Müzik Şifa ve Barış Getirebilir" - Son Dakika
Güncel

Müzik Şifa ve Barış Getirebilir"

Başarılı yorumcu Linet, dünyada yaşanan savaşlar ile terör saldırılarına ilişkin, "Herkes bir mücadele içinde zaten. Bu mücadelenin üstüne, insanların omzuna terör gibi, bir yük daha bindiğinde olmuyor.

30.07.2017 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HİLAL UŞTUK - Başarılı yorumcu Linet, dünyada yaşanan savaşlar ile terör saldırılarına ilişkin, "Herkes bir mücadele içinde zaten. Bu mücadelenin üstüne, insanların omzuna terör gibi, bir yük daha bindiğinde olmuyor." dedi.

Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde 1 Ağustos'ta konser verecek olan sanatçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada 30 yıldır sahnelerde olmasına rağmen hala çok büyük bir heyecan duyduğunu belirterek, büyük bir orkestrayla sahneye çıkacağını aktardı.

Linet, 6 dilde şarkı okuduğuna işaret ederek, "Mesela 'Yastayım'ı ben üç dilde okuyorum. İspanyolca ve Türkçe'nin yanı sıra birçok dilde yazıldı o şarkı. Çok güzel bir parça. Yunanca ve Arapça da olacak. Arapça parça 100 yıllık bir şarkı. Ümmü Gülsüm'ün en sevilen parçası, 'İnta Omri/Sen Benim Hayatımsın'. O şarkıya büyük bir koreografi düzenlettim." ifadelerini kullandı.

Hedefinin dünya platformundaki en üst seviyeye gelmek olduğunu dile getiren sanatçı, şunları söyledi:

"Allah'a her zaman çok çok şükrediyorum ki bana böyle bir hediye verdi ve bu hediye müzik. Müziğin dili, dini yok. Müzik gerçekten dünyadaki tek dil. Barış ve huzur dili. Müziksiz bir yaşam düşünülemez. Dolayısıyla, kültür köprüsü olarak da düşünülebilir bu. Ben bundan inanılmaz çok keyif alıyor ve gurur duyuyorum. İnsanların hangi dinden, hangi ülkeden, hangi kültürden olursa olsun müzikte tek vücut olduğunu yıllardır görüyorum. Zaten hümanist bir insanım. Benim doğama, kişiliğime o kadar güzel yerleşiyor ki ve tek seste bu vücut halinde insanlarla aynı şarkıları farklı dillerde paylaşmak çok güzel."

Başarılı yorumcu, konserde söylemek üzere 100 şarkı hazırladığını kaydederek, büyük bir repertuara sahip olmanın çok güzel olduğunu ve konserde yetiştirebildiği kadar çok şarkı söyleyemeye çalışacağını kaydetti.

"Hiçbir zaman da ben merkezli olmadım"

Özel hayatıyla magazin medyasının gündeminde yer almak istemediğini vurgulayan sanatçı, şu bilgileri verdi:

"Ben sahnedeki alkışları, duruşumu, kıyafetlerimi tamamen iş kostümü olarak gördüğüm için sahneden sonra spor ayakkabılarımı giyiyorum. Duşumu aldıktan sonra eşofmanlarımı giyer, makyajımı siler ve normal bir şekilde hayatıma devam ederim. Sadece bu şekilde bence bir sanatçı normal kalabilir. Öbür şekilde kendi psikolojisini bozar, sürekli etrafı rahatsız eder diye düşünüyorum. 'Her şey benim etrafımda. Ben, ben, ben.' diye gezemezsiniz ortalıklarda. Hiçbir zaman da ben merkezli olmadım. Benim Allah vergisi bir sesim var. İnsanlara şifa veriyorum sesimle. O kadar. Ondan sonra eve gidiyorum, annemin koynuna giriyorum, yatıyorum ya da arkadaşlarımla buluşuyorum."

Linet mütevazı bir yaşamı tercih ettiğini sözlerine ekleyerek, "Boş başağın başı dik olur. Dolu başağın başı eğik olur. İnsanın kendine özgüveni ve farkındalığı her zaman onu mütevazı kılar." ifadelerini kullandı.

Yaşamında tepeden tırnağa sanatın yer aldığına vurgu yapan genç sanatçı, yemek yapmayı, el becerilerini kullanmayı, kitap okumayı ve araştırmayı çok sevdiğini kaydetti.

