Müziğe Gönül Verenlerden 'KARMA Sanat Sergisi' - Son Dakika
Güncel

Müziğe Gönül Verenlerden 'KARMA Sanat Sergisi'

Bursa Kent Konseyi Müzik Eğitim Çalışma Grubu ile Dünya Müzik Derneği, tarafından hazırlanan 'Karma Sanat Sergisi', Bursa Göç Tarihi Müzesi'nde açıldı.

29.04.2015 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Müzik Derneği (DMD) ve BKK Müzik Eğitim Çalışma Grubu karma koro üyelerinin emekleriyle oluşturulan sanat sergisi, Bursa Göç Tarihi Müzesi'nde törenle izlenime açıldı. Açılışa, BKK Başkanı Semih Pala, Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik, BKK Müzik Eğitim Çalışma Grubu Temsilcisi Dr. Parkan Şanlıkol, DMD Başkanı Sezan Kaya, Kent Konseyi gönüllüleri ve DMD üyeleri katıldı. Açılış öncesinde DMD sanatçıları tarafından mini konser verildi.

Cumhuriyet tarihinin ilk sanayi kuruluşların olan tarihi Merinos Fabrikası'na ait mekanlarda bulunduklarını hatırlatan BKK Başkanı Semih Pala, binanın restore edilerek kullanılır hale getirildiğini, yanına da Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nin (Merinos AKKM) yapıldığını söyledi. Kongre kültür merkezinin Bursa'nın sosyal ve sanatsal merkezi haline geldiğini belirten Pala, "Sergiden konsere, toplantılardan müzelere kadar Merinos'ta sürekli devam eden hayat var. Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları sonucu tarihi Merinos tekrar Bursalılara kazandırıldı. Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, Göç Tarihi Müzesi, Merinos Enerji Müzesi hizmet veriyor. Yeni müzeler için çalışmalar sürüyor. Bursalıların bu müzeleri mutlaka gezmesi gerekir. Bursa Kent Konseyi de aynı kompleks içerisinde bulunuyor. Türkiye'nin en büyük ve en güçlü kent konseyi olan BKK'ye, her kesimden insan gelip gidiyor. Kent konseyleri bireysel çalışmaların topluluk haline geldiği yerlerdir. En iyi örneklerinden birisi de Müzik Eğitim Çalışma Grubu'dur" dedi.

DMD'nin de BKK'nin en önemli ortaklarından birisi olduğunu vurgulayan Pala, kültür ve sanat adına koşturan insanlara Büyükşehir Belediyesi'nin ve BKK'nin destek verdiğini ifade etti. Mayıs ayında ortaklaşa 3 gün sürecek olan Piyano Günleri'ni düzenleyeceklerini aktaran Pala, açılışı yapılan serginin de hayırlı olmasını diledi.

DMD Başkanı Sezan Kaya ise desteklerinden ötürü BKK Başkanı Semih Pala'ya teşekkür etti. Müziğin yanında koro üyelerinin diğer sanat dallarıyla da uğraştığını dile getiren Kaya, tüm Bursalıları sergiyi gezmeye davet etti.

Konuşmaların ardından seramik, resim, heykel, kırkyama, goblen, minyatür ve çini sanat dallarındaki 100 adet eser, kurdele kesimiyle ziyarete açıldı. Aysel Atabey, Cana Kirman, İpek Candaş, Mehmet Akif Seçkin, Meral Recepgil, Nevin Mandacı, Sevtap Sivri, Sezan Kaya, Sıddık Bozdemir ve Ülkü Büyükateş'e ait eserlerin yer aldığı sergi, 8 Mayıs tarihine kadar Bursa Göç Tarihi Müzesi'nde ziyaret edilebilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Müziğe Gönül Verenlerden 'KARMA Sanat Sergisi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement