Müzik yapıp sürekli yeniden doğuyorum - Son Dakika
Magazin

Müzik yapıp sürekli yeniden doğuyorum

Müzik yapıp sürekli yeniden doğuyorum

Yıl 2000... Her yerde onun sesi yankılanıyor.

19.07.2020 08:14  Güncelleme: 08:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıl 2000... Her yerde onun sesi yankılanıyor. 'Yalanın Batsın' şarkısı zirvede. Dinleyenin kalbine işleyen güçlü sesi, cesur tavırları ve farklı tarzıyla kısa sürede 'Kraliçe' lakabını alıyor. Hande Yener hikayesini "Türk kızının gerçek başarı öyküsü" diyerek özetliyor. Müzikte hiçbir zaman tekdüze olmadığının altını çizerken kendini "Elde ettiğim başarılar sayesinde kompleks ve egolarını aşmış biriyim. Lokum gibiyim" diye anlatıyor. Yener'le yeni albümü ve 20 yıllık kariyer yolculuğunu konuştuk.

20 yıl boyunca birçok hite imza attınız. Sevildiniz, eleştirildiniz, konuşuldunuz. Hande Yener olmak zor mu?

Çocukken bile kafamda hep sahneye çıkıp şarkılarını söyleyen Hande Yener'dim. Bu yüzden zor olmadı. Allah sesimle birlikte o enerjiyi de bana vermiş. Bunun için doğmuşum. Benim görevim, bu ülkeye büyük bir enerji yaymak. Bu sebeple sürekli müzik yapıp yeniden doğuyorum.

"Türk kızının başarı öyküsü"

Geçen 20 yılı bir cümleyle nasıl özetlersiniz?

20 dakikalık harika bir film fragmanı.

Nasıl bir film bu?

Hayallerine ulaşmış bir Türk kızının gerçek başarı öyküsü. Çok çalıştım. Hayatımın en güzel dönemleri stüdyolarda geçti. Farklı tarzlarda müzik yapıp hepsinin dinleyicisine ulaştım. Yaptıklarımda asla tekrara düşmek istemedim. Hep eşsiz, zamanına uygun ritmler...  Artık kaçıncı nesle hitap ediyorum bilmiyorum ama sürekli kendimi yenilemeye devam ediyorum.

20 yıl önce bir mağazada çalışırken bu kadarını hayal eder miydiniz?

İç sesim hep açık oldu. Hep şarkıcı olacağımı bildiğim için kendimi çok dinliyordum. Keşfedildikten sonra attığım her adım başka kapı açıp beni bu noktaya getirdi. İyi ki iç sesimi dinlemişim.

Keşfedilmeseniz ne yapıyor olurdunuz?

İçimdeki müzik coşkusu durmazdı. Barlarda şarkıcılığa devam ederdim.

İlk şarkınız 'Yalanın Batsın'a 20 yıl sonra baktığınızda ne hissediyorsunuz?

Barlarda şarkı söylerken bir anda Türkiye'ye şarkı sunan bir solist oldum. Artık albümüm, kendi şarkılarım var diye düşünürken baktım ki büyük bir yarışın içine girmişim. Ama en büyük problemim kendi hitimi geçmek olmuştu. İkinci albüme kadar uyku uyumadım. Sonra da hep 'Hande Yener' tarzına devam ettim.

"Elektronik müzik yaptığıma hiç pişman olmadım"

Nedir Hande Yener tarzı?

Modernlik, farklılık... Şarkıların sözlerinde ve bestelerde zorlama olmamalı. Yürekten çıkmalı.

En büyük eleştiriyi elektronik müziğe geçtiğinizde aldınız. Şimdi bakınca pişman mısınız?

Asla pişman değilim. Müziğin içine tam anlamıyla girdiğim zamanlardı. Ama herkes müziğimi konuşurken sanki kötü gidiyor gibi bir imaj yaratılmaya çalışıldı. Ayrıldığım şirket sanki başarısız olmuşum gibi konuştu. Bunlar yordu. Fakat dinleyiciler beni hiç yalnız bırakmadı. O köprüyü atlaya zıplaya geçtim.

Hande Yener denince akla genelde yüksek tempolu şarkılar geliyor. Bu özel bir tercih miydi?

Genç kızlığımda kendime "Gençlerin dinleyeceği, onlara o enerjiyi veren şarkılar yapmalıyım" demiştim. Bu sebeple kariyerim boyunca kendimi genç enerjili şarkılar yapmaya adadım.

Ama bunalım şarkılarını da çok seven bir toplumuz...

Ajitasyon şarkılar söyleseydim çok daha büyük paralar kazanırdım. İşim kolay olurdu. Ama yapmak istedim.

"Yanlış ilişkiler yaşamış olabilirim"

Neden?

Hep Türk pop müziğini ileriye götürmek istedim. Benim ruhum bu: Moral veren, tatlı, yırtıcı... Başka bir ruhu taklit edemem. Tamam, slow şarkıları da seviyoruz ama sadece onları dinleyerek kendimizi hasta etmeyi doğru bulmuyorum. Bu yüzden dramdan ve drama kraliçesi olmaktan kaçıyorum.

Hiç sıkıntılarınız olmadı mı?

Bazen sektör yoruyor, şirket problemleri oluyor. Haksızlığa uğruyorsun. Her kadının yaşayacağı gibi duygusal boşluklarım da oldu. Yanlış zamanda yanlış ilişkiler de yaşamış olabilirim... Ama bütün bunlar şu anki Hande'yi oluşturdu.

Nasıl bir Hande var artık?

Tavrım, dünyam değişti. Daha anlayışlı, enerjisi yüksek, daha geniş perspektiften bakan, daha çok empati yapan biri oldum. Negatif şeyleri hayatımdan çıkardım.

Nedenini bile hatırlamadığımız bir küslük...

İnsanlarla önce çalışıyor sonra küsüyor gibi bir haliniz var...

Aslında ben başkasıyla çalıştığımda onlar bana bozuluyor. Bazen ara veriyoruz ama o arayı verdiğimiz zaman maalesef kırgınlıklar oluyor. Küs olmuyoruz.

Berksan'la küsmüştünüz...

Çok artisttik. Çocuklarınki gibi saf bir küslüktü. Nedenini bile hatırlamıyoruz. Bir kaza geçirdiğini duyunca hemen aradım ve barıştık. Instagram'da birbirimizi sırf görmemek için bloklamıştık. Bloklarımızı açmaya falan çalıştık ergen gibi.

Demet Akalın'la barıştınız mı?

Tatlıyız, mesajlaşıyoruz. Ben annemle yaşıyorum, Demet de ailesiyle... Özellikle pandemi sürecinde çok mesajlaştık, bilgi alışverişi yaptık.

Artık tekdüzeliğe ve sıradanlığa ilgi var

? 1990'larda pop şarkıcıların kavgaları gündemdi. Nerede o tartışmalar?

Öyle rekabetler kalmadı.

Neden?

E öyle prodüktörler yok. Kimse kimseye yatırım yapmıyor. Dolayısıyla kimse kimseyi kıskanmıyor.

Neler değişti?

Artık tekdüzeliğe ve sıradanlığa ilgi var.

Nasıl yani?

Mesela bir dönem sanatla ilgilenirsin, bir dönem güncel ve sıradan şeylere dönersin. Sonra gerçek yeteneği yeniden özlersin...  Şimdi de sıradanlığa ilgi duyulan bir dönem. Ama ben hiçbir zaman tekdüze olamam. Oğlak burcuyum, yükselenim Koç. İkisinde de liderlik, yenilik merakı var.

Sürekli değişim içindeyken sizinle yaşamak zor mu?

İşini aşkla yapmayanlarla zıtlaşabiliyorum. Özelimde zor değilim. Kendi başına yetip hayatı seven, kedi ve köpekleriyle yaşayan, elde ettiği başarılar sayesinde komplekslerini aşmış biriyim. Lokum gibiyim Hakancığım.

Şu anki Türk pop müziğini nasıl buluyorsunuz?

Doğru düzgün tek şarkı yok.

Tık alma devrinde bir şarkıyla 100 milyonlarca tık aldığını söyleyenlere ne diyorsunuz?

Hayırlı işler! Sınırları Türkiye'yi aştı. Beyoncé'yi bile geçtiler. Ne diyeyim! Rakamların bir önemi yok. Ben işin değerine bakıyorum.

Bu, her şeye sahip bir albüm

Müzik yapıp sürekli yeniden doğuyorum

Albümünüzün adı 'Carpe Diem'. Neden bu ismi seçtiniz?

Anı yaşamayı, anın kıymetini bilmeyi gençken unutuyor insanlar. Başka şeylerin peşinden koşup kendini harcıyor. Oysa anın değerini bilmeli. Bunun şarkılarla da söylenmesi gerek.

Kimlerle çalıştınız?

Hepsi çok özel. Berksan şarkıları var. Bir şarkıyı da birlikte yaptık. Şarkılar 'çok patlasın' diye kendimizi kısıtlamadık. Cümle ve melodilerle büyük bağ kurduk. İki parça Devrim Karaoğlu ve Mete Özgencil'den.. Bir şarkı Mabel Matiz'den. Fikri Karayel, Deeprise'ın sound'unun üzerine bir şarkı yaptı. Misha'nın da hem besteleri var hem albümün prodüktörü. Biz hep müzikaliteyi arttırdık. Maalesef kalite ne kadar düşerse o kadar dinleniyor. Ama biz yüksek hayallerle ürettik ve bu albümün rakibi yine benim. Çünkü bu, her şeye sahip bir albüm.

Tolga Akyıldız, 'Bela' şarkınızın Maitre Sims'in 'Bella'sıyla benzer olduğunu söyledi. Ne dersiniz?

Öyle bir şey olsa şarkı YouTube'da yasaklanırdı. Başkasının şarkısını neden çalalım! O şarkıya yükselseydik haklarını alırdık. Bence bu şarkı hiçbir şeyiyle söylediğin şarkıya benzemiyor.

Albümde oğlunuz Çağın Kulaçoğlu yok mu?

O DJ sound'ları yapıyor. Bu albümün remiks projesini yapacağım. Orada olacak.

Seks de müzik de üstün zevkler, kıyaslamak mümkün değil

Tutkulu bir kadın mısınız?

Çok tutkuluyum. Müziğe duyduğum heyecan ve değişkenlikten anlamıyor musun?

Hep çok seksisiniz. Kliplerde de, konserlerde de… Libidonuz yüksek mi?

Şimdi kimseyi heveslendirmeyeyim. Geçsek mi bu soruyu! Enerjim yüksek. Hayattan keyif alıyorum. ve müzik yapmak beni inanılmaz tatmin ediyor.

İyi bir şarkı, iyi bir seksten daha mı çok etkiler sizi?

Sevgilime de şarkılara da ayıp etmek istemem. Elmalarla armutları da kıyaslayamam. İkisi de üstün zevkler, kıyaslamak mümkün değil.

Nasıl donmuş gibi hep aynı kalıyorsunuz? Estetik mi?

Bir şeyler yaptırdığım oluyor. Ama beslenme, uyku ve egzersizlerime de dikkat ediyorum.

Bazen takım elbise giyip maskülen, bazen çok feminen oluyorsunuz. Hangisi sizsiniz?

Maskülen giyindiğimde bile kendimi kadınsı hissediyorum. Dominant bir kadınım ama kendimi hiç erkeksi hissetmedim.

Hayatımdaki kişi müzisyen olmalıydı

Sevgiliniz Misha'yla nasıl tanıştınız?

Müzik sayesinde. Albüm yapacağım zaman bir sürü şarkı dinliyorum. Deeprise'dan parçalar geldi. Dinlediğim an, 'Çok yüksek enerjili. Kim bu?' dedim. Aksanından dolayı siyah sandım. Adı Misha'ymış. Hemen tanışıp çalışmayı teklif ettim.

Nereli?

ABD doğumlu, İran asıllı. 13 yıldır Türkiye'de yaşıyor.

İlk görüşte aşk mıydı?

İlk görüşte işine duyduğu aşka hayran oldum. İlişkimizde her şey çok güzel. Zaten hayatımdaki kişi müzisyen olmalıydı. Eğer müzik yoksa ayrı dünyalar ve ayrı hayatlarınız oluyor.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Magazin Müzik yapıp sürekli yeniden doğuyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Banu Parlak hakkında yurt dışı yasağı
    22:49 Banu Parlak hakkında yurt dışı yasağı

    Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesi İcra Müdürlüğü'ne giderek hacizli bir aracın satışıyla ilgili işlem yaparken görevli bir memurla tartıştı. Memurun şikayeti üzerine Parlak gözaltına alındı. Cumhuriyet savcısı Parlak'ın ifadesini aldıktan sonra mahkemeye sevk etti. Parlak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ancak yurt dışı çıkış yasağı konuldu.

  • Murathan Mungan, 'Maskeli Balo' Şarkısının İzinsiz Kullanılmasına Dava Açacak
    16:37 Murathan Mungan, 'Maskeli Balo' Şarkısının İzinsiz Kullanılmasına Dava Açacak

    Murathan Mungan, 'Maskeli Balo' adlı şiirinin Yeni Türkü tarafından izinsiz kullanıldığını ve bu durumdan üzüntü duyduğunu açıkladı. Mungan, konuyla ilgili dava açılacağını duyurdu.

  • Nevra Serezli'ye Dünya Tiyatro Günü'nde ödül verildi
    16:36 Nevra Serezli'ye Dünya Tiyatro Günü'nde ödül verildi

    41'incisi düzenlenen ödül töreninde, Tiyatrokare'nin sahneye koyduğu 'Ağaçlar Ayakta Ölür' ve 'Veda' oyunlarıyla seyircilerini büyüleyen Nevra Serezli'ye ödül verildi. Serezli, ödülü alırken gözyaşlarını tutamadı ve 'Bir gün ikincisini de ben alırım diye ümitleniyordum' dedi. Tiyatrokare'nin kurucusu Nedim Saban ise İsmail Dümbüllü Ödülü'nün tiyatro öğrencilerinin seçimiyle verilmesinden gurur duyduğunu belirtti.

  • Orhan Gencebay'ın sahnedeki hali eleştirilere neden oldu
    16:36 Orhan Gencebay'ın sahnedeki hali eleştirilere neden oldu

    Orhan Gencebay'ın Şişli'deki iftar programında Cumhur İttifakı'na destek vermesi sosyal medyada eleştirilere neden oldu. Eşi Sevim Emre ise Gencebay'ın siyaset üstü bir kişilik olduğunu ve hangi parti vatanı için uğraşıyorsa yanlarında olduklarını belirtti.

  • Survivor All Star Yarışmacısı Adem Kılıççı Katarsis Programında Konuştu
    16:36 Survivor All Star Yarışmacısı Adem Kılıççı Katarsis Programında Konuştu

    Survivor All Star yarışmacısı Adem Kılıççı, Gökhan Çınar'ın konuğu olduğu Katarsis programında iddialı sözler söyledi. Kılıççı, Survivor'da yaşadığı zorlukları anlattı ve neden bu yıl yarışmaya katılmadığını açıkladı. Ayrıca, Nisa'nın şampiyonluğuna sevindiğini ve Acun Ilıcalı'ya kırgın olduğunu belirtti.

  • Ünlü Sanatçı Onur Akın, Uzun Süre Sonra CHP Mitinginde Sahne Alacak
    16:35 Ünlü Sanatçı Onur Akın, Uzun Süre Sonra CHP Mitinginde Sahne Alacak

    CHP'den milletvekili adayı gösterilmemesi üzerine siyaseti bıraktığını açıklayan Onur Akın, CHP mitinginde şarkılar söyleyecek. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü'nün konuşacağı mitingde Onur Akın sahne alacak. Daha önce siyasette vefa görmediğini belirten sanatçı, 2009 yılından bu yana CHP için beste yapmıştı.

  • Akıllı Telefonları Zararlı Yazılımlara Karşı Nasıl Daha Güvenli Hale Getirebilirsiniz?
    16:34 Akıllı Telefonları Zararlı Yazılımlara Karşı Nasıl Daha Güvenli Hale Getirebilirsiniz?

    Bilgisayar korsanları, giderek daha fazla akıllı telefonları hedef alıyor.

  • Madonna, Brezilya'daki Son Konserini Ücretsiz Verecek
    16:34 Madonna, Brezilya'daki Son Konserini Ücretsiz Verecek

    Dünyaca ünlü şarkıcı Madonna, turne provasında geçirdiği ciddi bakteriyel enfeksiyonun ardından yoğun bakıma kaldırılmıştı. Uzun bir tedavi sürecinin ardından dünya turnesine devam eden Madonna, Brezilya'nın Rio de Janerio şehrinde vereceği son konserin ücretsiz olacağını duyurdu. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde Los Angeles'taki konserindeki bir olayla da gündeme gelen Madonna, oturan bir dinleyiciye yönelik yaptığı hareketle sosyal medyada tepki çekti.

  • Leonardo DiCaprio'nun kız arkadaşı Vittoria Ceretti'nin parmağında yüzük takması nişan söylentilerini alevlendirdi
    16:23 Leonardo DiCaprio'nun kız arkadaşı Vittoria Ceretti'nin parmağında yüzük takması nişan söylentilerini alevlendirdi

    Hollywood yıldızı Leonardo DiCaprio'nun İtalyan model kız arkadaşı Vittoria Ceretti'nin parmağında yüzük takması, çiftin nişanlanacağı söylentilerini güçlendirdi. Ceretti'nin bir etkinlikte devasa bir nişan yüzüğüne benzeyen bir şey taktığı görüldü ve bu durum, DiCaprio'nun artık evleneceği yorumlarına neden oldu. DiCaprio'nun genç partnerler tercih ettiği bilinirken, Ceretti'nin 25 yaşında olması, çiftin yaş uyumunu gösteriyor.

  • Buckingham Sarayı Önünde Sütyensiz Model Şaşkınlık Yarattı
    16:10 Buckingham Sarayı Önünde Sütyensiz Model Şaşkınlık Yarattı

    Londra merkezli ünlü moda markası Poster Girl için çalışan bir model, Buckingham Sarayı'nın önünde sütyensiz dolaşınca büyük ilgi uyandırdı. Modelin cesur davranışı, markanın sezon ortası indirimlerini tanıtmak için özel bir görevde olduğu halde tartışmalara neden oldu. Poster Girl markası ise olayı sosyal medya hesapları üzerinden tanıtarak marka bilinirliğini artırmaya çalıştı.

  • 14:50 "Ben Hz. Meryem" videosu ortalığı karıştırdı! Hedefteki isimden açıklama geldi: Gerçek değil, dava açıyorum

    Bir kadının şeyhliğini ilan ederek "Ben Hz. Meryem" yazılı videosu viral oldu. Videonun tepki çekmesinin ardından açıklama yapan Kübra Acar isimli kadın, "Umre ziyaretimde çekilen görüntüler tanımadığım kişiler tarafından paylaşılmış. Yazılan yazı ve haberler gerçeği yansıtmıyor. Yasal süreç başlatılmıştır" dedi.

  • Birçok suçla yargılanan rapçi Diddy'nin cinsel ilişki ağında model Daphne Joy'un da adı geçiyor
    14:06 Birçok suçla yargılanan rapçi Diddy'nin cinsel ilişki ağında model Daphne Joy'un da adı geçiyor

    Hakkında İnsan kaçakçılığı, fuhuş, saldırı, cinsel taciz ve silah kaçakçılığı gibi suçlamalar bulunan rapçi Diddy'nin Rapçi 50 Cent'in eski sevgilisi Daphne Joy'u da cinsel ilişki ticaretinde kullandığı ortaya çıktı.


Advertisement