"Açlık ve savaş en çok çocukları vuruyor"

Dünyadaki gelişmeleri çok yakından takip ettiğinin altını çizen Linet, "Savaşlar ve çocukların etkilendiği ortamlar beni inanılmaz çok üzüyor ve ağlatıyor. Fakat şöyle bir şey var, sanatçı olmak çok güzel, ister istemez çok büyük bir kitleye hitap ediyorsunuz fakat siyaset ve sanatı bence bir arada tutmamak lazım. Çünkü sanatçılar hancı, diğer her şey yolcu. Var olan her zaman müzik ve sanattır." değerlendirmesinde bulundu.

Linet, açlık ve savaşın en çok çocukları vurduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"En büyük ızdırabım o. Ben bu yaşıma geldim ve hala evlenmedim ve hala dünyaya çocuk getirmedim. Bu korkular, eminim ki birçok insanın içinde, beyninde yer alıyor ve hayatlarımızı başka yönlerde ilerlemeye itiyor. Ben daha çok işimle uğraşıyorum. Aile kurmaya bile korkuyorum yani. 'Hangi dünyaya biz çocuk getireceğiz?' gibi sorular beynimde dans ediyor. Onun için sadece müzik şifa ve barış getirebilir diye düşünüyorum. Sezen Aksu'nun çok güzel bir lafı vardı, bir röportajında izlemiştim, çok doğru. 'Herkes bana hayran olabilir. Sanatçılara hayranlık duyabilir fakat hiç kimse beni örnek almasın. Hayatımı örnek almasın. Şarkılarımı dinlesin. Herkesin hayatı kendine.' Maalesef, göz önünde olduğumuz için her şeyimiz mesela bir iken 10 olarak gösteriliyor."

Savaşlardan Orta Doğu, Avrupa ve Amerika'nın da nasibini aldığını aktaran Linet, "Sonuçta vatandaşlar, çocuklar boş yere katlediliyor. Ben ona üzülüyorum. Çünkü baktığınızda kimsenin kimseyle problemi yok. Aynı kültür, aynı şarkı, aynı yemek, aynı gezi. Hepimiz aynı şeylerden hoşlanıyoruz. Ne istiyoruz, güzel bir şarkı, güzel bir yemek. Allah'tan başımızı sokacak yerimiz ve işimiz olsun istiyoruz. Bir gelirimiz olsun az veya çok. Herkes bir mücadele içinde zaten. Bu mücadelenin üstüne, insanların omzuna terör gibi, bir yük daha bindiğinde olmuyor. Zaten inanılmaz bir geçim derdi var birçok insanın. Bu sefer insanlıktan uzaklaşıyoruz. Eskiden birisi sokakta düştüğü zaman hepimiz koşardık 'bir şeyin mi var' diye. Bugün korkuyoruz, bir insanın yanına yaklaşmaktan korkuyoruz." açıklamasını yaptı.

Genç sanatçı, Suriye'deki savaşa da değinerek, "Bunu müzikle çözebilirsek, amenna, ben orada olurum. (Suriye'ye) Gider çocukları ziyaret ederim. Onlara canlı mini bir konser veririm. Hiç bu kadar teferruata gerek olmadan. Dünyanın başka bir yerinde de olabilir. O platformlar bize sunulursa bir sanatçı olarak bunu isterim. Hastanelere gitmek isterim." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Müzik Şifa ve Barış Getirebilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TBMM Genel Kurulu, Başkanlık Divanı teşekkül etmediği için toplanamadı
    16:10 TBMM Genel Kurulu, Başkanlık Divanı teşekkül etmediği için toplanamadı

    TBMM Genel Kurulu, Başkanlık Divanı'nın oluşmaması nedeniyle toplanamadı. TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, birleşimin başında katip üyelerin yerini almaması üzerine Başkanlık Divanı'nın oluşmadığını belirtti. Bu nedenle birleşim, TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı özel gündemiyle 23 Nisan Salı günü saat 14.00'te toplanmak üzere kapatıldı.

  • İzmir'de Kaçak İçki Operasyonu: 8 Bin 540 Litre Etil Alkol Ele Geçirildi
    16:09 İzmir'de Kaçak İçki Operasyonu: 8 Bin 540 Litre Etil Alkol Ele Geçirildi

    İzmir'de bir ecza deposuna düzenlenen baskında 8 bin 540 litre etil alkol ile kaçak içki yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, depoda yapılan aramada etil alkol ve içki üretiminde kullanılan aroma ve anason yağı buldu. Depo sahibi ve çalışanı hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Abana-Çatalzeytin kara yolu 15 gün süreyle trafiğe kapatıldı
    16:09 Abana-Çatalzeytin kara yolu 15 gün süreyle trafiğe kapatıldı

    Kastamonu'nun Abana ilçesinde heyelan önleme çalışmaları nedeniyle Abana-Çatalzeytin kara yolu 15 gün süreyle araç trafiğine kapatıldı. Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü, Yeşilyuva köyünde heyelanın önlenmesi için çalışma başlattı. Çalışmalar süresince Çatalzeytin ile bağlantıyı sağlayan kara yolu da araç geçişine kapatıldı. Sürücülerin alternatif olarak Ortasökü köyünün Isırganlık mevkisini kullanabileceği belirtildi.

  • Çinli Yetkililer Manhattan'da İade Edilen 38 Kültürel Eseri Teslim Aldı
    16:08 Çinli Yetkililer Manhattan'da İade Edilen 38 Kültürel Eseri Teslim Aldı

    Çinli yetkililer, Manhattan Bölge Savcılığı tarafından Çarşamba günü iade edilen 38 kültürel eseri teslim aldı. Bu eserlerin iadesi, kültürel mirasın korunması ve uluslararası işbirliğinin önemini vurgulamaktadır.

  • Endonezya'da Ramazan Bayramı kutlamaları çamur sörfü yarışıyla renklendi
    16:08 Endonezya'da Ramazan Bayramı kutlamaları çamur sörfü yarışıyla renklendi

    Endonezya'nın Doğu Cava eyaletinin Pasuruan kentinde düzenlenen geleneksel çamur sörfü yarışı, Ramazan Bayramı kutlamalarının bir parçası oldu. Balıkçılar arasında popüler olan yarış, zamanla her yıl düzenlenen bir törene ve mutluluk ile birlikteliğin paylaşıldığı özel bir yerel etkinliğe dönüştü. Çamurlu arazide gerçekleştirilen yarışma, izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

  • Hanönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Üreticilere 12 Bin Sebze Fidesi Dağıttı
    16:08 Hanönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Üreticilere 12 Bin Sebze Fidesi Dağıttı

    Hanönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, desteklemek amacıyla ilçedeki üreticilere 7 bin 680 domates ile 4 bin 320 biber fidesi dağıttı. Fide dağıtım programında üreticilerle sohbet eden İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aydın Arukan, bol ürünlü bir sezon temennisinde bulundu.

  • Gümüşhane Jandarma Komutanlığı, Bayram Tatilinde 7 Aranan Şahsı Yakaladı
    16:04 Gümüşhane Jandarma Komutanlığı, Bayram Tatilinde 7 Aranan Şahsı Yakaladı

    Gümüşhane Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ramazan Bayramı tatili süresince gerçekleştirdikleri kontrollerde çeşitli suçlardan aranan 7 kişiyi yakaladı. Ayrıca, yasa dışı yollardan ülkeye giren 3 Afganistan uyruklu şahıs da gözaltına alındı. Operasyonlar sonucunda ise bir miktar sentetik uyuşturucu, 3 bin 750 tütün doldurulmuş makaron ve 792 gram tütün ele geçirildi.

  • Yozgat'ta Kent Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    16:04 Yozgat'ta Kent Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan başkanlığında düzenlenen toplantıda, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri ve Ramazan Bayramı'nın sorunsuz geçtiği belirtildi. Özkan, turizm sezonunun açılmasıyla birlikte artacak olan yoğunluğa dikkat çekerek, güvenlik güçlerine ve vatandaşlara önemli görevler düştüğünü vurguladı. Toplantıda, emniyet ve jandarma sorumluluk bölgesinde gerçekleştirilen güvenlik çalışmaları değerlendirildi.

  • Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Arasında Akademik İş Birliği Protokolü İmzalandı
    16:04 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Arasında Akademik İş Birliği Protokolü İmzalandı

    Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi (MGÜ) arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında müzik uygulamaları başta olmak üzere akademik personeller ve öğrenciler arasında deneyim arttırıcı iş birliği ve ilgili alanlarda eğitim faaliyetlerinde ortak çalışmalar yapılacak. Türk müziği odaklı ortak projeler yürütülecek olan protokol kapsamında, bilimsel çalışma ve araştırmalarda bilgi, sanat ve teknoloji üretimi, bilimsel verilerin yayılması ve kültürel faaliyetlerde taraflar birbirine destek verecek.

  • Erzurum'da Üniversite Kampüsünde Çıkan Kavgada Yaralanan Öğrenciye Tutuklama
    16:03 Erzurum'da Üniversite Kampüsünde Çıkan Kavgada Yaralanan Öğrenciye Tutuklama

    Erzurum'da Atatürk Üniversitesi kampüsünde çıkan kavgada 1'i ağır 2 öğrenciyi bıçakla yaraladığı iddiasıyla gözaltına alınan zanlı tutuklandı. Kavgada yaralanan öğrenciler hastaneye kaldırılırken, şüpheli ise polis ekiplerince yakalandı.


Advertisement