dönemindeki huzuru ve o atmosferi hissettiğini ifade eden Keçeli, "İçeri girdiğinizde o havayı aldığımızda huzur kokuyor. O zamanki huzur ve mutluluğu içeriye girdiğimizde yakalayabiliyoruz. O zamanın şartlarında o anları yaşamak tabii ki zordur ama akşamları herkesin huzurla toplandığı, sohbetin sıcaklığı ve o samimiyeti bu sergiye girildiğinde hissedebiliyoruz." dedi.

Öğrenciler de serginin ilgi gördüğünü ve bundan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Müze Sınıf"Ta Geçmişe Yolculuk - Amasya
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Müze Sınıf'Ta Geçmişe Yolculuk - Amasya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat merkezli 2 depremden sonra Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt'ta eğitime ara verildi
    06:47 Tokat merkezli 2 depremden sonra Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt'ta eğitime ara verildi

    Tokat merkezli 2 depremin merkez üssü olan Sulusaray ile depremden etkilenen Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde eğitime ara verildi. Tokat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerindeki okullarda eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verileceği belirtildi.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    06:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.


Advertisement