Müzeler Haftası Etkinliklerle Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Müzeler Haftası Etkinliklerle Kutlandı

Müzeler Haftası Etkinliklerle Kutlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, "Dünya Müzeler Günü"nü çeşitli etkinliklerle kutladı.

21.05.2015 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu kapsamda hafta dolayısıyla vatandaşlar bir günlüğüne de olsa belediye bağlı müzeleri ücretsiz gezebildi. Müzeleri bir gün içerisinde yaklaşık bin 163 kişi ziyaret etti.

Ziyaretçileri kapıda karşılayan çocuk rehberler, onları müzeleri gezdirerek müzeler hakkında bilgi verdi. Çocuk ziyaretçiler için de müzelerde açık hava sanat atölyeleri yapıldı.

GAZİANTEP MÜZELERİNİ TANITICI ÇALIŞMALAR

Ülkemizdeki doğa ve kültürel varlıklarımızın tanıtılması, korunması, müzelerimizin tanıtılarak milli kültür ve tarih bilincinin zenginleştirilmesi, özellikle okul çağındaki çocukların bilgilendirilmesine yönelik düzenlenen etkinliklerde, ayrıca eğitmenler tarafından müzeler günü ve Gaziantep'te yer alan müzelerle ilgili bilgilerde paylaşıldı.
Öte yandan Zeugma Mozaik Müzesi'nde gerçekleştirilen 1. Zeugma Kültür Sanat Şenliği'nde de müzelerin tanıtımı için stantlarda çeşitli aktiviteler düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Müzeler ve Kütüphaneler Şube Müdürlüğü, ayrıca Zeugma ve Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi'nde (MUSEM) Gaziantep mutfağı hakkında sunumlar yaptı.
Bu arada Oyun ve Oyuncak Müzesi ve Zeugma Mozaik Müzesi'nde sergilenen Hayali Suat Veral'a ait Hacivat Karagöz Gölge Oyunu Tasvirleri Sergisi de yoğun ilgi gördü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Müzeler Haftası Etkinliklerle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement