Müzik Köyü' İstanbul Turnesinde - Son Dakika
Güncel

Müzik Köyü' İstanbul Turnesinde

Müzik Köyü\' İstanbul Turnesinde

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ - İstanbul DHA) Fethiye'de kurulan Ege ve Akdeniz kültürü alanında yoğunlaşan üyeleri arasında akademik kariyerde isimlerin yanı sıra aralarında çoban, ev kadını gibi yerel sanatçıların da yer aldığı 'Müzik Köyü' sanatçıları, İstanbul turnesine geldi.

04.12.2015 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ - İstanbul DHA)

Fethiye'de kurulan Ege ve Akdeniz kültürü alanında yoğunlaşan üyeleri arasında akademik kariyerde isimlerin yanı sıra aralarında çoban, ev kadını gibi yerel sanatçıların da yer aldığı 'Müzik Köyü' sanatçıları, İstanbul turnesine geldi. Musa Kaplan'ın 'Son Yörükler' (Özgür Hayatlar) isimli belgeseli ardından 'Müzik Köyü' ekimi konser verdi. Kaplan, yazdığı 'Devrim Yolcuları' kitabını belgesel hale getirdiğini, bu çalışmanın Şubat ayında hazır hale geleceğini söyledi.

Yönetmenliğini Musa Kaplan'ın yaptığı 35 dakikalık 'Son Yörükler' (Özgür Hayatlar) belgesel İstanbul'da gösterildi. Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki belgesel ardından Antalya'nın Fethiye İlçesi'ndeki Yanıklar Köyü'nde Anadolu Kültürleri Araştırma Derneği tarafından hayata geçirilen Türkiye'nin ilk Müzik Köyü'nün proje ekibi ve müzisyenleri konser verdi.

MÜZİK KÖYÜ SAKİNLERİNDEN KONSER

Ağırlıklı olarak Anadolu müzik geleneklerinin seslendirildiği etkinlikte sipsi, üçtelli, bağlama, kaval, ney, zurna, def, kopuz, perdesiz gitar, kabak kemane ve hegit gizi sazlar çalındı. Daha önce Ankara ve Eskişehir'e giden aralarında çoban, ev kadınının da yer aldığı yöresel müzik ve deyişleri çalgı ile seslendiren 'Müzik Köyü'nün dinletisinde Ali Ulutaş (Üçtelli), Gülay Diri (Def, Ses), Mehmet Günay Eser (Üçtelli, Bağlama), Eren Şahin (Üçtelli, Kopuz), Adem Tosunoğlu (Bağlama) çaldı.

Grup üyeleri Avcılar'ın ardından aralarında Maltepe'deki Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde 'Gelenekten Evrensele Müzik Köyü Konseri' verecek.

KİTABININ BELGESELİNİ ÇEKTİ

Belgeselini izleyenlere izleyicilere teşekkür eden Musa Kaplan, kitap olarak yayınladığı 'Devrim Yolcuları'nı belgesel haline getirdiklerini anlattı. Dünyada ve Türkiye'de '68 Kuşağı' olarak adlandırılan 12 Mart Darbesi öncesi ve sonrasında, hapishane, işkence yeri, dağlarda, öğrenci evlerinde, yurtlarda, öldürülen, kalan kısmının devrim hayaliyle ömür geçirdiği, küçük bir kısmının da Türkiye atmosferinde 'savrulan bir kitlenin' yaşam öyküsünü daha önce kaleme aldığını anlatan Kaplan, "2 yıldır çekimler devam ediyor. Montaj aşamasında. Çekimlere başladıktan sonra aşağı yukarı 4-5 kişiyi kaybettik, onların ses ve fotoğraflarını kullandık. 20 Şubat'ta burada gösterimini yapacağız. Bu belgesel o uzun soluklu olacak" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Müzik Köyü' İstanbul Turnesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement