'Müzik Köyü' yapılıyor - Son Dakika
Güncel

'Müzik Köyü' yapılıyor

\'Müzik Köyü\' yapılıyor

Müzik Köyü 17 Ağustos'ta başlıyor

16.07.2019 08:47  Güncelleme: 08:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaynağını müziğin doğa ile ilişkisinden alan Müzik Köyü Fethiye dünyanın farklı ülkelerinden gelen katılımcılar ile beş yıldır gerçekleştiriliyor. Müzik Köyü 17-27 Ağustos tarihleri arasında Fethiye'de yapılacak. Programın kayıtları başladı.

Proje profesyonel, amatör ve yerel müzisyenleri aynı köyde bir araya getirerek atölyeler, konserler, seminerler ile ortak paylaşım yapmayı amaçlıyor. Müzik Köyü ekibine Web sitesinden katılımcı formu doldurarak ön kayıt başvurusunda bulunuluyor. Kayıtlar 3 Ağustos'ta sona erecek.

Projedeki katılımcı sanatçılar ve atölyeler ise şöyle:

1. Periyot (17-21 Ağustos)

Ali Tekbaş "Hakkâri Bölgesi'ndeki Müzik Formları", Bayram Salman "Anadolu Geleneksel Müziği'nde Tırnak Kemane – Hegit ve Kabak Kemanenin Yeri", EfrénLópez-Sanz "Modal Müzikte Doğaçlama Atölyesi", Fahri Çelebi "Darbuka ve Ritim Atölyesi", İberya Özkan Melaşvili "Geleneksel Çok Sesli Gürcü Müziği, Panduri ve Salamuri, Geleneksel Çok Sesli Gürcü Şarkıları Atölyesi", Kemal Dinç "Bağlama Atölyesi", Osman Kırca- Yusuf İhsan Bodur "Üçtelli", Özgü Bulut "Beden Müziği ve Soundpainting", RisteGjorgjijev "Geleneksel Makedon Dansları, Çalgıları ve Ses Teknikleri", Ruhat Kılıç Hosseini "Teke ve Artvin Yöreleri Halk Dansları", Sami Hosseini "Def (Erbane) Atölyesi", VekaAler "Ses ve Nefes Teknikleri"

2. Periyot (23-27 Ağustos)

Arslan Hazreti "Kamança ve Kemane", Cenk Erdoğan "Perdesiz Gitar Atölyesi", Fahri Çelebi "Darbuka ve Ritim Atölyesi", Mehmet Günay Eser "Üçtelli", Özgü Bulut "Beden Müziği ve Soundpainting", Rıza Can Özel "Atölye: Görele Kemençesi ve Karadeniz Rum'u Kemençesi", "Seminer: Doğu Karadeniz'de Kemençenin İcra Çeşitliliği", Salih Korkut Peker "Seminer: Kentli Anadolu Müziğinde Eski ve Yeni Nesil Modifiye Çalgılar: Cümbüş ve Çağlama" "Grup Müziği Atölyesi", Salih Nâzım Peker "Seminer: Türkiye'den Yunanistan'a Zeybeğin Hikayesi", Selim Özyol "Zeybek Halk Dansı", Seval Eroğlu "Atölye: Ağız ve Hançere Teknikleri" "Seminer: Toplumsal Cinsiyet Açısından Halk Müziği Alanı ve Yapılanması", TheodoraAthanassiou "İzmir Stili ve Kafe Aman Rebetiko – Anadolu'dan Rebetiko Bestecileri", Volkan Kaplan "Bağlama Açış Atölyesi & Bağlamanın Stüdyo (kayıt – mix ve mastering) Aşamasında Kullanımı", Zafer Taşdan "Atölye: Mey ve Duduk"

'Müzik Köyü' yapılıyor
Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Müzik Köyü' yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement