Müzik Köyü" Maltepelilerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Müzik Köyü" Maltepelilerle Buluştu

Maltepe Belediyesi, ağustos ayında Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Yanıklar köyünde kurulan Türkiye’nin ilk Müzik Köyü’nün proje ekibini ve müzisyenlerini, Maltepeliler ile bir araya getirdi.

05.12.2015 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe Belediyesi, ağustos ayında Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Yanıklar köyünde kurulan Türkiye'nin ilk Müzik Köyü'nün proje ekibini ve müzisyenlerini, Maltepeliler ile bir araya getirdi.

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Gelenekten Evrensele Müzik Köyü" isimli konserde, Anadolu'da yaşanmış hayat hikayelerinden yola çıkılarak oluşan derleme çalışmaları, dinleyiciyle buluştu. Geleneksel müzikle usta-çırak ilişkisinin öne çıkarıldığı konserde, genç ve profesyonel müzisyenlerin yanı sıra yerel ustalardan bağlama sanatçısı Ali Ulutaş ve zilli defde Gülay Diri seslendirdikleri eserleriyle, dinleyicilerden büyük beğeni topladı. Konser, Ozan Baysal'ın Azeri ve Makedon halk ezgilerini sunduğu türküleri ile başladı. Anadolu'nun güneyinde yaşayan Yörük aşiretlerinin icra ettiği müzikal eserlerden örnekler, yörüklerin müzik enstrümanlarından üç telli, kabak kemane, sipsiyle çalındı. Melisa Yıldırım kabak kemaneyle, Adem Tosunoğlu bağlamasıyla örnekler sundu. Bağlama sanatçısı Durmuş Ali Öztürk'e eşlik eden Gamze Metin, Giresun, Aydın ve Iğdır türkülerini söyledi. Mehmet Günay Eser üçtelli ile Hayri Dev'e ait zeybek ile bestesi kendisine ait  "Toros Dağlarında İki Oğlak" adlı eserleri sundu. Konserde Boğaziçi Zeybek Grubu da sahne aldı.

12 YILLIK HAYALİ GERÇEK OLDU

Türkiye'nin ilk Müzik Köyü'nün kurulması fikrini hayata geçiren Aytaç Gökdağ, müzikle ilgili on iki yıllık hayalini gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Fethiye'nin Yanıklar köyünde kurulan "Müzik Köyü"nün, 25-30 Ağustos'ta 5 gün süren atölye çalışması yaptığını, değişik meslek gruplarından Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, İsrail ve Avusturya'dan katılımcıların yer aldığını ifade eden Gökdağ, "Şu an Anadolu Kültürleri Araştırma Derneği olarak dernekleşme aşamasındayız. Ekip üyeleri birbirinden habersiz, Anadolu'nun özellikle yaşadıkları yerlere yakın yerlerindeki müziklerini, derlemelerini yapan insanlar sosyal medyada birbirimizi bulduk. Özelikle bölgede, Fethiye ve civarında, Teke yöresinde araştırmalar yaptık" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müzik Köyü' Maltepelilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement