Müzeleri 96 Bin 503 Kişi Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Müzeleri 96 Bin 503 Kişi Ziyaret Etti

Müzeleri 96 Bin 503 Kişi Ziyaret Etti

Kayseri Müze Müdürü Gülnaz Savran yaptığı açıklamada “Kayseri’de 3 tane Bakanlığımıza bağlı müze bulunmaktadır ve toplam ziyaretçi sayıları 96 bine ulaşmıştır” dedi.

20.05.2014 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Müze Müdürü Gülnaz Savran yaptığı açıklamada "Kayseri'de 3 tane Bakanlığımıza bağlı müze bulunmaktadır ve toplam ziyaretçi sayıları 96 bine ulaşmıştır" dedi.

Kayseri Müze Müdürü Gülnaz Savran "Kentimizde Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı üç tane müze bulunmaktadır. Kayseri Arkeoloji Müzesi, Etnografya Müzesi ve Atatürk Evidir. İki tanede yoğun ziyaretçi alan Ören yerimiz var. Kültepe ve Soğanlı Ören yeridir. Yaklaşık bir yıllık ziyaretçi sayıları 2013-2014 yılları arasında Arkeoloji Müzesini 22 bin 175 kişi, Etnografya Müzesini 11 bin 745 kişi, Atatürk Evini 16 bin 452 kişi, Kültepe Ören yerini 4 bin 504 kişi, Soğanlı Ören yerini de 41 bin 631 ziyaretçi gezmiştir. Bir yıllık toplam ziyaretçi sayısı 2013-2014 yılında 96 bin 503 e ulaşmıştır" dedi.

Savran " Arkeoloji Müzesi koleksiyonu içinde en önemli eserler. Eski tunç devrine ait idoller, Kültepe Ören yerinde düzenli olarak çıkarılan çivi yazısı tabletler, Asur Koloni Ticaret Devletine ait seramik kaplar, Kayseri ve çevresinde toplanmış Bizans ve Helenistik dönemlere ait değerli kaplar, takılar, seramikten yapılmış günlük kullanıma ait eşyalar, mermer heykeller, bronzdan yapılmış küçük figürler bulunmaktadır. Bunların hepsini müzemizin sergi salonlarında görmek mümkündür" diye konuştu.

Savran "2014 yılında Bakanlığımızın 'Müze Dostu Çocuk Programı' çerçevesinde müze müdürlüğümüzce çocuklara yönelik arkeoloji eğitim çalışmaları yapılması planlanmaktadır. Bunlar arasında çocuklara yönelik atölye çalışmaları düzenlemek istiyoruz. Atölye çalışmalarında çocuklara çivi yazısı hakkında bilgi verip en azından kendi isimlerini yazacak kadar çivi yazısını öğretmek ve bu projeyi isteyen her okula uygulamayı planlıyoruz" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müzeleri 96 Bin 503 Kişi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement